Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Călin Popescu Tăriceanu: „Sunt trei modalităţi de a te ruina în viaţă. Cu femeile, cu jocurile de noroc sau cu tehnocraţii”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat la Digi24 un atac la adresa Cabinetului Cioloș pe care l-a comparat cu jocurile de noroc, atunci când vine vorba despre „pericolele la adresa bărbaţilor”.

„E aşa gluma: sunt trei modalităţi de a te ruina în viaţă. Cu femeile, cu jocurile de noroc sau cu tehnocraţii. Cu femeile e cel mai plăcut, cu jocurile - cel mai rapid, cu tehnocraţii - cel mai sigur”, a spus Tăriceanu.

Nu este prima dată când președintele Senatului lansează un atac la adresa guvernului condus de Dacian Cioloș. În luna mai copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că actualul Executiv nu are legitimitate, iar „situația este scăpată din mână la guvern”.

„Eu nu am mai văzut, într-o perioadă atât de scurtă, miniştri care să facă ţara de râs. Cei care nu au făcut o gafă până acum cred că se simt stingheri în actualul Guvern (...) Cioloş ar trebui să remanieze cam 70 % din Guvern, dar până învaţă unde sunt butoanele vine luna noiembrie'', a spus în luna mai Tăriceanu.

„Situaţia e scăpată din mână la guvern şi îl mai văd şi pe Iohannis care se transforma în consultant politic gratuit. Declaraţiile pe care le face din ce în ce mai des şi acţiunile din ultima parte cam exced cadrului constituţional. Soluţia ar fi un guvern cu legitimitate şi reprezentativitate'', a mai spus atunci președintele Senatului.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult