Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!
Casa Regală: Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat
(Foto: Facebook/Casa Regală)
Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, a anunțat luni într-un comunicat Casa Regală.
„Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au revenit în Elveția aseară, la reședința privată a Majestății Sale. Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței. În această săptămână, Familia Regală va avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestății Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui și pentru a primi sfatul lor în circumstanțele actuale", se arată în comunicatul Casei Regale.
Regele Mihai a decis în martie anul trecut să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, Casa Regală urmând să fie reprezentată în toate acţiunile publice de către fiica sa Margareta.
Sursa: Foto Planet News Archive/SSPL/Guliver/ Getty Images
București, ianuarie, 1928. Tânărul Rege Mihai al României participă la deschiderea unui nou spital pentru copii în București. În ciuda vârstei fragile, Regele Mihai lua parte la evenimentele de interes public.
Sursa: Foto Ullstein Bild/Ullstein Bild via Guliver/ Getty Images
Octombride 1940. Regele Mihai asistă, împreună cu mama sa, la binecuvântarea pe care Ion Antonescu o primește de la Patriarhul României.
Sursa: Foto Hulton Arhiva / Guliver / Getty Images
Anglia, septembrie 1952. Regele Mihai, împreună cu soția sa, Regina Ana și fiicele lor, principesele Elena și Margareta, citind o poveste înainte de culcare.
Sursa: Foto Evans/Three Lions/Guliver/ Getty Images
Ianuarie, 1955. Regele Mihai al României, împreună cu fiica sa Elena, după exil.
Sursa: Foto Keystone-France/Gamma-Keystone via Guliver / Getty Images)
Elveția, ianuarie 1949. Regele Mihai și soția sa Regina Ana în autoturismul lor marca Buick în Lausanne, Elveția.
Sursa: Foto Jack Hill - WPA Pool / Getty Images
WINDSOR, Anglia, 18 mai 2012. Regele Mihai I şi principesa Margareta au participat la castelul Windsor la un prânz oficial oferit de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii cu ocazia jubileului său de diamant. La eveniment au luat parte principalele familii regale din lume.
Sursa: Foto Dominic Lipinski - WPA Pool/Guliver/ Getty Images
Marea Britanie, mai 2012. Regele Mihai sosind la prânzul în onoarea Reginei Elisabeta a II-a la Castelul Windsor.
UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.
„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.
Pe Cristina și Sorin îi unește pasiunea nemărginită pentru fotografie, dar nu numai atât. Sunt permanent în căutarea imaginii desăvârșite. Au acceptat să participe la un experiment unic și să-și împărtășească experiența celor din jur.
Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.
„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.