Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Clotilde Armand vrea să transforme hotelul Dunărea din București, aflat într-o avansată stare de degradare, în Spațiu Cultural Municipal

Hotelul Dunărea

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să exproprieze clădirea fostului hotel Dunărea, de lângă Gara de Nord din București, și să o transforme în Spațiu Multicultural Municipal. Grav afectată de cutremurul din 1977, clădirea a fost lăsată în ultimele decenii în paragină și este astăzi o ruină. 

Primul pas, exproprierea

„Mi-am propus ca în colaborare cu Primăria Municipiului București să dăm startul programului de reabilitare al clădirilor de patrimoniu din Sectorul 1 cu două imobile simbol care astăzi sunt, din păcate, într-o stare avansată de degradare, find practic niște ruine care nu ne fac deloc cinste. Este vorba despre fostul Hotel Dunărea de pe Calea Griviței, construit în perioada interbelică și grav afectat de cutremurul de la 1977, și apoi Casa Miclescu din bulevardul Kiseleff. De exemplu, în fostul Hotel Dunărea vrem să facem un „Spațiu Cultural Municipal”- un centru rezidențial, educațional, cultural și de divertisment dedicat artiștilor și să amenajăm spații expoziționale.

Colaborăm deja cu Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic și cu Primăria Capitalei pentru aceste obiective. Aceste imobile sunt în prezent proprietate privată. Pentru a le restaura, reabilita și reda comunității locale este necesar, într-o primă etapă, ca ele să fie expropriate pentru cauză de utilitate publică. Din aceste motive, am decis astăzi suplimentarea ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 25 noiembrie 2021, cu cele două proiecte de hotărâre prin care solicităm obținerea acordurilor necesare de la Consiliul General pentru demararea acestor proiecte”, a scris eClotilde Armand pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In Romania si oile pasc "ROTATIV" este dovedit STIINTIFIC.....deci domnisoarelor/doamnelor/domnilor pana in 2024 sa aveti pregatita la fiecare masa "fasolea cu ciolan".....cand veti vrea sa schimbati "meniul" PIATA UNIVERSITATII este intodeauna disponibila mai ales cand va dau "gazele" afara din casa....."Yeahhh forget it... every people deserves its leaders in their image and likeness" Traducere : fiecare popor isi merita conducatorii dupa chipul si asemanarea lor. #Dismiss ( o ironie fina la care ma prapadesc efectiv de ras. )
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult