Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cel mai bun sfat pentru părinții care amenajează camera adolescentului din familie

Amenajare cameră adolescent

În articolul anterior semnat DedeSign, vă propuneam câteva sugestii pentru amenajarea camerelor de copii, înainte de începerea școlii. Printre sfaturile cele mai apreciate de cititori este cel care spune că încăperea celor mici trebuie să fie- pe cât posibil- versatilă: adică să fie ușor de transformat pe măsură ce copilul se dezvoltă, iar nevoile sale evoluează.

În primii ani de viață trebuie să avem în vedere că o cameră este folosită de copil pentru a se juca, odihni și învăța. Rezultatul amenajării este, de cele mai multe ori, un spațiu personalizat ce combină spiritul practic al părinților cu imaginația celui mic.

Mobilarea și aranjarea unei camere pentru copiii familiei poate fi o adevărată provocare. Aceasta nu întrece însă bătăile de cap ce pot apărea atunci când elevii din casă au devenit adolescenți. Tocmai de aceea, principalul sfat pe care ni-l dau specialiștii, atât pishologi cât și designeri de interior, este ca în procesul de decizie, adolescentul să fie implicat cât mai mult, pentru a i se permite să-și lase amprenta asupra universului pe care și-l creează. Culorile, piesele de mobilier, amplasarea acestora- toate acestea îi reflectă personalitatea și hobby-urile.

Iată câteva concepte DedeSign, un proiect Dedeman:

Așadar, este de preferat să decideți împreună cromatica spațiului și să stabiliți ce piese de mobilier sunt necesare- pat, dulap, comodă, birou și așa mai departe. Tot impreună puteți alege o tematică anume sau puteți contura în linii mari atmosfera pe care vreți sa o emane încăperea.

Puteți porni de la o paletă neutră sau culori pastelate, la care să adăugați accente de decor din hobby-urile sale: tablouri, postere din sport, filme, fashion, natură.

Un lucru este cert: o camera pentru un singur copil e mult mai ușor de amenajat. Când vine vorba de fete, mai ales în preadolescență, multe își doresc o cameră inspirată din povesti, în culori deschise precum bej, alb, roz pal.

Există și explicații pentru alegerile lor: se întâmplă să fie mai calme, mai romantice, pot prefera un decor elegant, discret, de inspirație vintage, shabby chic sau cu accente clasice. Amenajarea trebuie făcută pe termen lung și din acest motiv cea mai buna opțiune este alegerea unui pat de dimensiuni mari, încă de la bun început, cu noptieră, în acest caz vă propunem modelul Kent. Pentru odihnă, o sugestie DedeSign poate fi patul dormitor Castello. Somnul este pe primul plan în aceasta etapă de creștere și dezvoltare a tinerilor.

Peretele de la căpătâiul patului poate fi decorat cu fototapet, tapet, într-o culoare lavabilă preferată sau îmbrăcat în lambriu (vertical) alb, cu elemente de décor care personalizează spațiul. Puteți utiliza tapetul cu model floral.

Biroul trebuie sa fie cat mai spațios, pentru a-l motiva pe tânărul elev, viitor student să-și exerseze creativitatea și să-i ofere atmosfera generală prielnică studiului. Câteva polițe suspendate sau o etajeră în apropierea biroului pot ajuta la o mai buna organizare a cărților și rechizitelor școlare.

Un dulap, o comodă, oglindă, poate și un fotoliu (aici vă sugerăm fotoliul fix Leo)- dacă este suficient spațiu- sunt piese de mobilier necesare ce vor întregi funcționalitatea camerei.

În proiectul propus de DedeSign, principalele piese de mobilier și décor folosite sunt: pat dormitor Castello, noptiera Kent, fotoliul fix Leo, lustra Blanca, oglinda decorativă, tapetul cu model floral, parchetul triplustratificat 14 mm Stejar Vienez, lambriul din lemn, covorul dormitor Canvas și tablouri.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon