Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cazare mai mult de două nopți - condiție controversată pusă de hotelierii de pe litoralul românesc

litoral Mamaia

Foto Inquam Photos / Costin Dinca

Hotelierii de pe litoralul românesc încearcă să îi convingă pe turiști să stea cât mai mult la mare și nu se mai arată dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți și acelea în weekend, potrivit Știrile ProTV.

Unii manageri de hotel spun că recurg și la aplicarea de restricții pe site-urile de rezervări, făcând posibile rezervări de minimum trei nopți, în weekend și cel puțin patru nopți în cursul săptămânii.

La un hotel de patru stele din Mamaia, turiștii care optează pentru cinci zile de vacanță achită puțin peste 100 de lei pe noapte, însă pentru o noapte, tariful este de 180 de lei.

„Dacă se face acum rezervare pe o noapte, de exemplu, tariful este de 180 de lei. Dacă se face pe două nopți, tariful este de 300 de lei, dar dacă alegeți un sejur de cinci nopți o să fie 600 de lei”, a explicat Andra Vâlcu, managerul unui hotel 4 stele, citată de sursa menționată.

Decizia controversată i-a iritat pe oameni, care spun că nu vor să fie condiționați. „Practic te obligă să plătești o seară în plus. Mulți nu pot sta, vin pe weekend vineri, sâmbătă, iar pe duminică pleacă”, spune o turistă.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Horeca a inceput, incet, incet sa devina impertinenta. Grav ca i se permite. Dupa ce a bagat cu nerusinare mana in banii bugetuui, pretinzand "ajutoare" pe timpul realei pandemii acum baga labele in buzunarele celor ce-si doresc sa petreaca, atat cat isi permit sau atat cat vor timp "pe litoralul" imputit romanesc. Au devenit si ei stat in stat. Nicio masura cu priire la specula cu laturi alimentare sau decrepitele mobilari ale camerelor, sau liniste si civilizatie. Astia trebuie falimentati. Toti derbedeii si borfasii au pus mana pe hotelurile facute de altii si nu urmaresc decat imbogatirea intr-un timp scurt cu investitii aproape de zero.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Interesanta decizie. Inseamna ca numarul de cereri pentru a sta mai mult de trei zile este in crestere si bineinteles pentru hoteluri este mult mai avantajos si deasemenea si eficient din punct de vedere costuri sa ai sejururi mai lungi. Acum trebuie sa intelegem ca cei care sunt iritati sunt cei din zona Bucuresti, Ilfov care de obicei sunt clientii de week-end si mai putin ceialalti care stau la peste 300-400 de km,
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult