Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Căpitanul și carasul roșu

CTP - poza acvariu

Mai agresiv decât Ceaușescu este L. Dragnea față de politicienii occidentali și companiile străine: „Așa-zișii mei colegi europeni, de la PES, cu mușchii încordați”, „suntem colonizați”, „ăștia vor să ne ia resursele”, „au distrus firmele românești”, „toată lumea vrea să profite de această țară”, „ne otrăvesc copiii cu chimicale din fructe și legume”, „ne batem cu ei sau stăm cu mâinile pe piept?”.

În urma declarațiilor Primului Agricultor al Țării despre „roșiile otrăvite” care vin din Vest, 80 de tone de fructe și legume au fost deja distruse. Dragnea își poate însuși îndemnul mobilizator al satrapului Venezuelei, Maduro: „Cu puștile pe umeri, fiți pregătiți să apărați țara de imperialiști și să săpați pentru a planta semințele care vor aduce mâncare comunității”.

Lăsând la o parte damful legionar – Căpitanul Dragnea se așteaptă să fie scăpat de pușcărie de „ai lui”, așa cum camarazii l-au eliberat pe Zelea Codreanu prin presiuni de neînchipuit, la scenă deschisă, asupra Justiției –, atitudinea „antiimperialistă” a șefului PSD e demnă de anii 1945-1953. Marea majoritate a oamenilor politici, magistraților, profesorilor, studenților, țăranilor care au fost ridicați și trimiși la ocnă și la canal erau acuzați de legături cu Vestul și cu capitalismul. Așa cum recent ne-a anunțat Însuși Dragnea, PSD face liste cu „vânduții”, cu „trădătorii”, dușmanii partidului, Conducătorului și poporului. Iar cârdașul lor la guvernare, CP Tăriceanu, arestează amintirea disidenților uciși în închisori, mințind ca un porc că i-ar fi fost profesor și duhovnic lui Andrei, fiul lui Gheorghe „Babu” Ursu. Andrei Ursu s-a cutremurat de scârbă...

Măcar, cu acest discurs, lucrurile sunt limpezi lacrimă: cei ce acordă în continuare încredere PSD-ALDE sunt cei ce ar fi aplaudat crimele bolșevismului românesc din anii `40-`50. Victoria acestei monstruoase coaliţii în alegeri ar însemna, pentru mine, unul, confirmarea că răul cel mai mare l-au făcut României cei mai ticăloși dintre români, nu tancurile sovietice.

Sau, a vechiului gând că poporul nostru drag are memoria de 3 secunde a carasului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se erijeaza in patrioti pentru ca aceasta este ultima lor plasa de siguranta. Am citit discursurile lor de acum cateva zile in Parlamentul European. Toti psd si alde marseaza la greu pe patriotism. Un naiv care le citeste ii si vede calarind pe cai albi cu securea in mana pentru a-si apara tara! Folosesc un asemenea limbaj in discursuri de zici ca cineva ne fura identitatea nationala! Mai ca imi amintesc de Ceausescu si puterile straine care vor sa subjuge Romania. Ei vor sa acopere in felul asta tot "rahatul" (scuzati expresia!) pe care tot EI l-au produs. Strategie de marketing clara. Dar nu cred ca va mai functiona , nu pot sa cred ca vor invinge din nou. Si asta pentru ca generatiile s-au innoit. La fel cum exodul evreilor a durat 40 de ani, perioada necesara pt ca vechea mentalitate de robi sa se schimbe de la sine, si noua romanilor ne-au fost necesari 30 de ani pentru ca noile generatii sa nu cunoasca mentalitatea comunista, capul plecat sub dictatura etc. Asa ca Dragneo sunteti pe faras.
  • Like 0
 • Ma miea faptul ca multi considera Alde un parrid liberal .
  • Like 0
 • Rusia se deconecteaza de la internet creandu-si propria retea controlata de FSB. In scurt timp PSD nu va ezita sa faca la fel si in Romania. Ma intreb daca vom prinde alegerile parlamentare pe Facebook sau pe PSDBOOK.. https://deschide.md/ro/stiri/externe/47298/Rusia--Duma-de-Stat-aprob%C4%83-legea-privind-deconectarea-%C8%9B%C4%83rii-de-la-Internetul-global.htm#.XLX_CWmciak.facebook
  • Like 0
 • "Cei ce acordă în continuare încredere PSD-ALDE sunt cei ce ar fi aplaudat crimele bolșevismului românesc din anii `40-`50" - asta este cel mai grav lucru. Pe langa faptul ca DL si CPT sunt hoti si ca sunt inconjurati de o camarila interesata ca starea asta de fapt sa continue, pe langa prostii de serviciu, cu minte de care si un caras s-ar complexa, exista inca, in 2019 pe la jumate, o patura suficient de groasa care sa furnizeze aplaudaci de pus in fata tribunalului. Cei care sunt gata sa faca ce scrie in citat si care nu au nici scuza prostiei, nici pe cea a lichelismului interesat. Sunt cei care isi doresc sa se trezeasca din "cosmarul" asta al libertatii si sa-si reia programul comod cu meniu fix (salam de soia) si mici turnatorii indreptate spre vecinii care si-au luat video.
  Le recomand sa emigreze in Coreea de Nord. Este exact ce le lipseste.
  • Like 3
 • CTP aberează ca de obicei. Zelea Codreanu a scăpat din închisoare asasinat de jandarmi.
  • Like 1
  • @ Shushaneaua
   Dacă ai ști ceva mai multă istorie ai fi înțeles la ce se referea CTP.
   • Like 6
  • @ Alin Savu
   Știu. Și știu perfect despre ce vorbelește CTP. Nu camarazii l-au eliberat pe Zelea ci justiția. Btw, nevinovat fiind acesta.
   • Like 0
 • Exact asa, memoria de 3 secunde a carasului , cred ca este cea mai reusita metofora despre mintea romanului. Si cred ca aceste alegeri ne vor aduce in sfirsit , o clarificare necesara a ultimilor 70 de ani.
  Adica , ne-a siluit cineva sau ne-am siluit singuri ca un trib de bezmetici .
  Daca acum 70 de ani am pus vina pe rusi , dupa aia pe comunisti , in democratie pe nestiinta , acum in sfirsit am ajuns la momentul adevarului.
  Ne iau de javre ordinare si ne spun ca suntem la fel ca ei . Ne mint fara rusine, rinjind la noi complice. Ramine de vazut daca au dreptate.
  • Like 7
 • Legatura lui Dragnea cu Romania este acum la acelasi nivel cu cel a lui Pete Sanpras, in vremea lui de glorie. Vine, castiga, noi aplaudam, el markeaza banul.

  Discursul este de nivelul lui Daddy din 'Married with children'. Incet, incet lumea se trezenste la realitate, si vede ca puteriile lui Dragnea sunt limitate, nu numai de Constitutie, dar si de Job Description-ul de partid si de stat.

  In toata aceasta vanzoleala si betie politica, el ramane la nivel de patron de birt si pledeaza pentru venirea lui Cristos, singurul care, in ceasul al 12-lea fix il mai poate salva. Sa speram ...
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult