Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Chemată la „Secție”, Kovesi primește un ajutor de la americani. Adina Florea susține că „Secția” nu e „pluton de execuție” sau „o măciucă în mâna puterii”

Kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost chemată la secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, ca suspect într-un dosar  de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, tocmai un ajunul unui interviu la Bruxelles care contează pentru numirea sa ca  procuror șef european.

În acest context, Ambasada SUA a transmis, răspunzând unei solicitări g4media.ro, că are încredere în experiența profesională a fostei șefe a DNA și și-a exprimat dezamăgirea față de încercările de discreditare a acesteia. 

„Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, arată Ambasada SUA.

Secția de investigare a magistraților acuză existența unei „ofensive fără precedent”

Adina Florea a declarat, joi dimineaţă, că dosarul în care este citată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018, relatează News.ro.

Întrebată ce se va întâmpla dacă fosta şefă a DNA nu se prezintă vineri la audieri, Florea a răspuns: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate”.

Raportul MCV al Comisiei Europene din noiembrie 2018 critica noua secție pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați, avertizând că aceasta ar putea fi folosită drept „instrument suplimentar de intimidare a magistraților și de exercitare de presiuni asupra acestora”.

Într-un comunicat transmis joi, secția de investigare a magistraților susține că există la adresa sa „o presiune fără precedent”: „Conducerea acestei structuri atrage atenţia asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave şi total nefondate la adresa independenţei procurorilor care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei. cu profesionalism şi obiectivitate. Acreditarea ideii că procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie acţionează ca "pluton de execuţie" şi că această Secţie "se dovedeşte o măciucă în mâinile puterii politice'', reprezintă o ofensivă fără precedent şi o presiune extrem de periculoasă asupra magistraţilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca nici CIA nu stie ce se intampla in tara asta mica si pacatoasa....hai sa fim seriosi. Astia chiar sunt profesionisti (cu diploma).
    • Like 0
  • un EVADAT - condamnat de justitie la puscarie, declara ceva si un intreg mecanism al JUSTITIEI se pune in "miscare" (la ordin) doar pt. a impiedica un procuror sa ocupe o inalta functie in structurile europene ... si ei tipa ca "altii" denigreaza si acuza Romania ... - cat puteti fi de mici ...
    • Like 2
  • De obicei nu sunt vulgar ,dar acum o sa spun ca vreau sa le dau muie la toti pse distii de orice fel alegatori sau votati.Sa-mi bag pulsa în fața a voastră de jigodii.!
    • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult