Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Casa generalului Toma Zaharia a fost spartă: „E un șoc. Nu mi-am imaginat că ziua în amiaza mare se pot comite asemenea fapte”

Toma Zaharia - vila

Casa generalului Toma Zaharia din localitatea Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost spartă sâmbătă după-amiază, iar în cursul serii poliţiştii au prins patru suspecţi care aveau bilete de avion pentru Portugalia.

„În această seară, poliţiştii din Dâmboviţa, în colaborare cu poliţişti ai Poliţiei Sectorului 1 din cadrul DGPMB au identificat 4 bărbaţi, bănuiţi de furtul din locuinţa situată pe raza localităţii Tărtăşeşti”, au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa, potrivit News.ro.

Suspecţii au fost depistaţi în Bucureşti, iar asupra lor au fost găsite bunurile susceptibile a fi sustrase: bijuterii din aur, ceasuri de damă şi bărbăteşti, bani.

„Am fost la parastasul tatălui meu. Când am ajuns acasă, am constatat că un geam era spart. Am așteptat să vină Poliția. Câteva camere erau răvășite complet. Altceva nu aveau ce să sustragă, decât câteva bijuterii și trei ceasuri vechi. E un șoc pentru că, de 15 ani de când am ieșit la pensie, nu mi-am imaginat că ziua în amiaza mare se pot comite asemenea fapte”, a spus Toma Zaharia, pentru Antena3.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Al Lui Al Lui check icon
  "E un șoc pentru că, de 15 ani de când am ieșit la pensie, nu mi-am imaginat că ziua în amiaza mare se pot comite asemenea fapte”. Nici noi, nu ne-am imaginat ca poate exista recurs la recurs, adica recursul compensatoriu si mai ales, hotarari definitive desfiintzate printr-o monstruozitate a CCR-ului (unii care-si zic judecatori, cand de fapt ei nu prea sunt judecatori ! ). Cuvantul justitie pentru societate, poate reprezenta o putere adevarata de la care oamenii spera sa gaseasca ajutor pentru nemultumirile si nedreptatile lor, sau se poate transforma intr-o simpla metafora, totul fiind legat de rolul si semnificatia care i se acorda justitiei de catre clasa politica. Un partid politic, care, intamplator se afla la guverane si se preocupa doar de infractori si nevoile lor speciale de detentie, fara sa discute vreodata despre victimele infractiunilor, nu face decat sa incurajeze cresterea infractionalitatii in toate straturile societatii. Practic, acestea sunt consecintele politicilor promovate de un partid condus de infractori pentru infractori .
  • Like 1
 • Ce repede sau miscat baietii cand e vorba de un general. ma intreb daca i-au cerut si chitanta sau factura pentru fiecare bun furat.
  • Like 3
 • mike mike check icon
  Cred ca erau de la ANAF. Vroiau sa recupereze diferenta dintre valoarea totala a conacului si pensia domnului general.
  • Like 2
 • satanae check icon
  Păi, eu zic să se întoarcă de la pensie, că nu se mai poate așa ceva. De când a plecat TZ-ul la pensie, au luat-o razna infractorii și au ajuns să spargă casele demnitarilor, ca să le fure resturile de șpagă. Cică au luat niște ceasuri vechi - bănuiesc că erau și neintoarse, niște jafuri cu valoare sentimentală și niște bijuterii ramase de la bunica.
  • Like 1
  • @ satanae
   Max Max Max Max check icon
   HAHAHAHA
   • Like 0
 • Andreas Andreas check icon
  Nu vreau să par răutăcios, dar la ditamai vila, dumnealui și-ar fi putut instala un sistem de alarmă legat la o centrală de monitorizare și alertare. Dar na, când nu vrei să dai bani lunar pe un pic de siguranță și comfort și te gândești că nu ți se poate întâmpla ție, aici se ajunge...
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  vaiiiiii !!!!!! au indraznit??????
  • Like 0

Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult