Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

C. T. Popescu, despre decizia CCR în cazul Belina: „Cred că e o fentă, cred că ne pregătesc pentru Ordonanţa 14, declarată neconstituţională, şi intră în funcţiune OUG13”

CCR a respins sesizarea depusă de către preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în care acesta acuză existența unui conflict de natură constituţională între Ministerul Public-DNA şi Guvern ca urmare a dosarului Belina. Însă jurnalistul Cristian Tudor Poescu crede că acesta nu este un motiv de bucurie. „După cum am văzut că lucrează domnii lunecoşi de la Curtea Constituţională, în cap cu Dorneanu şi Morar, nu e nicidecum un motiv de bucurie această hotărâre", a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Curtea Constituțională a decis că hotărârile de Guvern aflate la baza Dosarului Belina pot face obiectul cercetării penale.

„CCR nu a făcut decât să ne comunice firescul. Cred că CCR se pregăteşte pentru o alta - asta era subţire cu Belina - aşa că şi-au permis să ne arunce această decizie raţională şi de bun simţ. Urmează o speţă mult mai groasă decât Belina, în care să vedem din nou o decizie ca aceea că nu mai analizăm OUG 13 că a fost abrogată.

Cred că e o fentă, cred că ne pregătesc pentru Ordonanţa 14, declarată neconstituţională, şi intră în funcţiune OUG13. Între timp vine călare pe tancuri în Parlament Florin Iordache cu doamna Cătăniciu. Cătăniciu a depus un amendament, adoptat imediat de comisia Iordache, în care se spune că magistraţii trebuie să se abţină de la defăimări la adresa Parlamentului şi a Guvernului.

Cunoaşteti vreo astfel de defăimare? Nici gând, de ce facem acest amendamnet, ca să prevenim ce?

În schimb, în timp ce se adopta acest amendament, şeful lui Cătăniciu, adică preşedintele Senatului spune despre DNA că este un jalnic instrument politic, că tot ce face DNA e limpede ca lumina zilei că e justiţie selectivă şi că din ce în ce mai mulţi români văd lucrul ăsta.

Ministrul Justiţiei spune că asemenea albie de porci cum face Tăriceanu DNA e libertate de expresie”, a afirmat Cristian Tudor Popescu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Dureros de adevărat. Sper să nu se împlinească...
  • Like 0
 • E la mintea cocosului sa fii circumspect cand la varful acestui for este un Dorneanu,mai ales prin prisma altor rezolutii de cand domnia sa este seful C.C.R.,asa ca domnul C.T.P.are perfecta dreptate sa traga un semnal de alarma.Om trai si vom vedea,dar nu-mi iese din cap vorba aceea a lui Menelau,parca, : Ma tem de greci cand fac darurii....
  • Like 0
 • profun check icon
  Dl. CTP a inceput sa fie tot mai ... confuz. Pentru mine, cel putin. Am citit ca un analfabet functional melanjul cu Belina si ordonantele 13 si 14. Adica nu am priceput nimic.
  Asta nu inseamna ca eu nu astept la randu-mi motivarea deciziei CCR. Daca la asa ceva se referea dl. CTP, n-am de unde sa stiu si din cate vad, nici autoarea articolului nu ne poate dumiri.
  Am priceput insa limpede ca dl. CTP [se face ca] n-are nicio banuiala despre ... justitia selectiva. Pe bune, stimate domn, tocmai Dvs. un observator atat de intelept, atent si documentat!?
  Ma rog, fiecare este liber sa isi construiasca sau sa-si altereze imaginea publica dupa ... bunul plac
  • Like 1
  • @ profun
   Gravity check icon
   "Justiție selectivă" - ce lozincă jalnică!
   Instanțele sunt pline cu dosare penale de psd-isti, pnl-isti, alde-isti și pmp-isti.
   Selectivă, pe naiba!
   • Like 2
  • @ Gravity
   profun check icon
   Daca e lozinca jalnica, probabil ca ai explicatii pentru faptul ca,
   - zeci de dosare uriase de sute de milioane de Euro, declansate de Curtea de conturi si corpul de control al guvernului din 2012 (!) nu au fost instrumentate
   - afacerea Alro a fost 'inchisa' si uluitoarele inregistrari cu mai-marii vremii 'au fost pierdute'
   - declaratiile lui Basescu despre cum se dispunea inlaturarea (citeste, arestarea), cu ajutorul sefei procurorilor si al sefului executiv SRI, a judecatorilor incomozi si aducerea celor ascultatori, nu au fost investigate
   - Ghita este urmarit pentru zecile de milioane de dolari facute din contracte cu serviciile, dar nimeni din servicii nu este investigat. Nici macar Coldea, pe care fiindca l-au prins (ma rog, nu l-au prins ei, a fost dovedit de Ghita) cu spaga, nu pateste decat faptul ca este facut profesor pentru viitorii sereisti..
   - cum se face ca mult laudatul Negulescu-portocala, in ciuda infamiilor savarsite nu este anchetat ci doar suspendat
   Lista poate continua pe pagini intregi.

   O alta latura a selectivitatii este scoaterea dosarelor ... 'cand trebuie' si doar pentru cine trebuie. Vezi:
   - afacerile Microsoft fara ... Microsoft, EADS fara ... EADS
   - mai recent, condamnarea lui Pinalti pentru dare de mita recunoscuta DAR achitarea celui care a fost primitorul spagii, Blaga).

   Apropos, nu e curios, ca intr-o tara pe care foarte multi o condamna pentru coruptia la nivel inalt, nu prea exista cazuri de coruptie la acest nivel care sa fi avut loc in ultimii 5-6 ani?
   • Like 2
  • @ Gravity
   Daca nu vrei sa vezi, nu vezi si gata !
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   profun check icon
   Daca nu ai argumente, nu ai si gata. De ce ai avea/ te-ai stradui sa gasesti/ sa gandesti cu mintea ta, cand sunt mai convenabile lozincile sau mai comod/ mai nou, doar ... hashtagurile!?
   Nu-i mai simplu, nu-ti place de 'unii', #la_puscarie, #ciumarosie, #DNAsaVINAsaVAia ...
   Si da-i si lupta, neicusorule.
   • Like 1
 • Azi-dimineata, inainte sa aflu despre comentariul lui CTP, discutam cu sotia si am ajuns la concluzia ca ne este teama ca dupa decizia asta (care era normala - dar ce mai este normal in tara asta?) va urma o petarda (bomba, torpila, etc.) data de cei de la CCR &Co. Iata ca nu suntem singurii nebuni...
  • Like 1


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult