Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Bunicule, suntem noi, poștașul, și-am venit să-ți furăm pensia... Ziua în care hoții eliberează hoții

Liviu Dragnea și pensionarii

Foto: Facebook Liviu Dragnea

Dragi români care ați îndrăznit să credeți, astăzi e o zi mare. Primii 529 de deținuți politici, băgați jos de statul paralel, au fost scoși din pușcării de Guvernul PSD Eliberator. Elita șuților, șpringarilor, delapidatorilor, roasă de păduchi la Rahova și la Poarta Albă, în timpul Noului Stalinism, se întoarce la sânul familiilor noastre.

Recolta de eliberări a lui Tudorel Toader e chiar mai mare decât recolta de sămânță de floarea soarelui a lui Liviu Dragnea: în aceste zile, 3349 de deținuți vor reveni în comunitățile lor. Dați-le o șansă. Sunt copiii și nepoții voștri, în căutarea unei oportunități de afaceri, ca orice tânăr din țara asta. Primiți-i cu brațele deschise, deschideți-le ușa, invitați-i la un televizor. Împreună mai aveți de privit, împreună mai aveți de luptat.

Lupta cu Binomul e abia la început. De când Jurnalul Național l-a pus pe Adrian Năstase în galeria marilor deținuți politici, alături de Maniu și de Mihalache, știați că nu va fi ușor. Știați că misiunea voastră este una istorică. Știați că împotriva voastră lucrează forțe colosale, soroși, un sistem infernal, Sistemul cu S mare.

***

Dragi români care ați îndrăznit să credeți, dacă zilele acestea vă sună cineva la ușă și vă spune „Suntem noi, poștașul, am adus pensia mărită”, să vă uitați bine pe vizor, cel puțin la fel de bine precum ați făcut-o în cabina de vot. Sigur, n-ați aflat, nici n-aveați cum, că la televizor nu s-a dat, - nu vă mai măresc nimic!

Nu cred că l-ați auzit pe domnul Dragnea zilele trecute: „Nu știam grozăvia din sistemul de pensii”. Nu știau, săracii, nu ei au fost la guvernare de 30 de ani încoace. Vedeți cât e de „grozav” Sistemul? Căci PSD-ul v-ar fi dat, însă iar au apărut sabotorii: băncile, multinaționalele, privatizații, piloniidoi. 

***

Dragi români care ați îndrăznit să credeți, nu-i ascultați pe cei care spun că niște hoți au eliberat alți hoți. Se știe, cea mai hoață e Kovesi, s-a zis și la televizor. Iar oamenii sunt băgați pe nedrept la beciul domnesc de Noua Securitate, de Statul Paralel și de Americani.

Un singur lucru s-ar putea să nu înțelegeți foarte bine: cum naiba vorbește Elena Udrea de Statul Paralel tocmai la Antena 3? Las' că poate vine și Traian Băsescu și vă explică.

PS1. Deținuții eliberați azi se vor întoarce mâine în pușcării. Gardienii spun că procentul de recidivă este de 80 la sută. 80 la sută! În lipsa unor programe clare de reinserție socială, PSD a dat drumul furtului, violului, crimei să umble libere pe drumuri. Își asumă în vreun fel Eliberatorii Dragnea, Tăriceanu, Toader valul de furturi, spargeri și violuri care va urma? „Cine mă angajează pe mine hoț?” se întreba un deținut, intervievat de Știrile PROTV. Poate Partidul...

PS2. Acest Partid care a câștigat milioane de voturi printr-o mare înșelătorie electorală, care n-a avut nicio clipă intenția să facă ce a promis în programul de guvernare, care a dat lovitură după lovitură economiei, prin propuneri, inițiative și reforme aberante, care nu s-a priceput nicio clipă să guverneze, care s-a ascuns după propagandă, minciună și manipulare, a avut, în schimb, câteva obsesii în aceste 10 luni: albirea cazierelor, deschiderea pușcăriilor și procese făcute din nou la partid. Până la sfârșitul anului, domnii Dragnea și Tăriceanu, sponsorizați de consorțiul pușcăribililor transpartinici, au termen să „reformeze” Justiția. În fața celei mai mari farse a istoriei recente, nu poți să te aperi decât zăvorându-te pe dinăuntru în pușcăriile rămase goale. Nu știu dacă bunicii care au crezut în ce le-a promis PSD înțeleg ce li se întâmplă și îndrăznesc să deschidă ochii ca să vadă ce pușcărie a devenit România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ceea ce se întîmplă în ultimii ani în România,după alegerile din 2012 în special, se datorează faptului că legile permit ca politicile partidelor să se adreseze strict unor anumite categorii sociale și nu întregului electorat.
  În 2012, alianța USL(PSD+PNL+PC) toată campania electorală s-a bazat pe sloganul reîntregirii salariilor bugetarilor și a pensiilor, care fuseseră reduse în timpul crizei, Băsescu e de vină.Despre cei 3,5 milioane de persoane active din economia reală...nimic,parcă nu ar fi existat.
  În 2016, campania electorală a PSD s-a bazat pe promisiuni de majorări succesive ale salariilor angajaților statului și reducerea unor taxe și,,contribuții” și majorări de pensii, iar ALDE s-a pliat pe acelaș program, doar că la cosmetizat un pic.PNL a strălucit prin joc de glezne,are vocația mimării activității politice,în realitate în ultimii 8-10 ani a fost o marionetă a PSD,guvernarea PNL Tăriceanu 2004-2008 susținut și manipulat la greu de PSD, la guvernarea 2012-2015 cînd PNL-ul condus de chiulangiul Antonescu(oare pe unde o fi acum acest dispărut din peisaj,cel care se visa președintele României!) s-a făcut preș sub ciubotele lui Ponta și Dragnea, urmarea a fost că la alegerile din 2016 10% din electoratul pro liberal s-a îndreptat spre USL.Și ăștia sunt duși și dezbinați.
  Și va mai merge în continuare tot mai rău,1,3 milioane bugetari+5,2 milioane pensionari...sunt foarte mulți.
  • Like 0
 • Astia trebuie inchisi pentru atentat la siguranta nationala. Si nu doar pentru ca libereaza atatia puscariasi deodata ci si pentru toate aberatiile legislative care ingroapa Romania.
  • Like 0
 • Sabotarea României de către al ei guvern continuă... PSD-ul are cale liberă & zero potrivnici, DNA-ul e cam pe ultima sută de metri, iar proteste non-stop nu se pot organiza. Așadar, PSD face și drege în voie, nestingherit de nimeni... oare cu ce "idei deștepte" va mai veni până la următoarele alegeri ?... refuz să cred că mai există cineva care încă mai vede "luminița de la capătul tunelului" în viitorul apropiat...
  • Like 1
 • pt cei mai tineri sau cei fara tinere de minte: in perioada ceausista s-au folosit valurile de eliberari cu oarece periodicitate, pt a da o preocupare mai "consistenta" valurilor de nemultumiti!
  (si pt detalii/sau corectitudine: in perioada prcedenta - tot comunista - a exista o inversunare explicita impotriva infractorilor de drept comun;
  ce-i drept, pe acest suport au intrat si detinutii politici dar, aveau o clauza suplimentara de "activitate impotriva clasei muncitoare)
  • Like 0
 • Chiar asa, stati incuiati in casa, sa nu care cumva sa iesiti pe la vreun protest, ceva... Acasa e (inca) bine!
  • Like 1
 • Nu cred că bunicii noștri (și eu fac parte dintre ei, dar nu dintre cei despre care vreau să vă vorbesc), adică cei ce stau, cu sutele de mii, la coadă, la pupat moaște (e drept, nu sunt numai bunici, ci și destui tineri) vor crede vreodtă altceva, decât ce le spune PSD-ul, iar în cazul în care vor fi loviți, sub orice formă, vor apleca capetele și vor spune că așa a fost voia Domnului, sau a Sfintei Parascheva, după caz. Hai să ghicim (nu cred că e greu), cum vor vota toți aceștia și cu cine, la următoarele alegeri și ce șanse vom mai avea noi, ăștialalți, mult mai puțini, din păcate.
  • Like 3
  • @ Harald Szilagyi
   Nu toti bunicii fac asta! Cei din imediata mea apropiere au votat in 90 cu Ratiu si acum se plimba pe la proteste. Practicile descrise de dvs. eu le descopar la foarte multi studenti...
   • Like 2
 • Victor66 check icon
  Nu știu care e problema hoților eliberați. După educația primită la pârnaie, nu este următorul pas logic, aderarea la partidul care ia eliberat? Cât furi din buzunărit și cât furi cu partidul?!
  • Like 1
 • Paranoia retoricii politicienilor români.

  Limbajul politicienilor noștri este inundat de sintagme precum: "statul paralel", "binomul", "statul mafiot", "sistemul băsist", "statul procurorilor", etc. Funcție de interesul său personal precum și de tabăra politică căreia-i aparține, omul politic folosește unul sau altul din termenii de mai sus pentru a-și susține argumentele sau pentru a contracara acuzele aduse la adresa sa. Băsescu vorbește despre statul mafiot, Udrea de statul paralel, ciracii lui Voiculescu se dau victime ale abuzurilor sistemului băsist, Tăriceanu o trage și el cu statul procurorilor, trepădușii din presă în frunte cu "maestru" Cristoiu nu scot o vorbă fără a invoca binomul. Și toate aceste sintagme neroade și otrăvite deopotrivă nu vor să descrie decât partea ocultă a statului român. Nu vreau să-mi imaginez ce va înțelege un străin venit în România și asaltat de astfel de aprecieri la adresa statului român, a țării ăsteia, a oamenilor ce o populează. Cine e, măi apucaților, statul paralel ? Cine-l populează ? Care-i sunt mentorii ? Soroș ? Coldea ? Maior ? Tăriceanu ? Băsescu ? Dragnea ? Koveși ? Mișu Tudose ? Moș Teacă ? Voiculescu ? Udrea ? Ponta ? Boc ? Isărescu ? Cine măi ?
  Dar statul mafiot ? Cine Traian Băsescu ? Clanul Clămparu ? Clanul Cordunenilor ? Fane Spoitoru ? Nu cumva și cei pomeniți mai sus la statul paralel ? Sau e cumva plăsmuirea unor minți lovite de paranoia față de care să se victimizeze ? Toate aceste întrebări sunt cu răspuns indus.

  PS. Scenă antologică, de cascadorii râsului, petrecută zilele trecute în platou studioului Antena 3.
  Protagoniști: Gâdea și Mircea Badea
  Invitat: istoricul Troncotă
  Obiectul discuției: casetele audio lăsate de gen.Iulian Vlad după moartea sa.
  Actul I. Scena I.
  Troncotă relatează despre modul în care a fost "sinucis", la Viena, fratele lui Ceaușescu, Marin Ceaușescu.
  Scena II. Istoricul continuă să explice care era rolul acestuia în capitala Austriei, despre misiunea sa de a gestiona fondurile valutare secrete ale Securității.
  Scena III. Troncotă, cu o ușoară mimică complice și cu intenția vădit-subversivă de a continua discuția în legătură cu cei care au orchestrat sinuciderea, face o pauză ca și cum ar fi vrut să primească încuviințarea celor doi, rămași cu gurile căscate, și în preajma unei mărturii catastrofale ce părea iminentă.
  Scena IV. Gâdea și Badea, muți de uimire, cu ochii bulbucați, cu noduri în gât, uită să mai respire și întreabă cu privirea: "ce faci nene, vrei să ne distrugi ?" Înghit în sec și nu știu cum să depășească momentul creat sugestiv de ghidușul istoric.
  Scena V. Troncotă, savurează pentru câteva clipe starea cataleptică a celor doi apoi, considerând probabil că s-a jucat destul cu ei, schimbă subiectul.
  Scena VI. Cei doi amfitrioni, lac de sudoare, încep să-și revină, slăbesc nodurile cravatelor evaluînd pericolul pe lângă care au trecut. și
  Actul II. După momentul de maximă tensiune, discuția alunecă spre lucruri banale.
  The end.
  Dumneavoastră știți numele cărei persoane stătea istoricului pe limbă ?
  • Like 2
  • @ Bajea George
   Da. dan voiculescu.. Marele borfaș, trădător, vânzător, devalizator de țară. Un singur lucru merită, împreună cu familia, execuția si confiscarea totală a tot ce are. Securist împuțit si fățarnic. Si slugile retardate, prostituatele de la antene, același lucru.
   • Like 0
 • Comentariile sunt de prisos, ma intreb cu stupoare : spre ce ne indreptam?
  • Like 0
  • @ Gabriela Apostol
   Ne vom întoarce în timp,nu cu mult, doar cr 8-10 ani în urmă.
   • Like 0
 • Eu am înțeles sarcasmul, nu că ar trebui nu știu ce minte vastă pentru a-l înțelege, dar de ce mă tem e că există mulți care ar lua acest text de bun! Adică ar putea să nu observe satira amară de dincolo de cuvinte. Și chiar ar crede că Binele e de partea slehtei lui Ragnea!
  • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult