Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cică niște scelerați făceau summit la Galați

Miting PSD Galați

 • Cum vă permiteți să spuneți că alegătorii noștri sunt inteligenți? Într-un viitor nu foarte îndepărtat, conducerea Partidului va decreta că orice formă de inteligență este o insultă la adresa țării și o dovadă clară de lipsă de patriotism. Inteligența va echivala cu trădarea de țară. Gândirea va deveni caducă pe măsură ce Partidul va îndesa în tigva poporului ideile corecte, conforme și patriotice.
 • Cu valul de minciună, ticăloșie și rea credință revărsat azi la „summitul de la Galați” (cum l-a numit L. Dragnea, în replică la summitul „trădătorilor de țară” de la Sibiu) s-a depășit cu mult nivelul oricum ridicat de jeg din campaniile electorale. Nicio vidanjă nu ar putea să desfunde gurile de canal de pe scenă. Până și fostul lider al Partidului, Victor Ponta, un bun cunoscător al fenomenului, s-a ținut cu mâna de nas: „Mă tot întreb: am fost orb atâția ani, erau la fel și înainte? Dacă da - nu am nicio scuză! Dacă nu erau chiar așa, ce și cine i-a făcut pe acești oameni să o ia razna total acum; să se ducă direct în prăpastie de dragul unui singur om care, evident, îi folosește ca un stăpân de sclavi?”

 • N-o să încerc să inventariez toți monștrii naționalismului cărora Liviu Dragnea le-a dat drumul în mulțime, toate spaimele cu care a vrut să-i țină legați pe oameni de Partid, toate minciunile contra evidenței menite să construiască imaginea unui Dușman de care chipurile ne salvează PSD-ul. Mi-a atras atenția mugetul de fiară rănită al Partidului, atât de bine ilustrat de țipetele Rovanei Plumb. Derutată, Viorica Dăncilă a încurcat orașele (Galați cu Iași), iar Carmen Avram a avut brusc o clarviziune: „Adevărul e că această țară începe să o ducă din ce în ce mai bine”. Când duci țara pe cele mai înalte culmi de civilizație și progres, fără tub de oxigen în spate, experimentezi halucinații fascinante. De pildă, Liviu Dragnea a văzut că satele noastre cu WC-ul în fundul curții sunt atât de frumoase, că ne invidiază și francejii, și olandejii. Invidioși pe producțiile noastre record la porumb, vor să ne ia și boaba, și coceanul. Ați înțeles acum conspirația universală?
 • Dacă nu ar fi pe timpul și pe viața noastră, spectacolul ar fi de un comic nebun. Discursuri scelerate în cascadă, culminând cu cel al lui Liviu Dragnea, arată un PSD ca o adevărată corabie a nebunilor din care au sărit demult bunul simț, rațiunea și simțul ridicolului. Niciodată partidul acesta nu a fost mai instabil psihic decât acum, în permanență la limita apoplexiei. PSD bâțâie incontinent din cap, simptom al crizei permanente de nervi a lui Liviu Dragnea. Pesediștii au ajuns un partid de Doamne ferește, că tot sunt ei tot timpul cu Dumnezeu în gură.
 • Niciodată PSD n-a fost mai înjurat ca în aceste zile. Nu e oraș în care pesediștii să meargă și în care să nu se strângă spontan oamenii pentru deja tradiționala primire cu muie și sare. Sporind și mai mult ostilitatea, Liviu Dragnea reacționează, previzibil, ca la mineriadă, convins că toți sunt puși de statul paralel și că, în general, Universul conspiră contra sa. „S-au găsit bolovani, pietre și bâte” la „derbedeii” care huiduie. Și mașină de scris la Penețeu, nu-i așa? Cel mai eficient agent antiPSD este astăzi nimeni altul decât Liviu Dragnea.
 • Mai sunt două săptămâni și vom vedea decantată această campanie bezmetică orchestrată de L. Dragnea. Eu, personal, cred că nu va avea succes. Înțeleg că cinicii consilieri israelieni i-au spus clientului lor că discursul urii ține, că au câștigat și alții, la case mai mari, cu fake news și populism suveranist. Este un mic amănunt aici de care nici Liviu Dragnea, nici PSD nu par a ține cont: poporul pesedist s-a schimbat și el, obligat, forțat de integrarea europeană. Nu mai poți să-l sperii atât de ușor cu străinii, pentru că el a văzut străinii. Nu cred că e familie în România care să nu aibă pe cineva plecat în străinătate. 15 la sută din populația României trăiește și muncește în afara țării - cel mai mare procent din Europa. Dimineața, la ora 5, cel mai aglomerat loc din țară este Aeroportul Otopeni: e ora la care pleacă low cost-urile care duc zi de zi mii de români la muncă peste hotare. Să vii tu în 2019 cu o campanie antieuropeană, cu un ceaușism târziu, de anii 80, în care să țipi la întreaga lume că-ți vrea răul și să-i obligi pe români să fie mândri în sărăcie, legați de noroaiele lor tradiționale, înseamnă să fii cu mult în urma propriilor votanți. Românii, pesediști sau nu, au înțeles de vreo 10 ani cum e cu Europa. Pentru cei mai mulți dintre ei, Europa a trimis bani acasă, a oferit locuri de muncă atunci când acasă nu găseai, a ținut copii la școală, a însemnat deschidere și o viață ceva mai bună. Peremismul - singura „ideologie” care i-a mai rămas azi PSD, după ce social democrația i-a trântit ușa în nas - a fost în vremurile lui bune în România un curent de 15-20 la sută - scorul electoral la care Liviu Dragnea pare a se strădui să-și ducă partidul. 
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Citez : " un curent de 15-20 la sută - scorul electoral la care Liviu Dragnea pare a se strădui să-și ducă partidul". Chiar credeti ? Eu nu cred deloc. Parerea mea e ca PSD-istii rad acum in barba si abia asteapta sa voteze pe principiul "ne-ati dat voi m**e pana acum dar lasa ca v-o tragem si noi la vot". In toate sondajele apar o multime de nehotarati. Sunt de fapt, dupa parerea mea, cei carora le e jena sa raspunda sondajului pentru a nu recunoaste ca de fapt sunt PSD-isti. PSD are votantii lui fideli. Daca se vor prezenta la vot tot atatia ca la ultimile alegeri parlamentare, tot PSD va castiga, probabil cu putin peste 30%. Restul voturilor vor fi impartite la celelalte partide si partidulete. Pentru a scadea sub 30% e necesara o participare de 10-11 milioane de alegatori, o participare in care nu prea cred. Vom trai si-om vedea. Oricum, optimismul opozitiei mi se pare exagerat, ca de fiecare data de altfel.
  • Like 0
 • Radicalizarea discursului pe care am vazut-o la Galati e perfect logica: PSD-istii vad ca le fuge pamantul de sub picioare, de la ostilitatea oficialilor europeni pana la revoltele populare, asa ca singura posibilitate de a incerca sa opreasca o cadere libera e radicalizarea. Chiar daca ei nativ nu-s antieuropeni si ar prefera sa fure din fondurile UE, n-au incotro.
  • Like 3
 • Cristi check icon
  Pe stema Moldovei e un cap de bour. Nu un cap de bou, cum cred ei.
  • Like 5
 • Dragnea mizeaza pe inertia prostiei care nu vrea sa recunoasca ca a gresit. Foarte multi dintre alegatorii lor merg inainte din inertie incapatanata, nu ca ei chiar ar crede in aberatiile inapoiate emise pe gura de catre un lider fara scrupule si micut ca anvergura intelectuala, cum e Liviu Dragnea. Cu totii, cei care continua sa caste gura la astfel de discursuri o fac din lenea de a se scutura de paradigma anti vest in care i-au atras cei de la Antena 3. COMODITATE INTELECTUALA SI CHIAR IMBACSEALA CLISOASA A CREIERELOR. Asta e ce li s-a instalat in tigve....Doamne, cum sa le limpezim aceste creiere???
  • Like 3
 • dan check icon
  Vazand poza nu stiu cine e scelerat dar in mod sigur unul imi atrage atentia Nicolae Bacalbasa in halat alb parca iesit de la spitalul de nebuni.
  De multe ori ma intrebam cum de un documentarist precum Carmen Avram poate lucra la antena 3 ,dupa ce a intrat in politica m-am edificat ,o mare mancatoare de rahat care a pacalit multa lume cu documentarele ei.
  • Like 8
  • @ dan
   Dar, ce sa mai spunem despre comportamentul (manifestat prin gesturi, fel de a vorbi, tipete) al lui Rovana Plumb atunci cand tine discursuri.
   • Like 1
  • @ Gabriel Stoian
   Seamana tot mai mult cu tovarasa Ana (Pauker)...
   • Like 0
  • @ dan
   Ada check icon
   Da, Bacalbasa e cel mai tare cu halatul alb. Asa mi-a atras si mie atentia.
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult