Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Casa generalului Toma Zaharia a fost spartă: „E un șoc. Nu mi-am imaginat că ziua în amiaza mare se pot comite asemenea fapte”

Toma Zaharia - vila

Casa generalului Toma Zaharia din localitatea Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost spartă sâmbătă după-amiază, iar în cursul serii poliţiştii au prins patru suspecţi care aveau bilete de avion pentru Portugalia.

„În această seară, poliţiştii din Dâmboviţa, în colaborare cu poliţişti ai Poliţiei Sectorului 1 din cadrul DGPMB au identificat 4 bărbaţi, bănuiţi de furtul din locuinţa situată pe raza localităţii Tărtăşeşti”, au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa, potrivit News.ro.

Suspecţii au fost depistaţi în Bucureşti, iar asupra lor au fost găsite bunurile susceptibile a fi sustrase: bijuterii din aur, ceasuri de damă şi bărbăteşti, bani.

„Am fost la parastasul tatălui meu. Când am ajuns acasă, am constatat că un geam era spart. Am așteptat să vină Poliția. Câteva camere erau răvășite complet. Altceva nu aveau ce să sustragă, decât câteva bijuterii și trei ceasuri vechi. E un șoc pentru că, de 15 ani de când am ieșit la pensie, nu mi-am imaginat că ziua în amiaza mare se pot comite asemenea fapte”, a spus Toma Zaharia, pentru Antena3.

Citește și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Al Lui Al Lui check icon
  "E un șoc pentru că, de 15 ani de când am ieșit la pensie, nu mi-am imaginat că ziua în amiaza mare se pot comite asemenea fapte”. Nici noi, nu ne-am imaginat ca poate exista recurs la recurs, adica recursul compensatoriu si mai ales, hotarari definitive desfiintzate printr-o monstruozitate a CCR-ului (unii care-si zic judecatori, cand de fapt ei nu prea sunt judecatori ! ). Cuvantul justitie pentru societate, poate reprezenta o putere adevarata de la care oamenii spera sa gaseasca ajutor pentru nemultumirile si nedreptatile lor, sau se poate transforma intr-o simpla metafora, totul fiind legat de rolul si semnificatia care i se acorda justitiei de catre clasa politica. Un partid politic, care, intamplator se afla la guverane si se preocupa doar de infractori si nevoile lor speciale de detentie, fara sa discute vreodata despre victimele infractiunilor, nu face decat sa incurajeze cresterea infractionalitatii in toate straturile societatii. Practic, acestea sunt consecintele politicilor promovate de un partid condus de infractori pentru infractori .
  • Like 1
 • Ce repede sau miscat baietii cand e vorba de un general. ma intreb daca i-au cerut si chitanta sau factura pentru fiecare bun furat.
  • Like 3
 • mike mike check icon
  Cred ca erau de la ANAF. Vroiau sa recupereze diferenta dintre valoarea totala a conacului si pensia domnului general.
  • Like 2
 • satanae check icon
  Păi, eu zic să se întoarcă de la pensie, că nu se mai poate așa ceva. De când a plecat TZ-ul la pensie, au luat-o razna infractorii și au ajuns să spargă casele demnitarilor, ca să le fure resturile de șpagă. Cică au luat niște ceasuri vechi - bănuiesc că erau și neintoarse, niște jafuri cu valoare sentimentală și niște bijuterii ramase de la bunica.
  • Like 1
  • @ satanae
   Max Max Max Max check icon
   HAHAHAHA
   • Like 0
 • check icon
  Nu vreau să par răutăcios, dar la ditamai vila, dumnealui și-ar fi putut instala un sistem de alarmă legat la o centrală de monitorizare și alertare. Dar na, când nu vrei să dai bani lunar pe un pic de siguranță și comfort și te gândești că nu ți se poate întâmpla ție, aici se ajunge...
  • Like 0
 • Max Max Max Max check icon
  vaiiiiii !!!!!! au indraznit??????
  • Like 0

Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult