Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ciucu: Nu vreau să candidez la Primăria Generală. Nu sunt kamikaze. Nicușor Dan o să mă găsească luni dimineața la dânsul în anticameră, până o să îi câștig încrederea

Nicusor Dan - Ciprian Ciucu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că relația sa profesională cu primarul general, Nicușor Dan, este „mai puțin apropiată” decât și-ar dori și speră „să nu fie ceva personal”.

„Nu știu dacă e mai apropiat cu alți primari, eu îmi doream și îmi doresc o colaborare mult mai apropiată”, a declarat Ciucu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. El a mai spus că nici măcar nu au o întâlnire pe lună, așa cum prevede legislația.

Întrebat dacă se gândește să candideze la Primăria Capitalei la alegerile de peste 3 ani, edilul de la Sectorul 6 a răspuns: „Nu sunt kamikaze”. Excludeți? au insistat moderatorii emisiunii. „Da, din nefericire sau din fericire, cam exclud. Primăria Capitalei nu va fi câștigată de către PNL separat, USR PLUS separat, poate doar de PSD singuri”, a adăugat Ciprian Ciucu. În plus, „niciun primar de sector nu a fost niciodată primar general. În București trebuie să vii cu cineva care este perceput ca lider național", vede edilul.

Ciprian Ciucu susține că în calitate de primar de sector este dependent de Primăria Capitalei, iar dacă primarul general Nicușor Dan ar vrea să îl blocheze în realizarea unor proiecte, îl poate bloca extrem de ușor dacă nu are încredere în el.  

„Din poziția pe care o am sunt obligat să construiesc o relație de încredere cu Nicușor Dan. Dacă nu l-am asaltat până acum suficient cu telefoane și nu m-am dus să stau în fața biroului lui, o să o fac. Că vrea, că nu vrea, o să mă găsească luni dimineață la dânsul în anticameră, până o să-i câștig încrederea și sprijinul. Sunt obligat de mandatul meu și de ceea ce am promis oamenilor din Sectorul 6 să am o relație cu Nicușor Dan. Dacă nu și-o dorește, va trebui cumva să găsesc niște pârghii să existe această relație. Eu doresc o relație sinceră și deschisă, îmi doresc să ne ajutăm reciproc”, a declarat Ciprian Ciucu.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult