La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?
De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!
Casa Regală: Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat
(Foto: Facebook/Casa Regală)
Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, a anunțat luni într-un comunicat Casa Regală.
„Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au revenit în Elveția aseară, la reședința privată a Majestății Sale. Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței. În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale", se arată în comunicatul Casei Regale.
Regele Mihai a decis în martie anul trecut să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa Regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.
Sursa: Foto Planet News Archive/SSPL/Guliver/ Getty Images
București, ianuarie, 1928. Tânărul Rege Mihai al României participă la deschiderea unui nou spital pentru copii în București. În ciuda vârstei fragile, Regele Mihai lua parte la evenimentele de interes public.
Sursa: Foto Ullstein Bild/Ullstein Bild via Guliver/ Getty Images
Octombride 1940. Regele Mihai asistă, împreună cu mama sa, la binecuvântarea pe care Ion Antonescu o primește de la Patriarhul României.
Sursa: Foto Hulton Arhiva / Guliver / Getty Images
Anglia, septembrie 1952. Regele Mihai, împreună cu soția sa, Regina Ana și fiicele lor, principesele Elena și Margareta, citind o poveste înainte de culcare.
Sursa: Foto Evans/Three Lions/Guliver/ Getty Images
Ianuarie, 1955. Regele Mihai al României, împreună cu fiica sa Elena, după exil.
Sursa: Foto Keystone-France/Gamma-Keystone via Guliver / Getty Images)
Elveția, ianuarie 1949. Regele Mihai și soția sa Regina Ana în autoturismul lor marca Buick în Lausanne, Elveția.
Sursa: Foto Jack Hill - WPA Pool / Getty Images
WINDSOR, Anglia, 18 mai 2012. Regele Mihai I şi principesa Margareta au participat la castelul Windsor la un prânz oficial oferit de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu ocazia jubileului său de diamant. La eveniment au luat parte principalele familii regale din lume.
Sursa: Foto Dominic Lipinski - WPA Pool/Guliver/ Getty Images
Marea Britanie, mai 2012. Regele Mihai sosind la prânzul în onoarea Reginei Elisabeta a II-a la Castelul Windsor.
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.