Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ciucu: Nu vreau să candidez la Primăria Generală. Nu sunt kamikaze. Nicușor Dan o să mă găsească luni dimineața la dânsul în anticameră, până o să îi câștig încrederea

Nicusor Dan - Ciprian Ciucu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că relația sa profesională cu primarul general, Nicușor Dan, este „mai puțin apropiată” decât și-ar dori și speră „să nu fie ceva personal”.

„Nu știu dacă e mai apropiat cu alți primari, eu îmi doream și îmi doresc o colaborare mult mai apropiată”, a declarat Ciucu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. El a mai spus că nici măcar nu au o întâlnire pe lună, așa cum prevede legislația.

Întrebat dacă se gândește să candideze la Primăria Capitalei la alegerile de peste 3 ani, edilul de la Sectorul 6 a răspuns: „Nu sunt kamikaze”. Excludeți? au insistat moderatorii emisiunii. „Da, din nefericire sau din fericire, cam exclud. Primăria Capitalei nu va fi câștigată de către PNL separat, USR PLUS separat, poate doar de PSD singuri”, a adăugat Ciprian Ciucu. În plus, „niciun primar de sector nu a fost niciodată primar general. În București trebuie să vii cu cineva care este perceput ca lider național", vede edilul.

Ciprian Ciucu susține că în calitate de primar de sector este dependent de Primăria Capitalei, iar dacă primarul general Nicușor Dan ar vrea să îl blocheze în realizarea unor proiecte, îl poate bloca extrem de ușor dacă nu are încredere în el.  

„Din poziția pe care o am sunt obligat să construiesc o relație de încredere cu Nicușor Dan. Dacă nu l-am asaltat până acum suficient cu telefoane și nu m-am dus să stau în fața biroului lui, o să o fac. Că vrea, că nu vrea, o să mă găsească luni dimineață la dânsul în anticameră, până o să-i câștig încrederea și sprijinul. Sunt obligat de mandatul meu și de ceea ce am promis oamenilor din Sectorul 6 să am o relație cu Nicușor Dan. Dacă nu și-o dorește, va trebui cumva să găsesc niște pârghii să existe această relație. Eu doresc o relație sinceră și deschisă, îmi doresc să ne ajutăm reciproc”, a declarat Ciprian Ciucu.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult