Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Câți britanici votează Brexit. Două sondaje publicate în ziua referendumului arată un avans al taberei care militează în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE

Două sondaje online date publicității joi, dar realizate marți și miercuri, arată un avans al taberei pro-UE.

Tabăra favorabilă rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană este creditată cu 52% din voturi, în timp ce pentru Brexit ar urma să opteze 48% dintre alegători, indică un sondaj Ipsos MORI publicat joi, în chiar ziua referendumului, dar realizat înaintea scrutinului, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

După publicarea sondajului, lira sterlină s-a apreciat față de euro și de dolar, atingând nivelul maxim din ultimele șase luni, semn că piețele financiare prognozează o victorie a taberei pro-UE.

La sondaj au răspuns 1.592 de persoane. Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului Evening Standard, în zilele de marți și miercuri, până la ora 20:00 GMT.

Un alt sondaj publicat joi după amiază și realizat tot înainte referendum arată de asemenea o potențială victorie a taberei ce susține rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Sondajul Popullus, realizat online marti și miercuri până la miezul nopții, la care au răspuns 4.700 de persoane relevă o susținere de 55% pentru rămânerea în UE, față de 45% pentru ieșirea din UE, potrivit The Independent

Secțiile de votare se vor închide la ora 22:00 (ora 00:00 în România). Televiziunile britanice au anunțat că nu vor realiza exit-poll-uri, pe motiv că marja de eroare este prea mare. Rezultatele oficiale ale referendumului vor fi făcute publice vineri dimineață.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult