Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce mi-a plăcut anul acesta la UNTOLD

UNTOLD 2017, ziua a doua

photo icon Peste 80 de mii de persoane au venit la UNTOLD 2017, în a doua zi de festival Sursa: UNTOLD

Pentru cei care sunt în al treilea an la UNTOLD, ediția din 2017 este o surpriză. Cunoscut în România și în lume ca fiind în principal dedicat muzicii electronice, evenimentul capătă anvergura ce trece de imaginea unui loc în care mixează cei mai în vogă și bine plătiți DJ ai lumii. 

Dacă experimentele curajoase pe care le-am văzut anul acesta- în comparație cu 2015 și 2016- sunt bine primite, vom asista probabil, la o diversificare a segmentelor de participanți ce vor veni aici.

(sursa foto: Facebook Tudor Chirilă)

Surpriza UNTOLD în a doua zi a fost succesul trupei VAMA: foarte mulți spectatori, din estimări între 20 și 25 de mii. Au fredonat piese vechi și le-au primit foarte bine pe cele noi, interpretate în limba engleză, un album care va fi lansat oficial la Sala Polivalentă din București, în data de 12 octombrie. 

La UNTOLD, Chirilă și colegii lui au evoluat pe Dragon"s Nest, scena principală și au fost parte a unei premiere- cu ajutorul unui mic robot, i-au ajutat pe câțiva copii bolnavi de cancer internați la spitalul Marie Curie din București să vadă live concertul lor. 

Robo AV1 este primul sol al viitoarei clinici de oncologie care va fi ridicată la București din fonduri exclusiv private. Reprezentanții Asociației Dăruiește Viață spun că vor să atragă atenția asupra importanței contactului celor mici cu lumea din afara spitalului. De altfel, Untold și Dăruiește Viață vor amenaja și la Cluj primele două camere sterile pentru copiii cu cancer și leucemie la Spitalul de copii, o investiție estimată la 100.000 de euro, iar Chirilă i-a îndemnat pe spectatori să doneze câte 2 euro printr-un sms cu cuvântul SPITAL la numărul 8844, pentru a ajuta la construcția clinicii de oncologie și radioterapie integrată dedicată copiilor, la Marie Curie în Capitală. 

Ellie Goulding i-a urmat pe cei de la VAMA și a fost foarte bine primită. Peste 82.000 de persoane au venit la UNTOLD în a doua zi de festival- spun organizatorii- în creștere față de anul trecut. Au părut mai aglomerate ca la primele ediții zonele dedicate celorlalte 9 scene. De exemplu, la Forest by BT Live, atracția serii de vineri a fost Moonlight Breakfast. 

Câteva observații despre UNTOLD 2017: 

- Accesul în perimetrul festivalului este mai facil. Sunt cozi mai mici, se stă mai puțin la porțile de intrare, flow-ul spectatorilor a fost îmbunătățit chiar și față de anul trecut, însă măsurile de securitate sunt draconice.

- La a treia ediție, festivalul pare să se concentreze foarte mult pe crearea de conținut pe care-l distribuie în Social Media, mai ales pe Facebook. Fotografii 360 de grade, clipuri video HD, fragmente din concerte transmise LIVE, toate produse spectaculos, la o calitate înaltă. Unele postări au reach de milioane de persoane și mii de like-uri și share-uri. Sunt sute de comentarii de la cei care nu sunt în Cluj. Cu a treia ediție, UNTOLD pare să facă un upgrade major și să-i ajute pe cei care nu ajung la concerte să vadă cât mai multe pe net. 

(sursa foto: Facebook Untold)

- Publicul a început să se diversifice, UNTOLD pare să atingă scopul declarat al organizatorilor. Acela de a oferi în primul rând o experiență unică participanților. Mai mult ca în alte ediții, am văzut o creștere a ponderii celor de peste 30 de ani cu brățară la mână. Andrei Pungovschi postează despre părinții săi care au venit la festival. 

- Spațiul în care are loc festivalul seamănă cu un concurs de creație. Marii parteneri ai evenimentului înteracționează cu spectatorii în toate felurile. Te pierzi în diverse colțuri și nu-ți dai seama cum trece timpul.

- Una din ideile care mi-au plăcut cel mai mult vine de la Engie. Instalezi o aplicația UNTOLD, apoi pe cea Engie (integrată), iar aceasta îți calculează pașii de pe parcursul festivalului. Toată această energie, spun ei, o transformă în sprijin adus construcției clinicii de oncologie și radioterapie integrată pentru copiii de la Spitalul Marie Curie din Capitală (o inițiativă Dăruiește Viață, ideea își are izvoarele în birourile creativilor de la Mc Cann).

- Momentele de atracție maximă rămân DJ-ii care mixează muzică electronică. E de așteptat ca vârfurile de interes să rămână show-urile lui Armin Van Buuren (care urcă pe scena principală sâmbătă noaptea), Afrojack, Martin Garrix, Steve Aoki (toți trei mixează duminică noaptea, în ultima zi de festival).

- Lost Frequences, autorul unuia din cele mai de succes HIT-uri ale ultimilor ani- Are You With Me- a spus ieri în conferința de presă că festivalul de la Cluj tinde să devină locul său preferat. Mai jos, un filmuleț cu atmosfera de la spectacolul de vineri seara (sursa: Facebook Mateș Ionuț).

UNTOLD în cele mai spectaculoase 15 imagini:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • A deranja locatarii toată noaptea este o prestație marca " boc".
    Disprețul care l-a avut pentru noi îl are și acum față de clujeni.
    Votați- l și în viitor.
    Tara e a tupeiștilor și analfabeților.
    • Like 0
  • Cri check icon
    Stiu ca sunt la moda DJ care "mixeaza" muzica electronica, avand un mare succes la public.
    Insa nu pot sa nu ma intreb de ce nu mai asculta aproape nimeni muzica electronica adevarata, precum cea creata de Emerson, Lake & Palmer, Mike Oldfield, Kraftwerk, Vangelis ( cu sau fara Jon Andreson ca vocalist ), sau Rick Wakeman sau macar Tangerine Dream si Isao Tomita...
    Acesti muzicieni au facut intr-adevar arta in domeniul muzicii electronice.
    • Like 1
    • @ Cri
      check icon
      He he, greu cu ăștia: nu se adresează decât urechii și imaginației, lasă ochiul în pace: iar în ultima vreme ochiul pare a fi cel ce dictează clasamentele muzicale!
      • Like 1
  • Ma regasesc total in acasa articol. Desprecopii pregătește un material special despre părinții Untold, despre (re)conexiunea dintre părinte si adolescent, cu multe impresii culese la cald. Untold a crescut mult fata de ediția 1 și 2 iar echipa organizatoare merita felicitata din plin. A făcut-o chiar Armin la conferința de presă. Bravo Untold, Bravo Cluj!
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult