Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cazul bărbatului din Pitești, decedat în timpul intervenției polițiștilor. Procuror: Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism

cazul barbatului de la Pitesti - captura

Foto captura Facebook

Procurorii au anunțat azi că bărbatul evacuat forțat vineri de către polițiști de la o terasă din Pitești care luase foc a murit „în urma asfixierii mecanice”. Victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie. Imaginile filmate de martori arată că polițiștii l-au apăsat cu piciorul pe gât și torace, scrie Biziday.ro.

Rezultatele preliminarii ale autopsiei arată că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza decesului a fost asfixierea mecanică, în urma comprimării părților moi ale gâtului și toracelui, au anunțat azi anchetatorii. 

Există mai multe traumatisme, inclusiv unul cranio-cerebral, dar medicul legist a precizat că doar acest traumatism nu putea provoca decesul violent. Probele biologice prelevate indică faptul că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie. În anchetă continuă audierile.

În imaginile filmate la fața locului se observă cum unul dintre polițiști îl trântește pe om la pământ, cu fața în jos, iar alți trei încearcă să îl încătușeze. Înregistrarea video surprinde și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat, punându-i un picior pe gât.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Nu ar trebui ca dl. Catu sa il demita pe dl. Somnorila Bode? Sau nu, ca de faptul el nu avea cum sa impiedice acest lucru pentru ca pur si simplu dormea pe bancheta din spate.
  • Like 0
 • catalin check icon
  White lives matter!
  • Like 0
 • Daca tot sunt atatea analize in ceea ce-l priveste pe VV pe acest site, poate se oboseste cineva sa se ocupe si de MI. Mandatul lui Bode este presasrat cu morti si umilinte datorate politistilor cu apucaturi de interlopi, conducere incompetenta si o Academie plina de "doctori" ce au furat lucrarile altora.
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult