Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

China le interzice minorilor să se joace pe dispozitivele electronice mai mult de 3 ore pe săptămână

Jocuri online China

Foto: Getty Images

Minorii din China vor putea să joace jocuri video pentru maximum o oră doar vinerea, sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale, în intervalul 20:00- 21:00, au decis autoritățile de la Beijing, care spun că vor să limiteze dependența în creștere a copiilor față de tehnologie.

Restricțiile, care se aplică oricăror dispozitive, inclusiv telefoanelor, reprezintă o lovitură de proporții pentru industria globală a jocurilor, scrie Reuters.

Potrivit legii publicate luni, companiilor de jocuri li se interzice să ofere sub orice servicii minorilor formă în afara orelor prevăzute. Acestea sunt totodată obligate să implementeze sisteme de verificare a identității reale, a anunțat autoritatea de reglementare care supraveghează piața jocurilor video din țară.

Anterior, China limitase timpul maxim pe care minorii îl pot petrece jucând jocuri video la 1 oră și jumătate în zilele săptămânii și 3 ore în vacanță.

Noile reguli au devenit rapid unul dintre cele mai discutate subiecte de pe Weibo, variantă chineză a Twitter. Unii utilizatori și-au exprimat sprijinul pentru măsuri, în timp ce alții au spus că au fost surprinși de cât de drastice sunt regulile.

„E atât de drastic, încât am rămas complet fără cuvinte”, se arată într-un comentariu citat de Reuters care a primit peste 700 de aprecieri.

Alții și-au exprimat îndoiala că restricțiile ar putea fi aplicate cu adevărat. „Dacă vor folosi doar datele de conectare ale părinților lor, cum vor putea să îi controleze?” a întrebat cineva.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult