Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Când va fi adus în țară fugarul Sebastian Ghiță: Poliția Română anunță că Ghiță a fost arestat în Serbia „pe o perioadă de 18 zile în vederea extrădării”

Sebastian Ghita--

Autorităţile sârbe au informat Poliția Română că fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut din decembrie 2016, a fost arestat în Republica Sârbă, pe o perioadă de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14 aprilie, potrivit unui comunicat IGPR.

„Autorităţile sârbe ne-au informat că persoana respectivă a fost arestată în Republica Sârbă, pe o perioada de 18 zile în vederea extrădării, începând cu 14.04.2017. Poliţia Română a informat Ministerul Justiţiei pentru că aceasta este instituţia abilitată a demara procedura de extrădare. Conform prevederilor legale, în acest moment Poliţia Română nu mai are competenţă în acest caz. În momentul extrădării, dacă autorităţile sârbe vor solicita ca partea română să efectueze escorta în ţară a inculpatului, poliţiştii români vor efectua acest serviciu, conform competenţelor”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Sebastian Aurelian Ghiță a fost localizat și reținut, în cursul nopții de joi spre vineri, în Belgrad. Fostul deputat avea la el acte false și era însoțit de fratele său, a spus vineri ministrul de Interne Carmen Dan, care a precizat că autoritățile sârbe îi vor întocmi lui Sebastian Ghiță un dosar penal pentru că a prezentat documente false.

Procedura de extrădare care se derulează prin Ministerul Justiției durează aproximativ 40 de ziile, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute ministrul Carmen Dan.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult