Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cazare mai mult de două nopți - condiție controversată pusă de hotelierii de pe litoralul românesc

litoral Mamaia

Foto Inquam Photos / Costin Dinca

Hotelierii de pe litoralul românesc încearcă să îi convingă pe turiști să stea cât mai mult la mare și nu se mai arată dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți și acelea în weekend, potrivit Știrile ProTV.

Unii manageri de hotel spun că recurg și la aplicarea de restricții pe site-urile de rezervări, făcând posibile rezervări de minimum trei nopți, în weekend și cel puțin patru nopți în cursul săptămânii.

La un hotel de patru stele din Mamaia, turiștii care optează pentru cinci zile de vacanță achită puțin peste 100 de lei pe noapte, însă pentru o noapte, tariful este de 180 de lei.

„Dacă se face acum rezervare pe o noapte, de exemplu, tariful este de 180 de lei. Dacă se face pe două nopți, tariful este de 300 de lei, dar dacă alegeți un sejur de cinci nopți o să fie 600 de lei”, a explicat Andra Vâlcu, managerul unui hotel 4 stele, citată de sursa menționată.

Decizia controversată i-a iritat pe oameni, care spun că nu vor să fie condiționați. „Practic te obligă să plătești o seară în plus. Mulți nu pot sta, vin pe weekend vineri, sâmbătă, iar pe duminică pleacă”, spune o turistă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Horeca a inceput, incet, incet sa devina impertinenta. Grav ca i se permite. Dupa ce a bagat cu nerusinare mana in banii bugetuui, pretinzand "ajutoare" pe timpul realei pandemii acum baga labele in buzunarele celor ce-si doresc sa petreaca, atat cat isi permit sau atat cat vor timp "pe litoralul" imputit romanesc. Au devenit si ei stat in stat. Nicio masura cu priire la specula cu laturi alimentare sau decrepitele mobilari ale camerelor, sau liniste si civilizatie. Astia trebuie falimentati. Toti derbedeii si borfasii au pus mana pe hotelurile facute de altii si nu urmaresc decat imbogatirea intr-un timp scurt cu investitii aproape de zero.
    • Like 1
  • Nume check icon
    Interesanta decizie. Inseamna ca numarul de cereri pentru a sta mai mult de trei zile este in crestere si bineinteles pentru hoteluri este mult mai avantajos si deasemenea si eficient din punct de vedere costuri sa ai sejururi mai lungi. Acum trebuie sa intelegem ca cei care sunt iritati sunt cei din zona Bucuresti, Ilfov care de obicei sunt clientii de week-end si mai putin ceialalti care stau la peste 300-400 de km,
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult