Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cazul Andrew Tate, autoritățile române și karma în acțiune

Andrew Tate

Autoritățile române sunt în trend în social media pentru că l-au reținut, într-un caz de trafic de persoane și viol, pe controversatul milionar Andrew Tate, fost luptător profesionist de kickboxing. Pentru că e acea perioadă a anului, profit de ocazie să rog și eu poliția, jandarmeria și alții asemenea: vă rog frumos, nu stricați asta punând vreun colind!

Pentru cine nu a urmărit karma în acțiune în cazul Andrew Tate, iată cât de ironică poate fi uneori viața. Din câte înțeleg, succesiunea e următoarea:

Andrew Tate e lăsat din nou liber de Elon Musk pe Twitter, unde fusese interzis pentru conținut misogin și violent.

Scrie apoi o postare infatuată cu mașini și emisii de carbon și o ironizează pe Greta Thunberg.

Greta îi răspunde și ea cu o replică ce face înconjurul internetului și crește vizibilitatea discuției. 

Mai departe, Andrew Tate revine cu un videoclip ironic la adresa Gretei, în care se filmează fumând trabuc și primind niște cutii de pizza, de la Jerry's Pizza, despre care spune că nu o să le recicleze.

Autoritățile române îl arestează pe individul căutat de ceva vreme pentru viol, trafic și sechestrare de persoane. Iar internauții speculează că tocmai acele cutii de pizza din video l-ar fi dat de gol că se află în România. Andrew Tate se afla însă de mai mult timp în țară.

Ca ironia să fie ironie până la capăt, ultimul raport GRETA (Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings) pentru România zice așa:

„Grupul de Experți pentru Acțiunea împotriva Traficului de Ființe Umane (GRETA) al Consiliului Europei a cerut României să se asigure că infracțiunile de trafic de persoane conduc la sancțiuni eficiente și disuasive și că victimele traficului au acces la despăgubiri.

(...)

În timp ce salută faptul că ministrul Justiției i-a cerut Procurorului General să acorde prioritate acțiunilor împotriva traficului de persoane, GRETA notează că un număr semnificativ de pedepse sunt suspendate, iar utilizarea negocierilor de recunoaștere a vinovăției sau a unor acorduri similare le permite infractorilor să li se reducă pedeapsa. GRETA consideră că procedurile de recunoaștere a vinovăției ar trebui utilizate numai în mod excepțional în cazurile de trafic de persoane și că ar trebui să se asigure că infracțiunile conduc la sancțiuni proporționale și disuasive.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult