Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Clotilde Armand vrea să transforme hotelul Dunărea din București, aflat într-o avansată stare de degradare, în Spațiu Cultural Municipal

Hotelul Dunărea

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să exproprieze clădirea fostului hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord din București, și să o transforme în Spațiu Multicultural Municipal. Grav afectată de cutremurul din 1977, clădirea a fost lăsată în ultimele decenii în paragină și este astăzi o ruină. 

Primul pas, exproprierea

„Mi-am propus ca în colaborare cu Primăria Municipiului București să dăm startul programului de reabilitare al clădirilor de patrimoniu din Sectorul 1 cu două imobile simbol care astăzi sunt, din păcate, într-o stare avansată de degradare, find practic niște ruine care nu ne fac deloc cinste. Este vorba despre fostul Hotel Dunărea de pe Calea Griviței, construit în perioada interbelică și grav afectat de cutremurul de la 1977, și apoi Casa Miclescu din bulevardul Kiseleff. De exemplu, în fostul Hotel Dunărea vrem să facem un „Spațiu Cultural Municipal”- un centru rezidențial, educațional, cultural și de divertisment dedicat artiștilor și să amenajăm spații expoziționale.

Colaborăm deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și cu Primăria Capitalei pentru aceste obiective. Aceste imobile sunt în prezent proprietate privată. Pentru a le restaura, reabilita și reda comunității locale este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. Din aceste motive, am decis astăzi suplimentarea ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 25 noiembrie 2021, cu cele două proiecte de hotărâre prin care solicităm obținerea acordurilor necesare de la Consiliul General pentru demararea acestor proiecte”, a scris eClotilde Armand pe Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In Romania si oile pasc "ROTATIV" este dovedit STIINTIFIC.....deci domnisoarelor/doamnelor/domnilor pana in 2024 sa aveti pregatita la fiecare masa "fasolea cu ciolan".....cand veti vrea sa schimbati "meniul" PIATA UNIVERSITATII este intodeauna disponibila mai ales cand va dau "gazele" afara din casa....."Yeahhh forget it... every people deserves its leaders in their image and likeness" Traducere : fiecare popor isi merita conducatorii dupa chipul si asemanarea lor. #Dismiss ( o ironie fina la care ma prapadesc efectiv de ras. )
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult