Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Ce fac polițiștii când descoperă un tânăr cu droguri în mașină? Îi dau drumul înapoi pe străzi la volanul unui vehicul fără RCA

Vlad Pascu, alcool test

Foto - captură video g4media.ro

Cazul tragediei din 2 Mai, în care un tânăr aflat sub influența drogurilor a accidentat mortal două persoane, indică faptul că este în colaps sistemul de protecție și prevenție pe care se presupune (teoretic) că îl gestionează Poliția Română în interesul cetățenilor.

Realitatea este că majoritatea cetățenilor sunt lăsați la voia întâmplării, în timp ce „șmecherii” reușesc să fenteze legea cu acordul tacit al polițiștilor care întorc capul atunci când descoperă un copil de 19 ani cu droguri în mașină și îi dau drumul înapoi pe străzi la volanul unui bolid care nu avea RCA, potrivit avocatei Elenina Nicuț, citate de g4media.

Tragic este că ani de zile reprezentanții Poliției Române au vorbit extrem de mult despre pensiile lor speciale și despre privilegiul pensionării la 45 de ani, dar aproape că nu au vorbit niciodată despre corupția sau incompetența din sistem, elemente care atât timp cât sunt prezente (și sunt extrem de prezente) nu fac decât să pună viața cetățenilor în pericol.

Iar faptul că poliția de la Constanța l-a lăsat liber în trafic pe tânărul drogat Vlad Pascu (cu două ore înainte ca acesta să producă accidentul în care au murit doi oameni) este cel mai clar exemplu al deprofesionalizării celei mai importante structuri de ordine publică într-o democrație.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Depinde cine si al cui este tanarul. Infractorul in general.
    • Like 4
  • Daniel00 check icon
    Poliția română e la fel de vinovata de moartea celor doi studenți, ca și cel care a comis accidentul. Și să plătească în solidar cu șoferul vinovat pe care l-a protejat.
    • Like 3


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult