Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite

Joe Biden - Jim watson / AFP / Profimedia

Foto Jim Watson / AFP / Profimedia

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de CNN, Associated Press și Fox News, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. 

Fox News a anunțat că Biden a ajuns la 290 de electori, iar Trump la 214.

Captura Fox News /(clic pe imagine pentru a mări)

Potrivit New York Times, Biden are 279 de electori - peste pragul minim de 270, necesar pentru a câștiga -, iar Trump 214. 

Foto captura NYT

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc această țară măreață. Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii, chiar dacă ați votat sau nu pentru mine”, a scris Joe Biden pe Twitter.

Joe Biden, 77 de ani, este cel mai în vârstă președinte american. 

Kamala Harris devine prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite ale Americii.

În fața Casei Albe oamenii se adună pentru a sărbători victoria lui Joe Biden.

Foto captura NBC News

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Paul check icon
    Deci oranjgutanul pleacă cu coada între picioare după un singur mandat și democrația in SUA iese întărită cu o lecție despre populism. Acum mai rămâne sa scăpăm de pesede și in România.
    • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult