Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

C.T. Popescu, după ce Guvernul Dăncilă a dat o masă în Sala Tronului: „Parastasul pişcotarilor, în memoria Regelui Mihai”

Parstasul pișcotarilor

Fotografii: Gov.ro

Guvernul Dăncilă a organizat un prânz de lucru în onoarea președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, chiar în Sala Tronului de la Palatul Regal, deși în clădire exista și un loc special amenajat pentru un astfel de eveniment. În Sala Tronului, era depus anul trecut sicriul Regelui Mihai, iar fețe regale din toată Europa veneau să îi aducă un ultim omagiu.

Cristian Tudor Popescu a comentat situația la postul Digi24. „Pomana pomanagiilor Regelui Mihai. Parastasul pişcotarilor, în memoria Regelui Mihai. Preşedintele Parlamentului European nu poate fi acuzat, a venit unde a fost chemat. Nici vorbă de gafă de protocol, Viorica Dăncilă a făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză.

Din punct de vedere estetic, în sala asta nu au ce să caute chiflele, e o uriaşă chiflă această acţiune. Au dat o chiflă cât toate zilele. Nu au ce căuta friptanele, furculiţele în acest decor nu au ce căuta. Mai e o imagine în care sunt mere şi struguri ca la ziua recoltei.

De ce a făcut asta Viorica Dăncilă?

Putem să ne gândim aşa - Dăncila are aproape un an de mandat, acum se gândeşte la sine, se gândeşte pe sine ca pe regina Maria. Autoînchipuirea de sine e o forţă a românilor care au ajuns în funcţie. Se gândeşte acum că băiatul ei nu se poate căsători cu oricine, ar însemna o mezalianţă. Să nu uităm, a fost şi la Papa, deci capacitatea de închipuire e sinceră”, a explicat jurnalistul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • catalin check icon
  Chifle pe masa,"toții niște chifle". Adevărat parastas.! Rusine
  • Like 0
 • Corina check icon
  Domnul Popescu îi percepe corect. Sunt teribil de închipuiți. Asta e forța lor. Putere în mărginire. Așa fragilă cum o credem, Dăncilă are o imagine de sine imbatabilă. Numai o explozie de resentiment la un mare eveniment popular, cum sugerează cineva mai jos, i-ar zdruncina poziția. Poate.
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Nu s-au organizat bine. Dragnea putea aduce micii, Codrin pet-urile cu bere si Badalau lautarii. Olguta dansa pe masa. Ar fi iesit ceva frumos.
  • Like 4
  • @ Cristi
   Corina check icon
   Lăutari? Poate. Parte din program. Dar înlocuiți micii și pet-urile cu ceva mai de soi. Mult mai de soi, că ăștia copiază de mult high life-ul în toate cele și nimic nu li se pare mai presus de ei.
   • Like 0
 • Eu cred ca e mult mai grav, gestul reprezinta expresia miserupismului lipcioflendurilor , a nedarii de socoteala in fata niciunei instante. Ei nu au a da socoteala si socoteli decat in fata hopciocoiului.
  • Like 1
 • Cred ca din poza lipseste Dragnea , am vazut ca tronul era gol. Dragnea este regele Romaniei de facto , In scurt timp o sa fie si de jure , cu ajutorul statului pe care il are acum in buzunar .
  Nu va oripilati , o s-o vedem si pe asta cit de curind. Nu m-as mira sa-l vad pe Dragnea pe tron cu Duda la stinga si Vilcov la dreapta.
  Suntem o natiune lipsita de onoare si bun simt. In rest nu prea mai este mult de spus.
  • Like 2
 • Încă o dovadă că nu numai Caragiale este în actualitate. Nicolae Filimon încă se ţine bine!
  • Like 2
 • Putem spune fără să greșim că dăncila și compania ei contraselectă sunt regii prostului simț!
  • Like 1
 • Ce ne facem fratilor cu astia ca nu mai au niciun discernamant?Propun prin lege examen de psihiatrie pt toti acesti gnomi!Cum a fost posibil asa ceva? Numai lor,bineinteles! nici in cosmar nu mi-as fi imaginat.Sunt curioasa daca casa regala va avea un cuvant de spus.Pe pariu ca nu.Stim si de ce. RUSINE si SCARBA......totala!Voi nici nu aveati ce cauta acolo,javrelor! Nu aveti niciun merit si drept sa floncaniti din banii poporului in asa locatie sacra noua.Phhhh! Ce putiti a javre.
  • Like 4
 • Să o acuzi pe Miss Piggy că a făcut un lucru în deplină cunoștință de cauză mi se pare un exces de încredere în capacitățile dânsei.
  • Like 8
  • @ Romeo C.
   m-am distrat copios! Nici daca postam eu nu ma ungea la suflet asa,dar eu tot cred ca incingem tastele si creierii degeaba.Ce-i de facut,fratilor? Ne prinde Craciunul tot in rahatul lor?
   • Like 0
  • @ Stefan Mari
   Degeaba, sau în gol, sau cum vreți dvs. să vă exprimați, să vorbim, scriem, să o combatem doar virtual pe această la început nevinovată dar acum mai vinovată decât Dragnea. Pe 1 Decembrie dacă aia din Videle va fi huiduită la MAXIM, CU MULTĂ URĂ pe care să o perceapă, e posibil ca dintr-o frică stârnită de huiduieli, să-și dea demisia fără a mai putea fi oprită de Dragnea dacă-i intră într-adevăr frica în ea. Dacă Dăncilă își dă demisia, este totul terminat pentru Dragnea și PSD, bineînțeles cu largul „ajutor” al Președintelui Johannis.
   • Like 1
 • Sunteti cumva sponsorizati de Dedeman? Cei care vand lemn taiat ilegal.
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult