Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cea mai mare prăbușire, într-o singură zi, a averii unui miliardar. Sam Bankman-Fried, CEO-ul bursei de criptomonede FTX, a pierdut 94% din averea sa netă

Sam Bankman-Fried

Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Sam Bankman-Fried, cripto-antreprenorul american cunoscut pentru liniile financiare oferite companiilor din industrie aflate în dificultate, are acum el însuși nevoie de o salvare, potrivit CNN.

Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, cunoscut sub numele de SBF, cu o avere netă estimată la aproape 16 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire Index, și-a văzut marți activele prăbușindu-se la un miliard de dolari, Cele mai valoroase active ale sale au fost participațiile la FTX, bursa de criptomonede pe care a fondat-o, și Alameda Research, o casă de tranzacționare cripto.

Co-fondatorul FTX a anunțase marți că firma pe care o conduce a fost vândută companiei rivale, Binance, pentru a ameliora o criză severă de lichiditate. FTX și Alameda vor deveni brusc lipsite de valoare dacă vor fi salvate de Binance, conform CNN care adăuga că termenii acestei înțelegeri nu erau cunoscuți, iar mai multe rapoarte de miercuri sugerau că Binance era pe cale să renunțe la tranzacție. Lucru care s-a și întâmplat, Binance anunțându-și retragerea. 

Miercuri, Sam Bankman-Fried le-a transmis investitorilor că FTX are un deficit de 8 miliarde de dolari și că este nevoie de 4 miliarde de dolari pentru ca bursa sa de criptomonede să rămână solvabilă. În caz contrar, compania va trebui să își declare falimentul.

FTX, care le permite traderilor să cumpere și să vândă active digitale precum Bitcoin sau Ethereum, are sediul în Bahamas. Bursa de criptomonede fondată în 2019 de Bankman-Fried avea în februarie 2022 peste un milion de utilizatori.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult