Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Challenge: soarele răsare „și pe strada ta”, dar cum? Am strâns deja o colecție de „răsărituri” din întreaga lume

Rasarit

Foto: Marian Sterea

Locuim la malul mării și ne-am impus să ne trezim în fiecare dimineață (nu am reușit chiar de fiecare dată) să admirăm răsăritul. Ni se pare cel mai bun start pentru o nouă zi! Lumina, culorile, cântecul pescărușilor, totul este altfel în cele câteva minute de spectacol natural. Recunosc, suntem unii dintre norocoșii care își petrec carantina la malul mării și tocmai de aceea fotografiile realizate în fiecare dimineață sunt încărcate pe instagram sau pe facebook, în speranța că vor ridica moralul celor care nu știu dacă anul acesta vor ajunge la mare, oricare ar fi aceasta. 

De aici a plecat și ideea de a realiza o colecție cu răsăriturile suprinse de voi pentru a le distribui de Paște. Am primit fotografii din diferite zone ale orașului Constanța, de pe o platformă situată în largul Mării Negre, din Cipru și Canada. 

Strada Traian, Constanța. Foto: Marian Stere

Platformă aflată în largul Mării Negre. Foto: Romeo Berhec


Zona Icil, Constanța. Foto: Yvette Spânoche

Cartierul Tomis Nord, Constanța. Foto: Roxana Murat

Peninsulă - zona veche a orașului Constanța. Foto: Alexandru Badea

Tomis Plus, Constanța. Foto: Roxana Ionescu


Stațiunea Mamaia. Foto: Bogdan Dumitru

Paphos, Cipru. Foto: Florian Stoian

Mississauga, Ontario, Canada. Foto: Andrei Antonescu

Localitatea Sibioara. Foto: Vali Popescu


Proiectul Constanța Pitorească

Aeroportul MIhail Kogălniceanu. Foto: Cristian Moldoveanu

Portul Constanța. Foto: Alexandru Baran

Zoom Beach, Constanța


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult