Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

C. T. Popescu: Dăncilă încearcă să câștige politic pe cadavrele fetelor din curtea acelui individ. Nu e nevoie de niciun referendum. Trebuie să refacă acum legile justiției, mutilate de partidul ei

Florin Iordache, gest obscen

Foto: Florin Iordache, făcând un gest obscen către Opoziție, în timp ce milita în Parlament pentru slăbirea legilor justiției

Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 anunțul premierului, care cere un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru criminali, violatori și pedofili. 

„Doamna Dăncilă încearcă să câștige politic pe cadavrele fetelor din curtea acelui individ”, a atras atenția jurnalistul, care a calificat declarația acesteia drept „o ticăloșie”.

„De ce referendum ca să ceri pedepse mai mari? E cineva din țara asta care a cerut pedepse mai mici pentru criminali, violatori, pedofili? Cine i-a scos ani de zile din pușcării, cine i-a făcut scăpați cu aceste modificări legislative?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Și cine își imaginează că niște criminali de speța asta se sperie de pedepse mai mari? Adică, individul de la Caracal, dacă știa că ia 20 de ani în loc de 15, nu mai comitea crimele? Astfel de ucigași dezaxați trebuie mai întâi prinși, ca să poată fi pedepsiți, cu pedepsele mărite ale doamnei Dăncilă”, a afirmat jurnalistul.

„Nu e nevoie de niciun referendum. Un singur lucru are de făcut. Trebuie să refacă acum legile justiției, care au fost mutilate de partidul ei și de majoritatea ei parlamentară”, a subliniat el. 

Demiterile făcute în urma acestui caz „nu fac doi bani”, a explicat jurnalistul. „Cei care vin în locul lor vin din aceeași zeamă. Cine sunt cei care vin în loc? Niște specimene la fel de oribile, pentru că e vorba de zeama pe care au pus-o la cale doamna Dăncilă, cu domnul Dragnea, cu domnul Nicolicea, cu domnul Iordache”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, care a spus că este nevoie urgentă ca atmosfera din justiție să se schimbe, astfel încât oamenii legii să înțeleagă că prioritară este „prinderea infractorilor și deferirea lor justiției.”

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca se mai indoia cineva de cit de nemernica este Vasilica , acum a fost un moment potrivit pentru admiratori,,,
  Au facut praf conceptele de etica si profesionalism in institutiile publice si acum ca de obicei cautam ceva "acari Paun".
  E dezgustator sa vezi cum folosesc toti tragedia asta sa-si plateasca polite...
  • Like 2
 • Ce ipoteza au lansat cei de la A3, in emisiunea "Subiectiv":
  - Dinca facea parte dintr-o retea de traficanti de carne vie, el avand rolul de a ucide fetele care creau probleme retelei.
  - STS si celelalte autoritati au facut totul pentru a intarzia cat mai mult intrarea in casa lui Dinca, pentru a-i da acestuia posibilitatea de a o ucide pe Alexandra.
  De unde concluzia: Alexandra facea parte dintr-o retea.
  • Like 0
 • - oare observati cat de inalta e scoala pe care-o urmeaza prima ministra de-o vreme incoace ?? - si ce bine se descurca ?? - ati fi crezut asa ceva anul trecut ?? - are dascali straluciti in umbra de la spatele ei !! - daca STS-ul, procuratura si politia ar fi incalcat hotararea CCR-ului si legea si constitutia, si-ar fi sarit imediat s-o scape pe biata fata, nimeni n-ar fi putut sa-i traga la raspundere, caci era vorba de salvarea vietii unei fiinte nevinovate, iar poporul s-ar fi rasculat si-ar fi rezolvat situatia inca o data, cu CCR cu tot ........................ dar se pare ca institutiile statului romanilor nu contin altceva decat putregaie ........................
  • Like 0
 • - vasazica lucrurile stau cam asa - > ori exista Dumnezeu, si-atunci nemernicii mari si mici vor primi la judecata din urma ceea ce li se cuvine, ori nu exista Dumnezeu, si-atunci ramane valabila legea intai a termodinamicii, E = M C2 adica, explicat pentru gimnaziu, nimic nu se pierde, nimic nu se creeaza, ci totul se transforma. - asadar, ai cheltuit pentru rau, vei primi rau .................. vedeti bine ca nimeni nu scapa - in acest din urma caz, poporul trebuie sa fie administratorul legii intai a termodinamicii !!
  • Like 0
 • Dăncilă a cerut părerea privind modificarea Codului Penal, Domnului „ALTĂ ÎNTREBARE”?
  • Like 2
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ...Vasica fata,,,Eu zic sa mai faci un referendul pe intrebarea : " sinteti de acord sa se consume seminti pe bancile din fata blocului si sa se deie manelele la maxim dupa mezu nopti" ???? PSD....Drojdia scursurilor umane....Idiotii care se cred smecheri. Nenorocitii pe care in fatarnicia si lasitatea noastra ii toleram de atata vreme...Societate bolnava si impotenta....
  • Like 1
 • Ce bine ar fi fost daca in locul fetei l-ar fi luat criminalul in masina pe Iordache....nu ...prostul nici nu mai era arestat acum.
  • Like 5
 • Proasta asta cu toti nemernicii ce o inconjoara au distrus si putinul bun ce ramasese ne alterat de escrocul Basescu si mizeria lui.Ce rusine ...ce durere,
  sa vezi cum este Romania condusa de Mizerabili.
  • Like 2
 • Se pare ca multi am inteles jocul acestui guvern,dar de ce nu este nimeni ca organizeze cu adevarat eliminarea acestui guvern?
  • Like 1
 • Paul check icon
  CORECT! Responsabili pentru aceasta tragedie sunt ciordache, dorneanu, dragnea, nicolicea, tariceanu și restul alde pesedistilor care au instaurat in România domina beizadelelor, a pilelor și a fărădelegii.
  • Like 8
  • @ Paul
   Ai o dreptate cruda, sfasietoare.Sunt sigur ca Dumnezeu o sa-i arda cat de curand ai sa vezi......
   • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult