Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Câți britanici votează Brexit. Două sondaje publicate în ziua referendumului arată un avans al taberei care militează în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE

Două sondaje online date publicității joi, dar realizate marți și miercuri, arată un avans al taberei pro-UE.

Tabăra favorabilă rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană este creditată cu 52% din voturi, în timp ce pentru Brexit ar urma să opteze 48% dintre alegători, indică un sondaj Ipsos MORI publicat joi, în chiar ziua referendumului, dar realizat înaintea scrutinului, transmit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

După publicarea sondajului, lira sterlină s-a apreciat față de euro și de dolar, atingând nivelul maxim din ultimele șase luni, semn că piețele financiare prognozează o victorie a taberei pro-UE.

La sondaj au răspuns 1.592 de persoane. Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului Evening Standard, în zilele de marți și miercuri, până la ora 20:00 GMT.

Un alt sondaj publicat joi după amiază și realizat tot înainte referendum arată de asemenea o potențială victorie a taberei ce susține rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Sondajul Popullus, realizat online marti și miercuri până la miezul nopții, la care au răspuns 4.700 de persoane relevă o susținere de 55% pentru rămânerea în UE, față de 45% pentru ieșirea din UE, potrivit The Independent

Secțiile de votare se vor închide la ora 22:00 (ora 00:00 în România). Televiziunile britanice au anunțat că nu vor realiza exit-poll-uri, pe motiv că marja de eroare este prea mare. Rezultatele oficiale ale referendumului vor fi făcute publice vineri dimineață.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult