Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Clotilde Armand: „Trebuie să facem ceva cu Gara de Nord. Vrem o esplanadă, vrem o gară modernă”. Cătălin Drulă: „Întreaga zonă are mult potenţial”

Clotilde Armand si Catalin Drula

Foto captura Youtube

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand şi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă au discutat într-un vlog postat pe YouTube despre un plan de revitalizare a Gării de Nord, demers pe care îl vor înainta către Primăria Capitalei. 

„Sunt sigură că toți cetățenii își doresc ca zona Gării de Nord să iasă din nepăsarea autorităților”, a punctat edilul de la Sectorul 1.

„Trebuie să facem ceva cu Gara de Nord. Vrem o esplanadă, vrem o gară modernă. Este o viziune. Gara este sufletul oraşului”, a declarat Clotilde Armand, scrie News.ro. 

Ministrul Transporturilor a spus că a vorbit și cu primarul Capitalei despre acest subiect și că, în acest caz, este vorba de o problemă care ţine de urbanism şi de arhitectură.

„Din păcate nici tu nu ai găsit în sertarul primăriei nici eu nu am găsit la Ministerul Transporturilor un plan, o viziune. Aici cred că este - am discutat și cu primarul general - o chestiune de urbanism și de arhitectură. Nu e o chestiune funcțională. CFR-ul, aşa cum a  gândit întotdeauna dezvoltarea infrastructurilor feroviare, este foarte tehnic. Ştie despre şină, despre peron, despre semnalistică. Dar aici este o chestiune care ţine de ţesutul oraşului”, a afirmat Cătălin Drulă, care a adăugat că toate lucrările de mare amploare trebuie gândite integrat, iar acest lucru se face într-un grup de lucru.

Clotilde Armand a adăugat că Parcul Gării de Nord, separat în prezent de o zonă rutieră, ar trebui adus în fața gării.

„O gară are nevoie de o esplanadă, de un spaţiu mare, unde ne întâlnim, unde ne vedem. Acum avem acest spaţiu, într-un fel, parcul Gării de Nord, dar care nu este unul viu, este separat de gară de şase benzi de circulaţie. Trebuie să readucem acest spaţiu deschis în faţa gării, să mutăm zona rutieră mai departe de gară. Și deja vom avea un spaţiu în care oamenii vor putea respira, în care oamenii să vină, să fie un spaţiu social”, a explicat edilul de la Sectorul 1.

Cătălin Drulă a arătat că în acest proiect trebuie implicată şi Primăria Capitalei, fiind vorba de bulevarde, parcul din faţa gării şi Muzeul CFR. „Întreaga zonă are mult potenţial, trebuie o viziune, poate facem un concurs internaţional”, a spus ministrul Transporturilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • " Imaginaţia noastră este singura limită a ceea ce putem spera sa realizăm în viitor. -Charles F. Kettering "
    "Potrivit unor cercetători, viitorul va fi la fel ca trecutul, cu singura diferență că va costa mai mult. John Thomas Sladek"
    "Distincţia dintre trecut, prezent şi viitor este doar o iluzie, oricât ar fi de persistentă! -Albert Einstein"
    "Orientaţi-vă spre viitor, ne spun cei care ne fură prezentul. -Stanislaw Jerzy Lec"
    "Viitorul nu a fost nicicând altceva decât paradisul promisiunilor. Vasile Ghica"
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult