Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Câți britanici votează Brexit. Două sondaje publicate în ziua referendumului arată un avans al taberei care militează în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE

Două sondaje online date publicității joi, dar realizate marți și miercuri, arată un avans al taberei pro-UE.

Tabăra favorabilă rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană este creditată cu 52% din voturi, în timp ce pentru Brexit ar urma să opteze 48% dintre alegători, indică un sondaj Ipsos MORI publicat joi, în chiar ziua referendumului, dar realizat înaintea scrutinului, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

După publicarea sondajului, lira sterlină s-a apreciat față de euro și de dolar, atingând nivelul maxim din ultimele șase luni, semn că piețele financiare prognozează o victorie a taberei pro-UE.

La sondaj au răspuns 1.592 de persoane. Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului Evening Standard, în zilele de marți și miercuri, până la ora 20:00 GMT.

Un alt sondaj publicat joi după amiază și realizat tot înainte referendum arată de asemenea o potențială victorie a taberei ce susține rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Sondajul Popullus, realizat online marti și miercuri până la miezul nopții, la care au răspuns 4.700 de persoane relevă o susținere de 55% pentru rămânerea în UE, față de 45% pentru ieșirea din UE, potrivit The Independent

Secțiile de votare se vor închide la ora 22:00 (ora 00:00 în România). Televiziunile britanice au anunțat că nu vor realiza exit-poll-uri, pe motiv că marja de eroare este prea mare. Rezultatele oficiale ale referendumului vor fi făcute publice vineri dimineață.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult