Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ce noroc pe mine că nu trăiesc în Austria!

Sebastian Kurz - Virica Dăncilă

Ce noroc pe mine că nu trăiesc în Austria! (foto: Sebastian Kurz și Viorica Dăncilă- Raul Ștef/ Inquam Photos).

Acolo, cancelarul Kurz și-a anunțat demisia din cauza unor suspiciuni de corupție/ ilegalități (ar fi plătit niște sondaje favorabile și ar fi plătit niște entități de presă să le publice). Ce prostie, lipsă de maturitate, ce gest de adolescent care-și ia jucăriile și pleacă de la guvernare, doar pentru niște acuze nefondate, neprobate, care nu au fost dovedite în Justiție!

Un iresponsabil acest domn Kurz, care-și lasă țara și poporul la greu, în plină criză a facturilor la energie, în mijlocul valului de COVID-19 (ce amenință dinspre Răsărit, Vestul continentului, așa cum o fac și hoardele de refugiați).

În buza creșterii dobânzilor care să se tempereze inflația, la început de PNRR european, acest individ pleacă și-i lasă pe săracii austrieci fără busolă, pradă disperării.

Ce bucurie și satisfacție interioară am! Trăiesc într-o țară cu oameni responsabili, unde premierul nu-și lasă poporul la primul scandal, nu abandonează lupta, chiar dacă a fost demis cu un vot covârșitor de Parlamentul României.

Sunt mândru că el, alături de domnii R. Bogdan, R. Sigartău, L.Bode și toți membrii de bază ai PNL, dimpreună cu președintele K.Iohannis nu ne lasă deznădăjduiți, triști, fără șefi, fără conducători!

Asta în ciuda faptului că sărmanii aleși sau desemnați în funcții sunt supărați și jenați din cauza acuzațiilor legate de PNDL 3 (Anghel Saligny) și de banii împărțiți de premier din fondul de rezervă în primul rând primarilor liberali.

Mă felicit că am rămas aici, în România mea, unde miniștrii în frunte cu șeful lor nu mă lasă la greu, necârmuit. Sunt responsabili, refuză să demisioneze și să arunce țara în vrie.

La drept vorbind, această calitate nu este prezentă numai la actualul premier Cîțu, ci e moștenită de la fiul poporului, Nicolae Ceaușescu. 

Să ni-i amintim pe cei din istoria recentă, întru slava lor, dar și întru pomenirea și lauda curajului de a rămâne în funcții, indiferent de consecințe:

Sorin Grindeanu (baricadat în clădirea guvernului cu V.Ponta după ce a fost împins de pe scaun)- da, e domnul acela care a dat OUG 13 și apoi OUG 14. Azi, oferă gratuit lecții de morală, etică, politică, civism de la tribuna Parlamentului, dă din mâini, urlă, se leagănă, se-nclină, se strâmbă cu un talent oratoric demn de urmărit. Nu a abandonat, s-a născut pentru a face politică.

Mihai Tudose (în război total cu partidul, cu șeful Dragnea, cu ministrul Carmen Dan de la Interne, aruncat și el de la putere). Da, e domnul acela care ne dezvăluia că nu are card. Cât de respectat m-am simțit când i-a dat o țeapă magistrală, cu strigături, premierului Japoniei, care a venit în România și a fost lăsat să se plimbe prin Muzeul Satului, căci cu Mihai Tudose nu s-a văzut. O, ce vremuri! Nici el nu a abandonat, ne reprezintă mai sus, la parlamentul UE. Ne dă lecții despre ce și cum, născut să ne facă bine, nouă, poporului.

Îți recomandăm

Liviu Dragnea (scos de la butoanele partidului, Parlamentului numai după ce l-au săltat de acasă). Moare și azi de gât cu toți, se luptă ca un leu în cușcă, nu ne lasă el cu una, cu două, pradă intereselor și forțelor obscure care ne cumpără bucată cu bucată. Cinste lui!

Viorica Dăncilă, această doamnă a politicii românești, care nu s-a lăsat nici intimidată, nici presată, ci a rămas la Guvern și la PSD până când a fost scoasă aproape cu forța. Ea- nu și nu. A arătat că e responsabilă și a rămas până au votat nemernicii iresponsabili moțiunea de cenzură. Așa da om de stat, să nu pleci.... nu pentru că nu ai avea unde! Dovadă, după o pauză în câmpul muncii de niște anișori, banca națională i-a recunoscut valoarea și a recuperat-o. Ce caracter, ce lecții din care cancelarul Kurz nu a înțeles nimic!

Să-i mulțumim domnului Cîțu că nu ne lasă la greu, că dă dovadă de bărbăție, responsabilitate, lidărșip și viziune. 

Căci haos ar scrie pe fruntea noastră dacă ar pleca el, sau dacă ar fi lăsat să plece de președinte și de liberali!

Cu voia dumneavoastră, să nu-l uităm pe prea-responsabilul Ludovic Orban. Omul se bate parte în parte cu toți, face partidul franjuri, suspendă președintele, se luptă cu serviciile, oculta, trădătorii, numai să nu cumva să scape țara și pe liberali pe mâinile progresiștilor, rău-credincioșilor, celor care ne vând tradițiile de popor get-dac.

Cât sacrificiu de sine! De aia suntem noi unde suntem și săracii ăia din Vest vai de capul lor.

Că noi avem politicieni responsabili, ei nu.

P.S.

În România, instituția demisiei, care este în primul rând despre onoare și demnitate, lipsește, cu foarte rare excepții, mai ales în clasa politică.

Ironia sorții, în Austria, chiar partenerii de guvernare ai lui Sebastian Kurz (verzii), cereau demisia cancelarului (deci demisia șefului guvernului și a partenerului de coaliție), după cum scrie și Agerpress în 7 octombrie:

Partidul Verzii din Austria, partenerul junior al conservatorilor la guvernare, a pus joi sub semnul întrebării capacitatea cancelarului Sebastian Kurz de a mai rămâne în funcţie după ce a fost plasat sub investigaţie pentru suspiciunea de dare de mită, transmite Reuters.

Verzii, un partid de stânga care şi-a făcut campanie promiţând o 'politică curată', a anunţat că a invitat alte partide din parlament la consultări pentru a discuta paşii următori.

Toate cele trei principale partide din opoziţie i-au cerut lui Kurz să demisioneze în lumina anchetei procurorilor, deşi nu toate doresc alegeri anticipate.

Inițial, Kurz afirmă că nu va demisiona, dar aceste dosare reprezintă o încercare politică majoră pentru el, după ce scăpase relativ neatins din scandalul unei înregistrări video compromiţătoare din 2019 care a pus capăt coaliţiei sale cu Partidul Libertăţii, de extremă dreapta.

'Nu putem să ne comportăm ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Capacitatea cancelarului de a acţiona este pusă sub semnul întrebării în acest context', a explicat vicecancelarul Kogler, precizând că este programată şi o întâlnire cu preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aaa, la noi, in schimb, isi dau demisia exact cei care trebuia, de fapt, sa munceasca si sa lupte pe branci pentru idealurile lor si ale alegatorilor!!! E mai chic sa demisionezi decat sa lupti cu abnegatie pentru ce te-ai laudat ca e important pentru tine!!!
  • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Da. Da.
  Cancelarul Austriei cu bacalaureat si specializat in NLP a reusit sa-i duca pe toti de nas. Chiar si demisia sa e un spectacol..
  Sfantul Sebastian ii este porecla...
  Sistemul oligarhic post comunist are priza si in occident.

  Angela Merkel 16 ani de guvernare. Daca sta Putin 16 ani la guvernare e dictator. Daca AM face jocuri subtile si isi aduce doar "yes-men" in Bundestag care o aleg cancelar e normal. Cand AM si guvernul German incalca constitutia e normal. Are o scuza rationala. Cand alti o fac atunci acestia au tendinte dictatoriale.

  Diferenta dintre vest si est e ca esticii sunt ceva mai badarani si nu au subtilitatea caselor regale de a face politica. Iar vesticii isi dau demisia cand grupul de interese o cere. E simplu. Grupul conteaza.

  In esenta tot aia. Presa libera nu mai gasesti nici in vest.
  • Like 2
  • @ Mr.Oh
   Ai uitat sa mentionezi smardoaiele pe care si le iau in strada opozantii lu’ AM, cum isi otraveste sau impusca opozantii in plina strada, cum CDU a pus pe listele de candidati 3 cetateni cu numele Olaf Scholz si chiar le-a facut operatii estetice sa arata cat mai similar cu liderul SPD….As mai continua, dar consum curentul aiurea si cred ca esti prea redus sa discerni. Norocul tau ca prostia nu doare, ca nu mai sunt paturi la ATI
   • Like 3
  • @ Mr.Oh
   Aaaa, deci, dupa dumneavoastra, tot un drac daca Romania revine sub vasalitatea fata de Rusia, nu-i asa? Rusia ne batjocoreste de peste 200 de ani si, dupa dumneavoastra, Angela Merkel a fost o dictatoare. Sinistru ganditi !!!!!!!! Asta e Romania, o zona intesata cu agenti pro-rusi!!!!!!! Monstruos!!!!
   • Like 4
  • @ Adriana Negruti
   Mr.Oh check icon
   Dvs nu intelegeti un lucru esential. O solutie se discuta si se dezbate cu societatea civila. Nu se decide unilateral de politicieni.

   Atat timp cat AM nu discuta si face ce o taie capul si ceilalti aplauda ca la congresul PCR, ceva mai subtil ce-i drept, nu e nici o diferenta fata de Putin care o face in stil masculin si brutal.

   Intrebati-i pe nemti cum se simt dupa 16 ani AM. Partidul ei e in cadere libera. Parca a disparut Basescu din politica. S-a inconjurat doar cu slugoi care au executat totce a vrut ea.
   Si nu uitati, AM a crescut in Republica Democrata Germana, in comunism. Are aceleasi apucaturi. Fiindca e femeie nu inseama ca e mai breaza ci doar metoda de a domina e mai subtila. Si iubirea pentru socialism razbate din toti porii ei. Si pentru Putin. O prietenie pe viata.

   Dar cum branza e pe bani si energia costa .....

   • Like 0
  • @ Ars3n13 B0ca
   Mr.Oh check icon
   Da domnule. In plina criza CoVid partidul lui AM a avut dreptul sa se adune si sa sarbatoreasca... fara masca si gramada inainte de alegeri.

   Alte manifestari au fost interzise si politistii i-au luat la bataie pe demonstrati fiindca cica demonstrau ilegal.
   Si Helmut Kohl a fost in erou pana s-a dovedit ca e infractor.

   Gerhard Schröder, alt excancelar german e/a fost consilierul lui Gazprom (Putin).

   Si Sarkozy a fost baiat bun pana ce a fost condamnat.

   Asa va fi si cu Merkel..... daca nu-si gaseste un loc caldut...
   • Like 0

Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult