Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Challenge: soarele răsare „și pe strada ta”, dar cum? Am strâns deja o colecție de „răsărituri” din întreaga lume

Rasarit

Foto: Marian Sterea

Locuim la malul mării și ne-am impus să ne trezim în fiecare dimineață (nu am reușit chiar de fiecare dată) să admirăm răsăritul. Ni se pare cel mai bun start pentru o nouă zi! Lumina, culorile, cântecul pescărușilor, totul este altfel în cele câteva minute de spectacol natural. Recunosc, suntem unii dintre norocoșii care își petrec carantina la malul mării și tocmai de aceea fotografiile realizate în fiecare dimineață sunt încărcate pe instagram sau pe facebook, în speranța că vor ridica moralul celor care nu știu dacă anul acesta vor ajunge la mare, oricare ar fi aceasta. 

De aici a plecat și ideea de a realiza o colecție cu răsăriturile suprinse de voi pentru a le distribui de Paște. Am primit fotografii din diferite zone ale orașului Constanța, de pe o platformă situată în largul Mării Negre, din Cipru și Canada. 

Strada Traian, Constanța. Foto: Marian Stere

Platformă aflată în largul Mării Negre. Foto: Romeo Berhec


Zona Icil, Constanța. Foto: Yvette Spânoche

Cartierul Tomis Nord, Constanța. Foto: Roxana Murat

Peninsulă - zona veche a orașului Constanța. Foto: Alexandru Badea

Tomis Plus, Constanța. Foto: Roxana Ionescu


Stațiunea Mamaia. Foto: Bogdan Dumitru

Paphos, Cipru. Foto: Florian Stoian

Mississauga, Ontario, Canada. Foto: Andrei Antonescu

Localitatea Sibioara. Foto: Vali Popescu


Proiectul Constanța Pitorească

Aeroportul MIhail Kogălniceanu. Foto: Cristian Moldoveanu

Portul Constanța. Foto: Alexandru Baran

Zoom Beach, Constanța


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult