Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Clotilde Armand: Legea salarizării unitare ar putea duce România în faliment. Dragnea și Olguța Vasilescu au sărăcit două județe

Clotilde Armand a declarat la RFI că legea legea este un proiect complex, care „nu trebuie făcut doar de dragul audienţei”. 

„Trebuie consultaţi experţi în economie şi finanţe. Apropo, ce expertiză au Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu în materie de finanţe? Ambii au sărăcit două judeţe. Dacă acest proiect de lege este venit din partea lor, mi se pare că România riscă să intre în faliment”, a spus aceasta.

Ea a adăugat că i se pare „revoltător” faptul că nu au existat consultări la nivel național, în contextul în care legea va avea impact asupra a milioane de oameni.

Și a afirmat că previziunile PSD nu au sens economic. “Legea salarizării este bazată pe corelaţia cu salariul minim. Salariul minim este prevăzut, între ghilimele, să crească nefundamentat în această lege. Este evident că previziunile PSD nu au sens economic”, a spus Clotilde Armand.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți că proiectul legii salarizării unitare va fi depus cât mai curând la Parlament și că nu are „niciun stres”, fiind convinsă că va trece foarte repede. 

Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice”, a adăugat ministrul Muncii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vasile check icon
    ”Astfel, România are aproximativ 80 - 90 de bugetari la o mie de locuitori, mult faţă de ţări mai dezvoltate precum Germania, care are 69, Italia şi Spania care au câte 61, Belgia 82 şi chiar şi faţă de Ungaria, care are tot 82 de bugetari la o mie de locuitori. Evident, România este surclasată de cele mai dezvoltate state din lume, Norvegia are 182 de funcţionari la o mie de locuitori, dar şi un sistem informatic care „merge şnur“ în toate domeniile, iar Suedia are 138 de bugetari la mia de locuitori.”
    Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2016.
    În capitolul bugetari intră și medici, profesori, polițiști, cercetători, nu doar cei de la ghișee. Oare unde stăm noi mai prost?
    Sunt unii care au treabă cu profiturile multinaționalelor, că ar trebui să plătească mai mult impozit. Mai mult cu cât? Și de ce? Comentatorii nu au răspuns, dar așa știu ei că ar trebui, pentru că așa presupune Dragnea și PSD-ul că ar trebui. Atunci să le majoreze impozitul pe profit/venit, cine-i oprește?
    Alții presupun că 4-5 milioane de români muncesc la negru (tot fără dovezi sau date, dar cine are nevoie de dovezi?), plătiți de patronii ăștia nemernici tot la negru, evazioniștii ăștia care exploatează sclavi nevinovați. Jos cu ei, să ne întoarcem cu toții să lucrăm numai la stat, că statul e mama și tata nostru. Numai iubiții conducători sunt cinstiți, competenți, performanți, numai ei știu ce și cât au nevoie cetățenii. Să nu uităm de bunăstarea existentă în județele pe care le-au condus ani la rând, bunăstare la care noi puteam doar visa până anul ăsta. Cu toții dorim să atingem acel nivel de trai și bunăstare. Dar cum unii dintre noi ne-am ales prost conducătorii locali, așteptăm salvarea de la partidul iubit, Partidul Săse Dea SRL. Ura și la gară!

    • Like 1
    • @ Vasile
      Când vorbeşti despre Germania dai cifra exactă a bugetarilor la mia de locuitori, iar când vine vorba despre România cu aproximaţie... Curat murdar, coane Vasile. Ca să te ajut puţin, îţi dau eu cifra exactă a bugetarilor din România, în februarie 2017, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice: 1 189 873 ...fix, fără aproximaţie... Dacă luăm în calcul 18 milioane de locuitori, cât mai are România, asta înseamnă 66,1 bugetari la mia de locuitori... Nu 80, 90 cum greşit apreciezi tu. Şi, în condiţiile de mai sus, toate comparaţiile făcute de tine cad. Rămâne cum am spus eu: avem prea puţini bugetari.

      Eu nu am spus că multinaţionalele trebuie să plătească impozit mai mult decât prevede legea, ci să plătească impozitul CORECT. Corect, nu mai mult. Ştii foarte bine că subtilizarea profitului de către multinaţionale a devenit preocupare şi la Bruxelles. Şi dacă multinaţionalele fură în Germania şi Franţa, atunci în Românica este jaf... Să ai profit mai mic de trei ori faţă de firmele private româneşte înseamnă că ai furat ca nesimţitul, n-ai mai avut măsură.

      Economia subterană a României a fost estimată la 40 şi ... miliarde de euro. Asta înseamnă că geme România de prea multă muncă la negru şi la gri. Nu mai bagateliza subiectul că nu este cazul.
      • Like 0
    • @ Constantin
      Vasile check icon
      Dacă tot ai răspuns la toate, cât este corect să plătească multinaționalele? Zi o cifră, un procent, o sumă, ceva. Cât e acel ”corect, nu mai mult”?
      Dacă citeai atent (deși nu cred că ar conta la tine) datele despre bugetari sunt citate din articolul menționat în ziarul financiar și sunt între ghilimele care semnalează un citat. Ele aparțin autorului articolului.
      Economia subterană aduce bani negri la politicieni, motiv pentru care ea și există și lipsește interesul de eliminare sau diminuare a ei.
      Orice firmă care lucrează la negru are protecție de la o instituție a statului pusă să elimine evaziunea și nu numai, altfel puțini ar mai face evaziune.
      Acesta este și motivul OUG 13 ”noaptea ca hoții” și amendamentele la codul penal și la grațieri. Vezi Băse ce propune, doar Udrea e implicată, nu-i așa?
      Să dezincriminăm corupția și astfel politicienii vor fi cei ma cinstiți oameni de pe planetă.
      Dar ce vorbesc eu aici? E clar că ești singurul care deține adevărul absolut. Și cu acest răspuns, de la mine ai ignore pe viitor.
      • Like 0
    • @ Vasile
      Articolul din ZF este o mizerie şi trebuia să-ţi dai seama. " România este surclasată de cele mai dezvoltate state din lume, Norvegia are 182 de funcţionari la o mie de locuitori, dar şi un sistem informatic care „merge şnur“ în toate domeniile"... Unde este logica în această frază? Dacă Norvegia are un sistem informatic care merge şnur, atunci nu trebuia să aibă un număr mai mic de funcţionari? Ce pretenţii să ai de la România care are doar 66,1 funcţionari la mia de locuitori şi un sistem informatic depăşit?

      Şi dacă politicienii vor bani negri, atunci privatul îi produce... Aşa? De ce privatul nu intră în legalitate dacă îi pasă aşa de mult de România? Vă obligă politicienii? Avem DNA....

      Multinaţionalele să plătească impozit atât cât prevede legea, nu să-şi încarce cheltuielile în mod artficial pentru a subtiliza profitul. Iar problema nu este românească, ci europeană, chiar mondială.

      Eu nu am răspuns la toate, dar acolo unde am răspuns comentez.
      • Like 0
  • Cri check icon
    D-na Clotilde Armand, a carei firma de "consultanta" incaseaza, conform dezvaluirilor presei, o palarie de bani de la buget pentru NIMIC, este ultima care sa aiba dreptul sa critice ceva legat de buget. Nesimtirea merge mana in mana cu tupeul...
    • Like 0
  • Când vine vorba despre bugetari ( nu sunt) toţi sunt experţi, ca la fotbal... Sunt mulţi şi puturoşi şi nu merită salarii mărite. Dar cum este în Romania şi cum este în UE? PĂI CAM AŞA...Bugetari la mia de locuitori: România 69, Danemarca 180, Norvegia 179, Suedia 146, Polonia 113, Marea Britanie 115, Franţa 88, Elveţia 101...

    Vreţi servicii ca în Danemarca? Atunci să avem bugetari ca în Danemarca: 180 la mia de locuitori... În România sunt 69 la mia de locuitori... Cam asa arată şi calitatea serviciilor.... Cu cât mai puţini bugetari, cu atât mai prost serviţi suntem noi.
    • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Domnule, funcționarii din țările menționate de dvs. este foarte probabil că lucrează mai organizat, mai eficient și mai mult și mai responsabil decât funcționarii din România.
      În plus, în niciuna din țările europene menționate de dvs. nu se mai regăsește raportul de 1:2 între salariații din sectorul public și salariații din sectorul privat.
      Ca să nu mai vorbim de raportul dintre salariul mediu în domeniul public și salariul mediu în privat, zdrobitor în favoarea celui public...
      • Like 1
    • @ Constantin
      check icon
      Avem prea puțini bugetari zici tu, și de de aceea suntem prost serviți?!
      Nu zău... Păi înainte de 1990 eram toți bugetari, și nu eram mai bine serviți...
      Problema este de bani, Constantine. Dacă nu bagi bani în învățământ, degeaba crești salariile profesorilor, serviciile oferite elevilor nu vor fi superioare. Dacă nu bagi bani în spitale, degeaba crești salariile medicilor și asistentelor, serviciile oferite pacientului nu vor fi superioare. Dacă nu informatizezi totul și unești bazele de date, degeaba crești salariile funcționarilor, serviciile nu vor crește în paralel cu acestea.

      Și, cel mai important: dacă nu-s bani mai mulți pentru salariați în mediul privat, atunci nu au cum să fie mult mai mulți bani nici pentru salariații publici, cel puțin nu pe un orizont lung de timp, adică în mod sustenabil.

      Tu ai jucat la Caritas pe vremuri? Crezi în perpetuum mobile? Că nu pari departe de ideile astea, din câte văd.
      • Like 2
    • @
      Să o luăm pe rând... Bugetarii din ţările dezvoltate sunt mai organizaţi şi mai eficienţi decât cei din România. Dar sunt şi mai mulţi şi foarte bine plătiţi. Asta nu contează? Danemarca are 180 de bugetari la mia de locuitori (foarte bine plătiţi) iar România are doar 69 de bugetari la mia de locuitori ( foarte prost plătiţi)... Tu vrei servicii ca în Danemarca în condiţiile din România? Ar trebui ca 69 de bugetari români să muncească atât cât reuşesc 180 de bugetari danezi... Crezi că este posibil? Danezi au fost proşti atunci când au angajat 180 de bugetari la mia de locuitori? Eu cred că nu au fost proşti, dar noi suntem... Şi avem pretenţii... Ce propune Guvernul? Să-i plătim mai bine (nu foarte bine) pe cei 69, nu să angajăm 180... Ci să-i plătim mai bine pe cei 69, puţini, foarte puţini... Nu e bine nici aşa... Dar cum e bine? Să-i plătim prost şi să dăm şpagă. Aşa?

      Raportul de 1:2 este mincinos. Cât reprezintă munca la negru în România? Aud? Câţi cetăţeni lucrează fără contract de muncă la privat? Dar la gri? Aud?

      Spui că salariul la privat este mai mic decât cel de la stat. Oare? Dacă un angajat de la privat care are un salariu în contractul de muncă de 1500 lei (brut) şi câştigă la gri 2500 lei în mână, se poate spune că el câştigă mai puţin decât un bugetar care are un salariu brut de 3000 lei şi 2000 lei net? Că la stat nu sunt bani negri... Cam aşa stau lucrurile. Care este salariul REAL de la privat? Răspunde la întrebarea asta. Mă doare în cot de salariul declarat de privat, pe mine mă interesează cât plăteşte net ( la gri sau la negru, pe sub masă). Pe mine mă interesează România Reală, nu minciunile privatului.
      • Like 0
    • @
      Dacă citeai toate postările mele la acest articol aflai şi sursa... Dar este greu cu cititul, patroane...
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Tu compari România cu Danemarca?
      Păi ce, se compară cumva PIB-ul pe locuitor din aceste țări?
      Poate România face ce face Danemarca fără banii Danemarcei? Tu poți face ce face Țiriac, dacă n-ai banii lui?
      De ce nu compari România cu Bulgaria, sau cu cineva mai aproape la PIB/capita?
      • Like 0
    • @
      Vai, vai...România nu se poate compara cu Danemarca... Păi de ce nu se poate compara România cu Danemarca? Pentru că acceptaţi să fiţi plătiţi la negru şi la gri ca nişte slugi docile şi apoi vă daţi zmei pe forumuri. Din cauza asta nu are România PIB-ul Danemarcei, pentru că nu aveţi coloană vertebrală şi acceptaţi să fiţi călcaţi în picioare de Sfântul Privat. Dar vă luaţi de Dragnea...

      Să ne comparăm cu Bulgaria? Dar cu Ciadul ce are? Şi de ce vreţi servicii ca în Danemarca? Aveţi servicii bugetare de câţi bani plătiţi. Nu aveţi bani? Nasol... Staţi la coadă şi daţi şpagă! Şi mai uşor cu pretenţiile.Nu aveţi niciun drept să cereţi respect. NU MERITAŢI. Când veţi plăti la buget ca danezul, o să aveţi servicii ca el... Până atunci, ciocul mic, mic. Luaţi bani la negru sau la gri de la patron şi daţi şpagă la funcţionari. Asta-i ţara pe care o meritaţi.
      • Like 2
    • @
      Tovarășul Costică Iara te-ai uitat prea mult la Ghiță Tv ? Argumentele matale seamănă a dracu de mult cu demonstrația idolului matale , marele cârmaci Liviu de Acu câteva luni de la Voiculescu tv . Meri Tovarășe de te pregătește de defilare ca vine acuș 1 Mai și au ăștia nevoie de marionete pt defilarea in cinstirea marelui cârmaci la Teleorman .
      • Like 1
    • @
      Ai dreptate, termenul de bugetar nu există. Însă este mai puţin relevant termenul. Statisticile sunt importante, dar este adevărat că dacă am avea o statistică detaliată pe sectoare de activitate, atunci am înţelege mult mai bine situaţia în care ne aflăm. Eu apreciez că ne-am îngrozi dacă am şti care este numărul de medici, profesori şi poliţişti la mia de locuitori. Nepermis de mic...adică.

      Referitor la medicii de familie, eu sunt la al treilea medic de familie, primii doi au plecat în Franţa. Actuala este foarte tânără...învaţă şi, probabil, pleacă şi ea. Te-apucă disperarea.

      Eu nu am spus că taxele şi impozitele noastre au fost cheltuite cu prea mare folos, dar poate că acest guvern care are nişte obiective clare şi termene de realizare va reuşi ceva. Nu sunt un naiv, dar până acum toate partidele ajungeau la putere pe bază de gargară. Măcar în privinţa asta s-a schimbat ceva. După 4 ani, luăm lista cu obiective şi termene şi analizăm. Dacă PSD-ul reuşeşte să respecte mare parte din programul de guvernare, atunci se schimbă paradigma politică: partidele vor trebui să se prezinte în alegeri cu programe clare iar noi le vom evalua obiectiv, la final, pe bază de realizări. Eu asta am votat: un partid care a venit cu obiective şi termene. Dacă nu reuşeşte, peste 4 ani dau cu el de pământ.
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Păi asta îți spun și eu, dar văd că nu-nțelegi: dacă atâta poate produce economia României, cu atâta să se mulțumească și bugetarii României!
      Și încă ceva, dacă zici că economia subterană a României e atât de gri, de ce bugetarii noștri competenți nu o albesc? Au legea și puterea de partea lor, ar putea s-o facă dacă ar vrea asta, nu? Așadar, data viitoare nu mai pomeni de „patronii excroci” , pomenește de bugetarii impotenți și incompetenți care nu-i amendează!
      • Like 0
  • Normal . Romanii nu merita salarii mari .Cum o fi in Franta ?
    • Like 0
    • @ Aurelian Licheardopol
      Munciti la fel de mult ca in Franta daca vreti salarii ca acolo. Nepotii, invartitotii de hartii si ghiseistii nu merita niciun sfant in plus. Cuvantul merita se foloseste dupa trecerea in revista a unor indicatori de productivitate, niciodata inainte si nu alaturi de populisme falimentare nebazate pe date concrete.
      • Like 4
    • @ Marian Cristescu
      1. Nu sunt bugetar .
      2. De curiozitate vezi ce drepturi au salariatii in Franta .
      • Like 0
    • @ Aurelian Licheardopol
      Anon check icon
      Pai multi nu merita.
      • Like 1
    • @ Anon
      Si o stie asta o frantuzoica care face bani in tara asta . Normal
      • Like 0
    • @ Aurelian Licheardopol
      Vai, face bani si ne fura tarisoara. Francezii trebuie sa taca atunci cand vorbesc inteleptii carmaci, au venit sa ne despoaie de bogatie, ia vedeti pe aia cu elicopterele de la Brasov, mama lor de hoti, fac elicoptere straine in tara noastra, carute de ce nu fac? Ia verificati marimea sectorului bugetar din Franta si proportionatizati la Romania si lasati populismul. O stiu mai toti economistii romani onesti ca ne indreptam spre faliment, dar pe aia nu ii ascultati ca nu sunt din PSD. Abia astept sa o injurati si pe Lagarde cand o sa vina FMI-ul, ca ce cauta sa ne taie salariile, ca suntem colonia lor, fara sa vedeti vreodata cauza esecului romanesc.
      • Like 2
    • @ Marian Cristescu
      Am verificat mărimea sectorului bugetar din Franţa şi UE... Minţi cu neruşinare. Nu mai pot cu minciuna, m-am săturat de urechişti care fac pe savanţii.
      Bugetari la mia de locuitori: România 69, Danemarca 180, Norvegia 179, Suedia 146, Polonia 113, Marea Britanie 115, Franţa 88, Elveţia 101...
      • Like 0
    • @ Aurelian Licheardopol
      Cristescu este un manipulator ordinar care habar nu are dar vorbeşte. Uite cum stăm la numărul de bugetari comparativ cu ţări din UE... Bugetari la mia de locuitori: România 69, Danemarca 180, Norvegia 179, Susedia 146, Polonia 113, Marea Britanie 115, Franţa 88, Elveţia 101...
      Ai noştri sunt şi puţini şi prost plătiţi dar Cristache are pretenţii. Mi-e scârbă.
      • Like 0
    • @ Aurelian Licheardopol
      În Franţa şi restul lumii civilizate numărul de bugetari la mia de locuitori este mult mai mare ca în România, dar sunt şi bine plătiţi. Poate citeşte şi Cristescu: Bugetari la mia de locuitori: România 69, Danemarca 180, Norvegia 179, Suedia 146, Polonia 113, Marea Britanie 115, Franţa 88, Elveţia 101...
      • Like 0
    • @ Aurelian Licheardopol
      În Franţa şi restul lumii civilizate numărul de bugetari la mia de locuitori este mult mai mare ca în România, dar sunt şi bine plătiţi. Poate citeşte şi Cristescu: Bugetari la mia de locuitori: România 69, Danemarca 180, Norvegia 179, Suedia 146, Polonia 113, Marea Britanie 115, Franţa 88, Elveţia 101...
      • Like 0
    • @ Anon
      Avem prea puţini bugetari... Danemarca are 180 de bugetari la mia de locuitori iar noi doar 69 la mia de locuitori (şi ăstia foarte prost plătiţi).
      • Like 0
    • @ Constantin
      Aveti grija la limbaj, deversati-va dejectiile in mediile imunde pe care le frecventati, dovediti o lipsa crasa de minima etica a dialogului.
      Scoateti date din context si nu oferiti surse, manipulari jalnice. Ati imputit netul cu atacuri la persoana, diversiuni si balacareala de carciuma, ia uitati date reale oficiale, dle. postac:
      Date Eurostat pe anul 2013 asupra productivitatii muncii:
      Romania: 5.6, Franta: 45,6, vreti salarii ca in Franta, dar plimbati hartii si atacati ca la Latrina 3. La munca, nu la mana intinsa, postacie pe net si jignit contribuabilul.

      • Like 3
    • @ Marian Cristescu
      Să am grijă la limbaj... Nu mai pot cu manipulatori ca tine. Despre productivitatea muncii vorbeam eu, sau despre numărul de bugetari la mia de locuitori? O dai în diverse? O să compar productivitatea muncii din România cu cea din Franţa, atunci când economia neagră şi gri din România o să fie comparabilă cu cea din Franţa... Şi când toate multinaţionalele care îşi subtilizează profitul prin mijloace diverse vor fi puse la respect.
      Până atunci situaţia din sectorul bugetar este asta: România are 69 de bugetari la mia de locuitori (foarte prost plătiţi) iar Franţa are 88 de bugetari la mia de locuitori (foarte bine plătiţi).
      • Like 0
    • @ Constantin
      Tu vorbesti oricum despre ce te taie capul si interesul, n-ai nicium comentariu la subiect si nu citezi niciodata vreo sursa oficiala, postacule. Multinationale, ti-a suflat Dragnev in ureche noul subiect pe care ai voie sa il discuti? Multinationalele platesc anual impozit pe profit peste 5 mld. , sa nu mai vorbim de impozitul pe cladiri, terenuri, salarii, astea-s date oficiale, nu scorneli din burta. Nu mai stiti pe cine sa mai furati ca sa acoperiti golaniile pe care le faceti cu banii statului. Nu va plac corporatii ca nu-i puteti mitui sa bage buletinul in urna, n-aveti noroc, Romania va falimenta si nu mai vedeti niciun ban pana bugetul de stat nu e echilibrat pe.baze.serioase de investii, dezvoltare si cheltuieli publice armonizate, nu pe nepotism, pomana si santaj cum e acum.
      • Like 2
    • @ Marian Cristescu
      www.analizeeconomice.ro, Câţi bugetari are România faţă de alte state, 8 noiembrie 2016... Îţi dau şi sursa... Eu nu sunt urechist ca tine. Nu mă interesează cât impozit plătesc multinaţionalele, CI CÂT AR TREBUI SĂ PLĂTEASCĂ... Asta-i problema României.

      În anul 2015 (ultimile date disponibile), multinaţionalele au înregistrat un profit de 9 miliarde iar firmele private româneşti au avut 27 de miliarde profit... LA O CIFRĂ DE AFACERI APROAPE EGALĂ. Vrei să-mi spui că managerii de la multinaţionale ( foarte bine plătiţi) sunt mai proşti decât managerii români? Nu! Asta este dimensiunea furtului... Şi tu vorbeşti despre productivitate în aceste condiţii? Abia aştept rezultatele pentru anul 2016...
      • Like 1
    • @ Constantin
      Bine ca ai venit cu sursa manipularii, ia uite ce zice nenea cu blogul ala obscur: "În statistica ponderii populației ocupate în sectorul public în totalul populației ocupate nu sunt cuprinse state importante precum Germania, Olanda, SUA, motivul fiind indisponibilitatea datelor. Nici România n-a fost inclusă în această statistică, deși există date disponibile, dar putem să facem o comparație cu statele incluse în statistică, preluând datele disponibile ale INS-ului. Cele mai multe date sunt aferente anului 2013, dar, în unele cazuri, sunt folosite și date din 2012 și 2011". . o statistica eronata ce lucreaza cu date inexacte, inlocuite, aproximate gresit. In Franta sunt 5,3 bugetari cu totii conform INSEE la 65mil/2016 in Romania 1,2 la o pop. de 18.mil/2016. Ai prezentat date false, neurechistule si expertule, de pe un blog cu date asemenea.
      • Like 3
    • @ Marian Cristescu
      Da... Din 2013 până acum Franţa a disponibilizat bugetari... Eu nu am auzit.
      • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult