Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cheltuim mai mult decât ne putem permite. România a avut în trimestrul al doilea cel mai mare deficit bugetar din UE: 4,1% din PIB

Paste

(Foto: Inquam Photos)

Cheltuim cu mult mai mult decât ne putem permite. Dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, suntem pe primul loc la nivelul deficitului bugetar în trimestrul al doilea. O arată datele Eurostat publicate marți și consultate de News.ro.

România a înregistrat în trimestrul al doilea un deficit bugetar de 4,1% din PIB, date ajustate sezonier. Este cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană (UE) în perioada menționată.

Marea Britanie a avut un deficit bugetar de 3,4%, Franţa - 2,8%, Portugalia - 1,6%, Slovacia -1,4%.

Actuala coaliție de guvernare a anunțat la început de an că își asumă respectarea ţintei de deficit de 3% din PIB pentru acest an. Depășirea acestei limite poate atrage declanșarea procedurii de deficit excesiv.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    "De anul trecut, şi mai ales de trei luni încoace, Banca Centrală Europeană, prin vocea guvernatorului Mario Draghi sau poziţiile membrilor consiliului de administraţie, guvernatori în ţările lor, cere marilor ţări ale Europei, în frunte cu Germania, să majoreze salariile angajaţilor pentru a creşte consumul şi a produce inflaţie. Decenii întregi, băncile centrale au avut ca misiune scăderea inflaţiei prin dobânzi mai mari, prin temporizarea creşterilor salariale, respectiv prin reducerea aparatului de stat şi trimiterea oamenilor în sectorul privat, acolo unde era mai greu de obţinut o majorare salarială."
    • Like 0
  • Eeeee, nu e problema, e chiar bine, acum au o scuza, a venit UE si nu ne permite sa crestem salariile
    • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult