Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce își doresc femeile atunci când călătoresc

Ce-și doresc femeile în călătoriile de vacanță

Potrivit studiului, femeile din toată lumea au răspuns în cor: dacă ar fi să aleagă o destinație preferată de vacanță atunci ar trebui să aibă obligatoriu ieșire la mare sau la ocean. Același răspuns l-au avut 63% dintre româncele participante la studiu. Pe locul al doilea sunt călătoriile în România, iar contrar percepției generale, după multe alte opțiuni, doar 20% dintre femei și-ar dori o vacanță într-un centru de relaxare.

Cercetarea a fost realizată pe datele colectate în ianuarie 2020, printr-un sondaj online în rândul a 25.200 de persoane din 24 de țări, dintre care 1000 de românce cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din zone geografice diferite. Studiul a fost realizat la solicitarea motorului gratuit de cautare pentru călătorii momondo.ro și este citat de funkytravel.ro.


Indiferent care este destinația aleasă, 63% dintre respondente au declarat că se pregătesc pentru următoarea călătorie citind știri despre locul ales. Atunci când urmează să plece într-o călătorie în interes de serviciu, 81% dintre femei obișnuiesc să combine această deplasare și cu câteva zile de vacanță. În ceea ce privește cazarea, 72% dintre femei preferă să stea într-un hotel atunci când sunt departe de casă, chiar dacă este vorba și de doar două zile. Dacă vacanța este de o săptămână procentul crește la 74%. Restul domnișoarelor sau doamnelor aleg să închirieze un apartament.

Cum se împarte bugetul de vacanță al unei femei

Cred că femeile care citesc acest articol au răspuns deja- cumpărăturile. Da, domnilor, 56% din bugetul de vacanță, exceptând cazarea și transportul, are o singură destinație- shoppingul. Iar cei care au realizat studiul anunță că favoritele sunt hainele și suvenirurile. O altă parte importantă din bugetul de vacanță este alocată serilor petrecute la restaurant și activităților culturale.

Nevoie sau dependență de internet?

Smartphone-ul este folosit intens în timpul unei vacanțe, mai ales pentru cautarea anumitor destinații- 73%. Alte motive sunt consultarea condițiilor meteo din locul în care se află (71%), informarea despre activități sau atracții turistice (60%), căutarea sau rezervarea unei unități de cazare (60%) și abia apoi postarea fotografiilor din vacanță pe social media (58%). În legatură cu acest ultim aspect, 41% dintre femei au declarat că au renuntat în mod deliberat la contactul cu social media în timpul vacanței, iar încă 10% dintre ele și-ar dori să facă asta. Dintre toate participantele la sondaj, 2% nu folosesc social media nici în timpul unei vacanțe și nici în afara ei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Fat-Frumos manierat, cu bani, sanii mai mari, piele mai carifelata, sa manance si sa slabeasca, sa moara sefu’, sa se inverzeasca de invidie Marioara de la etajul trei, sa crape soacra, sa nu le ignore pisica, etc. De ce s-ar schimba ceva cind calatoresc !!??
    • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult