Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Negocieri PNL-PSD. Social-democrații au propus ca toți românii să completeze declarații de avere. „Trebuie să ne gândim serios la introducerea acestui proiect”

Marcel Ciolacu - sediul PSD

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

PSD a propus, în contextul negocierilor cu PNL din ultimele zile, ca toți românii să completeze declarații de avere, idee cu care liberalii s-au arătat de acord, în principiu, însă modul concret în care s-ar putea aplica propunerea rămâne deocamdată o necunoscută pentru ambele partide. 

„Important este că trebuie să începem de la un T0. Nu ne-am gândit că proiectul se va putea implementa de săptămâna viitoare sau din 2022, dar trebuie să ne gândim serios la introducerea sa. Trebuie explicat foarte bine ca oamenii să nu se sperie”, au declarat pentru Europa Liberă surse prezente la negocieri.

Discuțiile dintre liderii PNL și PSD au intrat în impas atunci când a venit vorba de cum va arăta noua declarație de avere și cum va fi completată.

„România are mulți oameni în mediul rural. Când completează declarația e foarte important, înainte să taie porcul sau după. Oamenii vor avea multe probleme cu astfel de chestiuni. O altă problemă este cu centralizarea acestor declarații de avere. Ele ar trebui să aibă un format standard, ca să poată fi ușor introdus”, au explicat sursele citate de Europa Liberă.

Ideea ca toți românii să completeze, o dată pe an, o declarație de venituri, a apărut și în 2015, în timpul guvernului Ponta, dar atunci s-a renunțat la aplicarea ei. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult