Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cazul Andrew Tate, autoritățile române și karma în acțiune

Andrew Tate

Autoritățile române sunt în trend în social media pentru că l-au reținut, într-un caz de trafic de persoane și viol, pe controversatul milionar Andrew Tate, fost luptător profesionist de kickboxing. Pentru că e acea perioadă a anului, profit de ocazie să rog și eu poliția, jandarmeria și alții asemenea: vă rog frumos, nu stricați asta punând vreun colind!

Pentru cine nu a urmărit karma în acțiune în cazul Andrew Tate, iată cât de ironică poate fi uneori viața. Din câte înțeleg, succesiunea e următoarea:

Andrew Tate e lăsat din nou liber de Elon Musk pe Twitter, unde fusese interzis pentru conținut misogin și violent.

Scrie apoi o postare infatuată cu mașini și emisii de carbon și o ironizează pe Greta Thunberg.

Greta îi răspunde și ea cu o replică ce face înconjurul internetului și crește vizibilitatea discuției. 

Mai departe, Andrew Tate revine cu un videoclip ironic la adresa Gretei, în care se filmează fumând trabuc și primind niște cutii de pizza, de la Jerry's Pizza, despre care spune că nu o să le recicleze.

Autoritățile române îl arestează pe individul căutat de ceva vreme pentru viol, trafic și sechestrare de persoane. Iar internauții speculează că tocmai acele cutii de pizza din video l-ar fi dat de gol că se află în România. Andrew Tate se afla însă de mai mult timp în țară.

Ca ironia să fie ironie până la capăt, ultimul raport GRETA (Group of Experts on Action against Trafficking in Human Beings) pentru România zice așa:

„Grupul de Experți pentru Acțiunea împotriva Traficului de Ființe Umane (GRETA) al Consiliului Europei a cerut României să se asigure că infracțiunile de trafic de persoane conduc la sancțiuni eficiente și disuasive și că victimele traficului au acces la despăgubiri.

(...)

În timp ce salută faptul că ministrul Justiției i-a cerut Procurorului General să acorde prioritate acțiunilor împotriva traficului de persoane, GRETA notează că un număr semnificativ de pedepse sunt suspendate, iar utilizarea negocierilor de recunoaștere a vinovăției sau a unor acorduri similare le permite infractorilor să li se reducă pedeapsa. GRETA consideră că procedurile de recunoaștere a vinovăției ar trebui utilizate numai în mod excepțional în cazurile de trafic de persoane și că ar trebui să se asigure că infracțiunile conduc la sancțiuni proporționale și disuasive.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult