Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Chemată la „Secție”, Kovesi primește un ajutor de la americani. Adina Florea susține că „Secția” nu e „pluton de execuție” sau „o măciucă în mâna puterii”

Kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost chemată la secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, ca suspect într-un dosar  de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, tocmai un ajunul unui interviu la Bruxelles care contează pentru numirea sa ca  procuror șef european.

În acest context, Ambasada SUA a transmis, răspunzând unei solicitări g4media.ro, că are încredere în experiența profesională a fostei șefe a DNA și și-a exprimat dezamăgirea față de încercările de discreditare a acesteia. 

„Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, arată Ambasada SUA.

Secția de investigare a magistraților acuză existența unei „ofensive fără precedent”

Adina Florea a declarat, joi dimineaţă, că dosarul în care este citată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018, relatează News.ro.

Întrebată ce se va întâmpla dacă fosta şefă a DNA nu se prezintă vineri la audieri, Florea a răspuns: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate”.

Raportul MCV al Comisiei Europene din noiembrie 2018 critica noua secție pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați, avertizând că aceasta ar putea fi folosită drept „instrument suplimentar de intimidare a magistraților și de exercitare de presiuni asupra acestora”.

Într-un comunicat transmis joi, secția de investigare a magistraților susține că există la adresa sa „o presiune fără precedent”: „Conducerea acestei structuri atrage atenţia asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave şi total nefondate la adresa independenţei procurorilor care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei. cu profesionalism şi obiectivitate. Acreditarea ideii că procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie acţionează ca "pluton de execuţie" şi că această Secţie "se dovedeşte o măciucă în mâinile puterii politice'', reprezintă o ofensivă fără precedent şi o presiune extrem de periculoasă asupra magistraţilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca nici CIA nu stie ce se intampla in tara asta mica si pacatoasa....hai sa fim seriosi. Astia chiar sunt profesionisti (cu diploma).
    • Like 0
  • un EVADAT - condamnat de justitie la puscarie, declara ceva si un intreg mecanism al JUSTITIEI se pune in "miscare" (la ordin) doar pt. a impiedica un procuror sa ocupe o inalta functie in structurile europene ... si ei tipa ca "altii" denigreaza si acuza Romania ... - cat puteti fi de mici ...
    • Like 2
  • De obicei nu sunt vulgar ,dar acum o sa spun ca vreau sa le dau muie la toti pse distii de orice fel alegatori sau votati.Sa-mi bag pulsa în fața a voastră de jigodii.!
    • Like 3


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult