Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al Statelor Unite

Joe Biden - Jim watson / AFP / Profimedia

Foto Jim Watson / AFP / Profimedia

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, conform proiecțiilor anunțate de CNN, Associated Press și Fox News, făcute după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. 

Fox News a anunțat că Biden a ajuns la 290 de electori, iar Trump la 214.

Captura Fox News /(clic pe imagine pentru a mări)

Potrivit New York Times, Biden are 279 de electori - peste pragul minim de 270, necesar pentru a câștiga -, iar Trump 214. 

Foto captura NYT

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc această țară măreață. Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: voi fi un președinte pentru toți americanii, chiar dacă ați votat sau nu pentru mine”, a scris Joe Biden pe Twitter.

Joe Biden, 77 de ani, este cel mai în vârstă președinte american. 

Kamala Harris devine prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite ale Americii.

În fața Casei Albe oamenii se adună pentru a sărbători victoria lui Joe Biden.

Foto captura NBC News

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Paul check icon
    Deci oranjgutanul pleacă cu coada între picioare după un singur mandat și democrația in SUA iese întărită cu o lecție despre populism. Acum mai rămâne sa scăpăm de pesede și in România.
    • Like 2


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult