Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cîțu: Am reuşit să creştem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii în plus la punctul de pensie

Florin Citu - FB

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat joi că pensiile vor crește, iar pentru asta a fost alocată, prin proiectul de rectificare bugetară, „cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii care se pune în plus la punctul de pensie”. Ministrul nu a precizat nici valoarea sumei alocate pentru pensii și nici cu cât va crește punctul de pensie.

„Am spus că vom crește pensiile în 2020. Da, le vom crește. Punctul de pensie va avea cea mai mare creștere pe care am avut-o vreodată. PSD nu a mărit niciodată punctul de pensie cu această sumă, chiar dacă a avut perioade de creșteri economice, trei ani de zile, nu datorită lor, ci datorită contextului internațional, și tot nu au mărit pensiile cu această sumă. În acest context economic global dificil, am reușit să creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii care se pune în plus la punctul de pensie. Îl provoc pe dl Ciolacu să mai găsească o țară care face astfel de eforturi în plină criză economică și care crește și pensii, creste și alocații cu sumele cu care o face acest guvern”, a spus ministrul Florin Cîțu.

Proiectul rectificării bugetare urmează să fie aprobat în ședința de Guvern.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Singura întrebare pe care i-aș pune-o dlui Cîțu este dacă acel 14% nu include cumva și creșterea cu inflația. Dacă da, îl suspectez de umflarea datelor și minciună prin omisiune. Altfel decizia o văd corectă deși un pic hazardată, fiindcă deși sunt 100% de acord cu dna Dragusin, totuși nu putem face abstracție de psd care stă ca hiena la pândă să revină la putere, susținut pe față de șacalii weber CCR. Pe toți îi doare fix în pix de victimele colaterale, cei ce vor muri de covid din cauza nesabuinței și ticăloșiei lor. 14% e totuși ceva, este argumentat și arată măcar bunăvoință.
  • Like 0
 • Dupa parerea mea, nici nu trebuia sa se puna problema cresterii pensiilor. Legea aia facuta de PSD, mai bine zis de maimuta fosta PRM-izda Lia Olguta Vasilescu, nu avea oricum nici o baza reala, era un fel de "wishful thinking" cum zice englezul (dar nu te poti la altceva din partea unei mocofance precum Lia Olguta). Ce se putea face era taierea pensiilor speciale, vorba celor de la comunitatea Declic "taiati pensiile speciale, nu padurile!". Acum, ca PNL-ul a propus o crestere cu mai putin decat procentul aberant de 40%, PSD-ul nu va vota chestia asta, pentru ca ei urmaresc un joc simplu si murdarel, dupa cum le e felul: nu aproba cresterea pensiilor propusa de PNL pentru ca se dau mari iubitori ai "boborului" pensionar, si asteapta se depuna motiunea de cenzura care sa si treaca..... Apoi, dupa ce vor prelua puterea, vor iesi la rampa cu textul "nu mai putem mari pensiile deloc pentru ca scarbele astea din PNL au papat toti banii!!!" Un text bun care acopera frumos, in ochii prostilor (care sunt, valeu, multi in tara asta), realitatea mult mai simpla ca de fapt oricum nu existau bani pentru aceste mariri.....
  • Like 5
  • @ andreea dragusin
   Delia MC Delia MC check icon
   Like maxim.
   Mai bine nu se putea spune.
   Aceia sunt vreo 20%, de care psd se ține cu dinții și antenele, care uită de la mână până la gură, și nu pentru că ar avea Alzheimer ci pentru că așa-i românul, uituc, mai ales dacă are televizorul blocat pe A3. Otrava aia spulberă instant orice brumă de rațiune.
   Moțiunea de cenzură: probabil nu trece, și atunci arată și ei că dă-i și luptă. Dacă trece, guvernul tot nu pică, cu mai puțin de 6 luni inainte de alegeri iar Iohannis n-ar propune un prim-ministru psd. Problema e alianța evidentă cu weber-CCR care mă duce cu gândul la un plan cu bătaie mult mai lungă decât moțiunea de cenzură.
   • Like 2
  • @ andreea dragusin
   Dan check icon
   Felicitari ptr ,cuvintele pline de adevar, Nici nu se putea ,explica ,fenomenul altfel ,Pe mine ma supara unii cam multi semeni , pensionari , si beneficiari ai formulelor de calcul al Domnului Catu & Orban ,, care nu sunt multumiti cu 14% , dar ei nu stiu folosi un card bancar,, un telefon mobil ,nici vorba de smart-mobil ,,dar ,dau din gura cu vrute si nevrute ,,si imi este frica ptr ca ei fac parte din acel nenorocit procent de 23% din simpatizantii psd-isti ,, Am icercat sa -i lamuresc pe unii , poate am reusit ,ca ; au gandirea stramba si aiurea cu melancolile sovietice !! Inca mai sunt ,simpatizanti ,psd si anti pnl ,,de care imi este frica ! Pacat.
   • Like 1
 • De obicei, de fiecare dată cînd vulurul pleșuv al economiei galactice, deschidea pliscul, euro se mai ducea în sus cu ceva procente. Acum, după o lungă constipație, i-a ieșit pe ... gură procentul cu care se MICȘOREAZĂ PENSILE. Expirații se tăvălesc în spasme de fericire că își pot permite o incinerare (care nu are loc de veci nu poate să-și permită luxul de a fi mâncat de viermi) la crematoriul Cîțu cu purcoiul de bani aruncați în capul lor de miniministrul chelbos. Faceți pustiul de bine și donați din mormanul de bani primiți de la ca să-și facă implanturi de păr ca pațachina aia de Trăistariu. Contribuitorii vor primi o poză cu el în chiloței tanga ca să-i ajute să iasă din sistem. Aliluia!
  • Like 0
  • @ Andrei Palincu
   Dan check icon
   Probabil ,,ai baut pre multa palincu,,sau ai uitat sa-ti iei medicamentele !!!
   • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult