Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Care Marcel Ciolacu e cel adevărat? Cel empatic și uman sau cel care spune că statul român nu poate fi Crucea Roșie?

MarceL Ciolacu și românii din Gaza

Foto - gov.ro

Am văzut pozele cu premierul Marcel Ciolacu făcute în Egipt alături de copiii salvați din Fâșia Gaza. I-am citit și declarațiile calde, empatice, lacrimogene.

Aproape, aproape să îmi stoarcă și mie o lacrimă.

Ce bun e premierul nostru! Uite cum îi pasă lui de cetățenii români! Uite cum își manifestă el grija și cum se bucură că următoarea noapte vor dormi în siguranță acasă, în România, îmi venea să exclam.

Și când mai mai să îmi curgă lacrimile, mă lovesc a o torpilă alte imagini și alte cuvinte și m-au trezit din reverie, admirație și mi-au secat și lacrimile.

Zic: Stai! Stai! Nu te grăbi cu plânsul! Nu te grăbi cu admirația! Nu acesta e premierul care a declarat repezit și cinic când a fost întrebat, cum pot fi aduși acasă românii prinși în Israel la data de 7 octombrie: Statul român nu poate fi Cruce Roșie!?

Nu scormonesc mult prin memorie. Amintirea e proaspătă ca pâinea caldă și amară ca pelinul.

Când ați spus adevărul, domnul premier!? Când sunteți cel adevărat?! Că până aici păreți doi în unul...Când faceți poze alături de copii și vă manifestați empatic și uman!?

Sau când spuneți cinic și repezit: Statul român nu poate fi Crucea Roșie!

Tare mi-e teamă că premierul real e cel cu declarația cu Crucea Roșie, iar celălalt e o poză, un exercițiu de mimare a omeniei în construirea imaginii de viitor candidat la președinția României.

...

Întreb și cititorii: Voi care Ciolacu credeți că e cel real!? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ne paste "voivodul tziganilor"!
  • Like 0
 • Dacă întrebările astea retorice nu ajung și la alegătorii LOR, e cam degeaba. Sau, și mai bine, să ajungă la „indeciși” ori „sictiriți”, adevărata problemă a democrației mimat-dîmbovițene.
  • Like 0
 • Cu toata antipatia mea pentru PSD si pentru Marcel, Nea Ciolacu este cel mai bun politician pe care l-a produs PSD in ultimii 20 de ani . Si-a batut joc de PNL cum a vrut si i-a bagat intr-o groapa de unde n-o sa mai poata iesi o perioada destul de lunga. PSD are probabil la ora actuala cea mai frecventabila imagine externa , a facut ceva curatenie in partid si scoate in fata oameni mai tineri. Daca va reusi sa cheltuiasca banii PNRR si sa informatizeze macar partea din colectarea de taxe va ramane in istorie ca cel mai bun politician post decembrist. Nu-mi aduc aminte de nici un politician din ultimii 10 ani , sa-l fi invitat pe Dines ( uipath) la guvern sa-i spuna cum ar putea sa informatizeze fiscul. Daca baga AI in administratia centrala si proiectul este facut corect, o sa vedem ce n-am vazut . Poate a facut chestia asta numai la vrajeala , dar daca o face .... o sa traim in epoca Ciolacu' pentru urmatoarele 2-3 cicluri electorale. PSD se va alia tot cu PNL dar PNL va fi pe pozitie de catelus ascultator cu botul pe labe , gata sa faca orice pentru niste bani si portofolii de rangul 2.
  • Like 1
 • Ciolacu real? Cel pe care îl vedem în toate ipostazele, ăla e cel real. Nu e vorba de real sau imaginar, e vorba de cum este Ciolacu cel neconsiliat, neregizat, necosmetizat. E destul de limpede că Ciolacu care s-a scăpat cu Crucea Roșie, nu pare să fi fost nici consiliat, nici regizat...
  • Like 0
 • Cel real e ăla care vrea să fie președinte. Prost și fudul, vorba proverbului. La fel ca majoritatea românilor cu drept de vot. Ca e campanie electorală (pentru cei care nu s-au prins încă).
  • Like 1
 • Evident ca este o "poza". Sa abureasca prostimea. A fost sincer atunci cand a afirmat: "stim cu totii ca dna. firea nu este implicata in azilele groazei din voluntari", probabil ca si pandele este puritatea intruchipata in mintea ursarului covrigar de buzau; si cand a spus: " robert negoita este cel mai bun primar de sector". Si chiar si : "ce a facut nicusor dan?". A facut tot ce n- au facut 12 ani borfasul transfug oprescu ai vipera fals habotnica firea, protejatii, printre toti ceilalti hoti, ai psd, cel mai ticalos si mincinos partid. Sincer nu era nici la taraba cu covrigi de la gara buzau, nici la " caricatura de congres, sau ce-o fi fost, al <rromilor> tzigani" din specia careia face si el parte. Un psd-ist nu poate, nu-i este in fire sa fie sincer, nu ar admis in partid, e hot, mincinos, fanfaron si obraznic. Asa e cand ai sustinerea celor prosti, pomanagii dar multi.
  • Like 1
 • E clar că Ciolacu cel adevărat este cel care s-a scăpat cu declarația aia cinică cu ”Crucea Roșie”. În rest, numai jocuri de imagine tipic politicianiste, pe care lumea le vede, le înțelege și e scârbită.
  • Like 3
 • un ipocrit
  • Like 4
  • @ Rîmbu Dan
   Gigi check icon
   Un politician!
   • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult