Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ciboarga fără armură

După două seturi crâncene cu „nevăstuica” Barbora Strýcová, Coco Vandeweghe e condusă cu 3-1 în decisiv, dar face rebreak-ul și va servi pe iarba de la Birmingham.

E în joc, are șanse în continuare. Cade pe bancă și cheamă antrenorul. Omul nici n-apucă să deschidă bine gura, că Big Blondie Coco, 1,85 m, o „spărgătoare” de mingi, care, dacă se enervează poate băga în spital un bărbat de talie medie, pufnește în plâns. Coach Craig Kardon o privește ca un tată, vorbește rar și aproape în șoaptă, îi bate ușor pulpa cu pumnul, Coco încearcă să se adune, dar plânsul o năpădește în rafale. Durerea interioară îi schimonosește chipul. Din gladiatoarea nemiloasă, învingătoare în 8 meciuri consecutive pe iarbă, la s`Hertogenbosch și Birmingham, n-a mai rămas decât o fată înspăimântată. 

„Corpul tău știe tenis, lasă-l să joace și o să câștigi” susură Craig exact ce trebuie. Când te lovește panica, trebuie să-ți autoblochezi creierul, să lași doar instinctul și reflexele să te ajute.

Dar Coco nu mai poate. Armura anilor lungi în care a lovit milioane de mingi cu forță și concentrare maximă, ca o ciboargă, a crăpat și a lăsat să se vadă copilița de demult.

„Ai grijă cu stopurile”, mai spune Craig. „Da, stopurile...” murmură ca un ecou Coco. Ia racheta, intră pe teren și pierde ca într-un vis urât 3 din următoarele 4 ghemuri și locul în finala AEGON Classic. 

Oricât aș iubi tenisul, minutul acesta cu Colleen Vandeweghe mi-a reamintit că e un sport care doare și rănește pe dinăuntru. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult