Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ciolacu promite „multe majorări de la 1 ianuarie”. Despre o eventuală taxă pe lux: „Luxul și prostia se plătesc”

Marcel Ciolacu - PSD

După o nouă rundă de negocieri cu PNL, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică după-amiază, că românii vor avea parte de „multe majorări de la 1 ianuarie”. În prezent se fac simulări pentru creșterea pensiilor si alocațiilor, a adăugat liderul PSD. 

Cât privește o eventuală taxă pe lux, Ciolacu a spus că aceasta va fi „o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite.

„Nu a spus nimeni nici de mașini, nici de proprietăți, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux în România, venituri excepționale, care ar trebui impozitate. Dacă ajungi să câștigi peste un milion de euro, este normal să existe o taxă de solidaritate. Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor.

Cred că la un moment dat va trebui să renunțăm la excepțiile din Codul Fiscal și să avem un sistem unic de impozitare, așa cum este în toată Europa. Luxul este lux, iar după cum știți și dumneavoastră, luxul și prostia de obicei se plătesc”, a spus Ciolacu, potrivit Digi24.

Citiți și:

Despre funcția de premier: Urmează să mergem la președintele României cu două variante 

Marcel Ciolacu a mai declarat azi, după discuțiile cu PNL, că PSD va merge la președintele României cu două variante pentru funcția de prim-ministru. O primă variantă este ca funcția să fie ocupată prin rotație de către președinții celor două partide.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim. Știți foarte bine că președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze primul ministru. Este varianta, prima, prin rotație, președinții celor două partide. Vom vedea și varianta agreată de către președinte”, a declarat Marcel Ciolacu. 

A doua variantă ar putea fi cea conform căreia va fi stabilit un premier de la unul dintre cele două partide.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult