Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cătălin Tolontan, dat afară de la Libertatea. Anunțul trustului Ringier

Catalin Tolontan

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Libertatea rămâne fără directorul editorial. Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunţat astăzi că îşi încheie colaborarea cu Ringier, potrivit surselor Paginademedia.ro. Decizia vine după ce Tolontan a fost îndepărtat iniţial de la Gazeta Sporturilor în urmă cu o lună.

Cătălin Tolontan nu este singurul care a fost concediat. În aceeaşi situaţie sunt şi ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct, care au fost şi ele date afară, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

Compania a anunţat printr-un comunicat de presă că Libertatea urmează să treacă printr-o serie de schimbări, iar ziarul se va orienta mai mult către zona de digital, în contextul în care vânzările au scăzut drastic în ultimii ani, cu 64% faţă de anul 2018.

Citiți și:

Totodată, ca parte a acestei transformări, secţiunea de sport va fi asigurată de redacţia GSP, mai spune comunicatul Ringier.

„Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitala.”

În acelaşi comunicat remis Paginademedia.ro, Ringier vorbeşte de „trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi de această schimbare de strategie”, însă fără să-i numească.

Reamintim că ieri a fost anunţat noul şef al redacţiei GSP, sârbul Predrag Mihailovic (cel trimis de Ringier să reorganizeze GSP).

Ieri (5 decembrie) a fost ultima zi a lui Cătălin Tolontan în calitate de coordonator editorial al Gazetei Sporturilor (poziţie din care a fost înlăturat în urmă cu câteva săptămâni), iar astăzi a fost demis şi de la conducerea ziarului Libertatea.

Comunicatul integral trimis pe adresa Paginademedia, de la Ringier:

„Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare.

Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natura sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitală.

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmăreşte identificarea paşilor necesari pentru a construi o redacţie axată pe digital. Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie.

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro, cel mai important brand de presă sportivă din România, pentru a răspunde cât mai riguros exigenţelor unei audienţe interesate de sport.

În cadrul noii configuraţii, Libertatea va continua să ofere publicului acel jurnalism de calitate pe care cititorii îl aşteaptă. De asemenea, continuăm să investim în conţinut remarcabil, emblemă a unui produs excepţional - atat în digital, cat şi în print.”

Citiți articolul integral pe paginademedia.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ovidiu check icon
    Nu mi-au plăcut niciodată publicațiile conduse de Tolontan, în ciuda faimei lui de "mare deontolog". La GAZETA SPORTULUI. era prea puțin sport, în raport cu diversele scandaluri legate de neveste înșelate și amante părăsite de fotbaliști sau antrenori. Scandaluri de dou bani, în care mai strecura căte o opinie politică personală. Poze compromițatoare ca în tabloide. Fete în bikini... La fel și în LIBERTATEA, fapte diverse pe care se strofocau să le aducă la rangul de știri sau evenimente. Tot chestii de doi bani. A încercat și investigații in care a fost acuzat de surse oculte. A mai dat și greș, de dragul senzației. Un exemplu ar fi atunci când a scos știrea cu radioactivitatea de la Muzeului Geologic de lângă Piața Victoriei, unde, vezi, Doamne, ar fi fost iradiați demonstranții anti Dragnea-PSD din ianuarie 2017 de pietrele "radioactive" depuse acolo. Plus multe alte aiureli și aberații de presă menite a vinde ziarul.
    Good bye, Tolo!
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult