Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Negocieri PNL-PSD. Social-democrații au propus ca toți românii să completeze declarații de avere. „Trebuie să ne gândim serios la introducerea acestui proiect”

Marcel Ciolacu - sediul PSD

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

PSD a propus, în contextul negocierilor cu PNL din ultimele zile, ca toți românii să completeze declarații de avere, idee cu care liberalii s-au arătat de acord, în principiu, însă modul concret în care s-ar putea aplica propunerea rămâne deocamdată o necunoscută pentru ambele partide. 

„Important este că trebuie să începem de la un T0. Nu ne-am gândit că proiectul se va putea implementa de săptămâna viitoare sau din 2022, dar trebuie să ne gândim serios la introducerea sa. Trebuie explicat foarte bine ca oamenii să nu se sperie”, au declarat pentru Europa Liberă surse prezente la negocieri.

Discuțiile dintre liderii PNL și PSD au intrat în impas atunci când a venit vorba de cum va arăta noua declarație de avere și cum va fi completată.

„România are mulți oameni în mediul rural. Când completează declarația e foarte important, înainte să taie porcul sau după. Oamenii vor avea multe probleme cu astfel de chestiuni. O altă problemă este cu centralizarea acestor declarații de avere. Ele ar trebui să aibă un format standard, ca să poată fi ușor introdus”, au explicat sursele citate de Europa Liberă.

Ideea ca toți românii să completeze, o dată pe an, o declarație de venituri, a apărut și în 2015, în timpul guvernului Ponta, dar atunci s-a renunțat la aplicarea ei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • profun check icon
  Într-o singură săptămână am auzit mai multe propuneri concrete de reformă de la PE-SE-DIȘTI, decât în doi ani de guvernare penelistă...
  • Like 0
  • @ profun
   Ai dreptate 100%!
   Proba este că vor rămâne așa: "propuneri" .
   Poate le aruncă în piața așa, ca să ne țină dezbaterea în altă parte. Un fel de spectacol de magie unde ne arată o batistă cu mana dreaptă în timp ce ne baga mâna stângă in buzunar.
   • Like 0
  • @ profun
   Razvan G check icon
   Sa inteleg ca postarea este o ironie?!
   Altfel, care sunt reformele alea concrete pe care le-ai auzit de la psd?
   Cine crede ca ciolacu, impreuna cu toti shmenarii din politica isi vor face declaratia de avere pe bune?! Sau ca judecatorii vor accepta un impozit pe zecile de mii de lei salarii + pensii.....
   Ei se refera la suprataxarea celor care muncesc si au un salariu mai de Doamne'ajuta. Este razbunarea pe cei care au votat impotriva lor.
   De ce as plati eu 40% CAS+CASS cand sute de mii de privilegiati sunt scutiti de impozit, au pensii "speciale" care se aduna la salarii uriase din ban public, sau traiesc bine-merci din ajutor social desi pot munci????
   Nimic despre marea evaziune, nimic despre recuperarea prejudiciilor dupa condamnarea unor "baieti destepti"...aici asteptam sa vina cineva cu vreo propunere.....
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult