Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cine este autorul atentatului din Manchester

Numele presupusului autor al atentatului de luni noaptea din Manchester, soldat cu 22 de morți și 59 de răniți, este Salman Abedi, potrivit poliției britanice, citate de Reuters.

„Pot confirma că bărbatul suspectat de comiterea atrocității de noaptea trecută este Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani. Prioritatea noastră, alături de structurile antitero ale poliției și de partenerii noștri din domeniul securității, este de a continua să verificăm dacă el a acționat singur sau ca parte a unei rețele mai extinse'', a declarat șeful poliției din Manchester, Ian Hopkins.

The Telegraph scrie că Salman Abedi s-a născut în Manchester în 1994, într-o familie cu patru copii. Părinții săi au fost refugiați libieni care au venit în Marea Britanie pentru a scăpa de regimul lui Gaddafi.

Există unele informații conform cărora întreaga familie Abedi, cu excepția lui Salman și a unui frate de-al său, s-a întors recent în Libia, însă aceste informații nu au fost confirmate oficial.

Atacatorul sinucigaș a detonat luni, la finalul unui concert al Arianei Grande de pe Manchester Arena, un dispozitiv explozibil improvizat. Rănile multora dintre victime au fost provocate de șrapnel, iar martorii au descris scene teribile din secundele de după deflagrație.

Abedi se afla în atenția autorităților britanice, potrivit CBS News care nu a detaliat care era motivul pentru care Abedi ajunsese în vizorul poliției din Marea Britanie. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    "...Salman Abedi s-a născut în Manchester în 1994, într-o familie cu patru copii. Părinții săi au fost refugiați libieni care au venit în Marea Britanie pentru a scăpa de regimul lui Gaddafi...."

    Inca o dovada in plus, pe langa multiplele dovezi din atacurile precedente (vezi Paris etc), ca de fapt hoardele Islamice sunt neasimilabile. Ei au cultura lor, religia lor, limba lor si nu vor renunta niciodata la ele, chiar daca sunt de multe ori contradictorii cu religia tarii adoptive, cultura ei si chiar mai important cu constiututia si legile fundamentale.

    PS: In articol din nou nu se mentioneaza nimic legat de religia lui!!!! Ce convenabil...
    • Like 0
    • @
      Imi cer scuze dar greseti pe toate nivelurile. Nu ai cum sa condamni intreaga populatie musulmana pentru actiunile unora.

      Daca cineva zice ca toti Romanii sunt cersetori si hoti te supara nu? Cat de ipocrit sa fii sa te comporti la fel ca si cei care te supara si sa generalizezi la fel?

      Actuninile teroriste au ca scop crearea de haos si mai mult de atat, de a influienta idiotii la ura. Pentru asta se detoneaza ei si vad ca si tu raspunzi imediat cu ura.
      • Like 1
    • @ Mircea Trancota
      check icon
      Dumneavoastra vorbiti despre musulmani (oameni) iar eu vorbesc despre ideologia islamica. Diferenta MARE!

      As fi complet idiot sa consider ca toti musulmanii sunt la fel, sau ca sunt toti teroristi or whatever. Nu putem absolutiza niciodata in acest mod, in nici o circumstanta. Dar nu putem totusi sa nu observam ca 99,99999% din atentatele lumii sunt produse de oameni care apartin unei religii, Islam, si care savarsesc aceste acte in numele unui zeu, denumit Allah. E chiar o coincidenta? Chiar asa de prosti sa fim cum ziceti dvs, incat sa nu simtit ca e ceva putred undeva?

      De ce nu auzim de atentate savarsite de crestini, sau de budisti, sau cum hindusii raspandesc teroarea prin atrocitati inimaginabile etc?

      Eu nu raspund cu ura si nu ma mai las "influientat" de asemenea lucruri. Eu doar ma consider un om informat, care a inteles latura politica a islamului si cat de periculos este datorita aspectului dualist si a versetelor care incinta la violenta, la jihad. Am ajuns la concluzia ca ne meritam soarta pentru ca suntem prea prosti sa identificam adevaratele cauze si nu ne batem capul sa intelegem anumite lucruri inainte de a invoca toleranta, pacea, iubirea neconditionata etc.

      Daca ati fi fost mai informat cu privire la latura politica a Islamului puteam avea o discutie mai in concret, cu argumente. Altfel simt ca imi racesc gura. Pana atunci hai inca un Allah Akbar!
      • Like 0
    • @ Mircea Trancota
      check icon
      Ia vedeti aici:

      https://www.youtube.com/watch?v=KVWAIKoatWM
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult