Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cea mai mare prăbușire, într-o singură zi, a averii unui miliardar. Sam Bankman-Fried, CEO-ul bursei de criptomonede FTX, a pierdut 94% din averea sa netă

Sam Bankman-Fried

Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Sam Bankman-Fried, cripto-antreprenorul american cunoscut pentru liniile financiare oferite companiilor din industrie aflate în dificultate, are acum el însuși nevoie de o salvare, potrivit CNN.

Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, cunoscut sub numele de SBF, cu o avere netă estimată la aproape 16 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaire Index, și-a văzut marți activele prăbușindu-se la un miliard de dolari, Cele mai valoroase active ale sale au fost participațiile la FTX, bursa de criptomonede pe care a fondat-o, și Alameda Research, o casă de tranzacționare cripto.

Co-fondatorul FTX a anunțase marți că firma pe care o conduce a fost vândută companiei rivale, Binance, pentru a ameliora o criză severă de lichiditate. FTX și Alameda vor deveni brusc lipsite de valoare dacă vor fi salvate de Binance, conform CNN care adăuga că termenii acestei înțelegeri nu erau cunoscuți, iar mai multe rapoarte de miercuri sugerau că Binance era pe cale să renunțe la tranzacție. Lucru care s-a și întâmplat, Binance anunțându-și retragerea. 

Miercuri, Sam Bankman-Fried le-a transmis investitorilor că FTX are un deficit de 8 miliarde de dolari și că este nevoie de 4 miliarde de dolari pentru ca bursa sa de criptomonede să rămână solvabilă. În caz contrar, compania va trebui să își declare falimentul.

FTX, care le permite traderilor să cumpere și să vândă active digitale precum Bitcoin sau Ethereum, are sediul în Bahamas. Bursa de criptomonede fondată în 2019 de Bankman-Fried avea în februarie 2022 peste un milion de utilizatori.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult