Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cazul bărbatului din Pitești, decedat în timpul intervenției polițiștilor. Procuror: Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism

cazul barbatului de la Pitesti - captura

Foto captura Facebook

Procurorii au anunțat azi că bărbatul evacuat forțat vineri de către polițiști de la o terasă din Pitești care luase foc a murit „în urma asfixierii mecanice”. Victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie. Imaginile filmate de martori arată că polițiștii l-au apăsat cu piciorul pe gât și torace, scrie Biziday.ro.

Rezultatele preliminarii ale autopsiei arată că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza decesului a fost asfixierea mecanică, în urma comprimării părților moi ale gâtului și toracelui, au anunțat azi anchetatorii. 

Există mai multe traumatisme, inclusiv unul cranio-cerebral, dar medicul legist a precizat că doar acest traumatism nu putea provoca decesul violent. Probele biologice prelevate indică faptul că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie. În anchetă continuă audierile.

În imaginile filmate la fața locului se observă cum unul dintre polițiști îl trântește pe om la pământ, cu fața în jos, iar alți trei încearcă să îl încătușeze. Înregistrarea video surprinde și momentul în care un agent îl imobilizează pe bărbat, punându-i un picior pe gât.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Nu ar trebui ca dl. Catu sa il demita pe dl. Somnorila Bode? Sau nu, ca de faptul el nu avea cum sa impiedice acest lucru pentru ca pur si simplu dormea pe bancheta din spate.
  • Like 0
 • catalin check icon
  White lives matter!
  • Like 0
 • Daca tot sunt atatea analize in ceea ce-l priveste pe VV pe acest site, poate se oboseste cineva sa se ocupe si de MI. Mandatul lui Bode este presasrat cu morti si umilinte datorate politistilor cu apucaturi de interlopi, conducere incompetenta si o Academie plina de "doctori" ce au furat lucrarile altora.
  • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult