Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cazare mai mult de două nopți - condiție controversată pusă de hotelierii de pe litoralul românesc

litoral Mamaia

Foto Inquam Photos / Costin Dinca

Hotelierii de pe litoralul românesc încearcă să îi convingă pe turiști să stea cât mai mult la mare și nu se mai arată dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți și acelea în weekend, potrivit Știrile ProTV.

Unii manageri de hotel spun că recurg și la aplicarea de restricții pe site-urile de rezervări, făcând posibile rezervări de minimum trei nopți, în weekend și cel puțin patru nopți în cursul săptămânii.

La un hotel de patru stele din Mamaia, turiștii care optează pentru cinci zile de vacanță achită puțin peste 100 de lei pe noapte, însă pentru o noapte, tariful este de 180 de lei.

„Dacă se face acum rezervare pe o noapte, de exemplu, tariful este de 180 de lei. Dacă se face pe două nopți, tariful este de 300 de lei, dar dacă alegeți un sejur de cinci nopți o să fie 600 de lei”, a explicat Andra Vâlcu, managerul unui hotel 4 stele, citată de sursa menționată.

Decizia controversată i-a iritat pe oameni, care spun că nu vor să fie condiționați. „Practic te obligă să plătești o seară în plus. Mulți nu pot sta, vin pe weekend vineri, sâmbătă, iar pe duminică pleacă”, spune o turistă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Horeca a inceput, incet, incet sa devina impertinenta. Grav ca i se permite. Dupa ce a bagat cu nerusinare mana in banii bugetuui, pretinzand "ajutoare" pe timpul realei pandemii acum baga labele in buzunarele celor ce-si doresc sa petreaca, atat cat isi permit sau atat cat vor timp "pe litoralul" imputit romanesc. Au devenit si ei stat in stat. Nicio masura cu priire la specula cu laturi alimentare sau decrepitele mobilari ale camerelor, sau liniste si civilizatie. Astia trebuie falimentati. Toti derbedeii si borfasii au pus mana pe hotelurile facute de altii si nu urmaresc decat imbogatirea intr-un timp scurt cu investitii aproape de zero.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Interesanta decizie. Inseamna ca numarul de cereri pentru a sta mai mult de trei zile este in crestere si bineinteles pentru hoteluri este mult mai avantajos si deasemenea si eficient din punct de vedere costuri sa ai sejururi mai lungi. Acum trebuie sa intelegem ca cei care sunt iritati sunt cei din zona Bucuresti, Ilfov care de obicei sunt clientii de week-end si mai putin ceialalti care stau la peste 300-400 de km,
    • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult