Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Challenge: soarele răsare „și pe strada ta”, dar cum? Am strâns deja o colecție de „răsărituri” din întreaga lume

Rasarit

Foto: Marian Sterea

Locuim la malul mării și ne-am impus să ne trezim în fiecare dimineață (nu am reușit chiar de fiecare dată) să admirăm răsăritul. Ni se pare cel mai bun start pentru o nouă zi! Lumina, culorile, cântecul pescărușilor, totul este altfel în cele câteva minute de spectacol natural. Recunosc, suntem unii dintre norocoșii care își petrec carantina la malul mării și tocmai de aceea fotografiile realizate în fiecare dimineață sunt încărcate pe instagram sau pe facebook, în speranța că vor ridica moralul celor care nu știu dacă anul acesta vor ajunge la mare, oricare ar fi aceasta. 

De aici a plecat și ideea de a realiza o colecție cu răsăriturile suprinse de voi pentru a le distribui de Paște. Am primit fotografii din diferite zone ale orașului Constanța, de pe o platformă situată în largul Mării Negre, din Cipru și Canada. 

Strada Traian, Constanța. Foto: Marian Stere

Platformă aflată în largul Mării Negre. Foto: Romeo Berhec


Zona Icil, Constanța. Foto: Yvette Spânoche

Cartierul Tomis Nord, Constanța. Foto: Roxana Murat

Peninsulă - zona veche a orașului Constanța. Foto: Alexandru Badea

Tomis Plus, Constanța. Foto: Roxana Ionescu


Stațiunea Mamaia. Foto: Bogdan Dumitru

Paphos, Cipru. Foto: Florian Stoian

Mississauga, Ontario, Canada. Foto: Andrei Antonescu

Localitatea Sibioara. Foto: Vali Popescu


Proiectul Constanța Pitorească

Aeroportul MIhail Kogălniceanu. Foto: Cristian Moldoveanu

Portul Constanța. Foto: Alexandru Baran

Zoom Beach, Constanța


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult