Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Războiul lui Trumpf

Donald Trump, noiembrie 2020

Fanii zic că Donald Trump e președintele care n-a pornit niciun război în mandatul său. Ba da, aceste alegeri sunt războiul lui Trumpf împotriva Statelor UNITE ale Americii. De la Hitler n-a mai atacat nimeni atât de scelerat democrația americană. Îl ajută și România cum poate, cei 4 gâttakers de la Athénée Palace ai lui Dragnea au traversat oceanul.

America is great because she is good. If America ceases to be good, America will cease to be great. (Alexis de Tocqueville)

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un lucru e foarte clar - nu cred ca America a mai avut vreodata un presedinte atat de penibil, pe toate planurile, precum Trump. Respectul meu pentru USA a scazut considerabil datorita acestui caraghios caruia nu ii este jena sa deschida gura ca sa debiteze prostii, care si-a schimbat consilierii ca pe ciorapi, indepartandu-i de indata ce ii spuneau ceva ce nu ii convenea. Impresia me este ca se crede deasupra institutiei pe care o reprezinta, din pacate (adica, Presedintia americana). Chestia cu fraudarea alegerilor este inca unul din caraghioslacurile perorate de acest retardat, care vorbeste ca si cum IQ-ul lui este undeva pe la varsta de 5 ani (poate mai putin). Trump, republican, serios??? Cred ca nici nu stie exact ce inseamna cuvantul. Chestia cu "Make America great again" este un populism ieftinut de adormit prostii. In rest, omul nu stie sa duca o fraza pana la capat, decent si cu inteles, asa cum poate face probabil si ultimul presedinte din Africa neagra.... Pacat, America, pacat ca ai avut un astfel de presedinte.....
  • Like 0
 • CTP:...aceste alegeri sunt războiul lui Trump împotriva Statelor Unite ale Americii. De la Hitler n-a mai atacat nimeni atât de scelerat democrația americană. Îl ajută și România cum poate...
  Ce este fascinant la CTP este că atunci când critică pe cineva o face în mod absolut, fără nuanțe. Și acest lucru îi place, îl întinerește. La el totul este negru și tenebros. Iar el, CTP, este singurul deținător al adevărului și al dreptății.
  Însă până să îl ajute România, din tribune, pe Trump l-au ajutat, din teren, cei 69 de milioane de americani care l-au votat.
  Din gândirea CTP-ului rezultă că acest număr imens de 69 de milioane de americani, între care există și oameni simpli și intelectuali rasați și clasă muncitoare și oameni de știință și oameni creduli care spun că nu există covid și doctori eminenți care luptă pentru viață și atei și oameni de diferite religii, l-au ajutat pe Trump să ducă războiul împotriva Americii și l-au ajutat să atace democrația americană într-un mod scelerat ieșit din comun.
  Să vii tu, CTP, care ai atâtea schelete în dulap, și să afirmi asemenea prostii despre un număr atât de mare de americani, să bagi în aceiași oală această mulțime uriasă de 69 milioane de oameni, între care există atâtea diferențe și să vorbești intr-un mod atât de radical despre ei, este cu adevărat fascinant.
  Așa se explică și priza pe care CTP o are la cei mai slăbuți de minte.
  Este ca tanti de la tv care prezintă horoscopul și care ne spune că berbecii sunt x, y și z. Adică 600 de milioane de oameni dintr-o zodie, între care există oameni atât de diferiți din punct de vedere educațional, cultural, religios, și temperamental, criminali feroce și oameni buni până la jertfirea de sine, sunt toți la fel, având caracteristicile acelei zodii. Și tanti are o priză deosebită la cei care așteaptă cu ardoare rubrica ei.

  PS Cuvântul trumpfism este folosit cu o conotație peiorativă.
  În acest sens mulți dintre cei 69 de milioane de americani care l-au votat pe Trump, unii dintre ei intelectuali rasați, oameni de știință, foarte mulți din ei mult mai inteligenți și mai morali decât CTP, doar e vorba 69 de milioane de oameni, nu de 69, nu sunt trumpfiști.

  În comunitatea românilor plecați în America, numărul celor care l-au susținut pe Trump, pe facebook, este mult mai mare decât al celor care l-au susținut pe Biden. Sunt spuma țării, oameni foarte pregătiți în domeniile lor de activitate. Nește trumpfiști... Și bineînțeles nu atât de bine pregătiți ca gurile căscate de pe facebook din România, niște indivizi cu o bună igienă a creierului administrată de promotorii neomarxismului, cum sunt CTP și alți luptători pe caii democrației, având în mână sabia dreptății, dar promotori ai culturii morții, ai pruncilor uciși în pântecele mamelor ce trebuiau să-i crească, să-i iubească, să se bucure de ei și să le ofere bucurie, promotori ai dispariției familiei creștine și promotori ai ideilor fără Dumnezeu.
  Comunismul a fost odios, a distrus viețile a milioane și milioane de oameni și a pervertit ființa umană, dar nici democrația nu e perfectă, mai ales cea neomarxistă.
  Liberalii și conservatorii, din păcate, pierd teren.
  Democrația, uneori, înseamnă să-L alegi pe Baraba, nu pe Hristos. Atunci când alegerile oamenilor nu sunt după voia lui Dumnezeu.
  Timpul se grăbește. Istoria nu mai are răbdare, se îndreaptă spre punctul în care nu se mai repetă...

  • Like 2
 • Pocirea numelui lui Donald Trump denotă micime de caracter, d-le CTP! Credeam că aveți așa ceva dar văd că m-am înșelat!
  Iată însă ce vreau a spune de fapt:
  Pentru cretinii care l-au demonizat pe Donald Trump: iată ce le poate pielea democraților și celor din mișcarea Black Lives Matter! Este posibil ca răul (după mine - democrații cu Joe Biden și BLM) să învingă: astăzi (06.11.20 - n. a.) mai multe televiziuni, cu excepția CNN, au întrerupt difuzarea unui discurs al lui Donald Trump, care în esență spunea că dacă nu va câștiga, Joe Biden va ajunge președintele SUA numai prin fraudă electorală! Caz în care nu va fi deloc bine în SUA și nici în lume! Oare CTP, care-l urăște pe Trump din toți rărunchii, va jubila? Cine râde la urmă... Cretinismul și orbirea ilogică a unor semeni, altfel cu pretenții de mari intelectuali și analiști politici, mă face de multe ori să fiu cinic: îmi doresc să se întâmple așa precum prevăd astfel de specimene numai pentru a vedea ce mai au de spus după aceea! Desigur, românașii, în frunte cu CTP o vor întoarce ca la Ploiești, în lașitatea morală lor nefiind în stare să-și asume consecințele dezastruoase ale părerilor și opțiunilor lor! P.S.: cei care nu cunoașteți limba engleză, setați pe ”traducere automată”. Atenție însă: sintagma BLM este tradusă total aiurea ca ”mișcarea vieții negre”, ea fiind practic intraductibilă cu sensul originar în limba română!
  https://www.youtube.com/watch?v=vnPAk8leLkg&fbclid=IwAR1qL0zZNrUMYgwm1vzYMQfgdoTiygL26zf5ctbdDdwUueKD4AxlQtOj10s
  • Like 1
 • Mihai check icon
  Salut. Ma intreb de ce or fi atat de multi oameni care il jignesc pe CTP. Fratilor, putem sa nu fim de acord cu ce scrie, dar este asta motiv sa-l jignim ? Nu ne place stilul lui adesea cinic ? Ok, nu-l mai citim. Putem sa fim in dezacord cu el, sa-l contrazicem cu orice, dar de ce simtim nevoia sa jignim un om cu care nu suntem de acord ? Intreb si eu; am avut adesea opinii contrare lui CTP, caruia i-am vazut atat gandirea chirurgicala cat si pesimismul si cinismul unor pareri. Dar am cautat sa nu jignesc.Va invit la reflectie.
  • Like 1
  • @ Mihai
   Petru check icon
   Cine il jigneste pe CTP nu face decat sa adopte stilul personal al ctp-ului. Chiar in acest articol poti citi "atac scelerat la democratia americana" sau "cei 4 gâttakers de la Athénée Palace ai lui Dragnea ". Probabil ca nu citeste niciodata comentariile, altfel ar mai schimba si el macazul Iar din pacate noi ii facem jocul. Fiecare citire de articol sau comentaariu ii mai baga ceva maruntis in buzunar.
   • Like 0
 • Nick check icon
  Hitler n-a atacat nici SUA nici democratia americana, dar subiectul asta poate fi discutat separat.

  V-am mai spus o data, domnule Popescu, daca cititi comentariile, ca in general detestam in ceilalti cel mai mult exact defectele pe care le avem si noi. Stalcirea numelor sau poreclirea (Mickey Mike, Sleepy Joe, Trumpf), descrierea unei realitati unde exista doar alb si negru, toate aceste lucruri ma fac sa cred ca undeva in adancul dumneavoastra sunteti un mic Trump. Asa cum nu vad in articolele dumneavoastra niciun rand despre lucrurile bune facute de Trump (multe sau putine), tot asa nu aud nimic in discursurile lui Trump despre lucrurile bune facute de democrati.

  Realitatea, domnule Popescu, nu e facuta doar din zi si noapte. Intre ele exista seara. Nu e doar alba si neagra. Intre ele exista un intreg curcubeu. Ferice de cei care-l vad. Si tot asa cum realizarile lui Trump nu sint toate wonderful, huge sau unbelievable, nici Trump nu e canalie media.

  Daca vreti sa ne convingeti, astept un articol care macar sa mimeze impartialitatea.

  Pe de o parte va inteleg. Realitatea din Romania din ultimii 75-80 de ani, si chiar din ultimii 30 de ani, a fost contrastanta. Una e Dancila si altul e Iohannis, iar exemplele ar putea continua. Impotriva acestor exemplare nu poti invinge decat daca te radicalizezi. Va inteleg, dar pana la un punct. Dupa care aceasta radicalizare nu va face sa pareti decat un alt Trumpf, de data asta din Romania, fara platforma si puterea adevaratului Trump, dar cu apucaturile lui.

  Nu totul e huge, beautiful, unbelievable tot asa cum nici Trump nu e canalie. Pana la urma, Dragnea a intrat la inchisoare dupa ce s-a jucat cu focul si a incercat sa-i sicaneze le americani cu exploatarile din Marea Neagra. Transactional approach v-a facut bine atunci.

  Trump a picat. Haideti mai bine sa spunem lucrurilor pe fata. Si inainte si pe vremea lui Trump, Statele Unite ne-au fost un aliat mai bun decat Franta si Germania luate impreuna. Si vor ramane si dupa ce Biden va deveni presedinte. Cu bune si rele.
  • Like 2
 • Paul check icon
  In timpul președinției sale Trump a generat in medie cam 14 minciuni pe zi (peste 20000 in total)! Apropos de credibilitatea actualelor acuzații vis a vis de fraudarea alegerilor.
  • Like 4
  • @ Paul
   Paulica, poti sa ne dai vreo cateva exemple asa ca sa probezi credibilitatea matale.
   • Like 1
  • @ George Pohila
   Parerist check icon
   Dau eu unul. "I did not have sexual relations with that ...." ups, scuze, am încurcat președinții.
   "windmills cause cancer". Asta e bun?
   • Like 0
  • @ Parerist
   Nu a spus chiar asa a spus ca sunetul produs poate creia cancer si asta ai putea sa o categorisesti ca o greseala nu minciuna.
   "They say the noise causes cancer," Trump.
   Dar ce vad te-ai aliat cu Paulica care spune numai tampenii.
   • Like 0
  • @ George Pohila
   Parerist check icon
   Acel "they "se cheamă minciuna prin omisiune, domn'le, dacă tot facem analize fine. Când dai de înțeles ca" they" e comunitatea științifică in timp ce știi (sau sper ca știe, ca daca nu știe e și mai grav) în mod pertinent că-i vorba de lobby ul anumitor industrii. Dacă ar fi spus "Mining/oil companies say that...." ar mai fi avut același efect?
   Însă ii scuzabil, miza nu-i asa importanta, e o minciunica alba și irelevanta. Planeta, generațiile viitoare, detalii, n-are importanta dacă facem sau nu alegerile greșite.
   Important e sa nu minți în probleme vitale, cum ar fi sexul oral.
   • Like 0
  • @ George Pohila
   Parerist check icon
   Hai să-ți pun și eu o întrebare. Crezi ca exista vreun președinte din orice tara, și orice moment al istoriei care sa nu minta niciodată, sau Trump e singurul?
   • Like 0
 • Sa dau un comment la sictir oricum pe CTP si sleahta de postaci ii doare fix in "filozofie". Da domnilor daca nu aveti respect pentru Trump ca om macar ati fi putut avea respect pentru Institutia Prezidentiala a Americii dar si invers Trump este inca Presedinte deci reprezinta Presidintia SUA ca si institutie si factor decizional deci respectul ar trebui sa vina in ambele parti si reciproc....la fel pentru oricine ca adera la o functie inalta. Deci sa inteleg ca malaxorului de rumegare intelectual internaut nu-l satisface nici o preferinta ci numai obtiuni de genul "mie ce imi iese daca va castiga cutarescu" numai asa conturandu-se cuvinte de lauda si aprobare...mda mojicie cercopiteasca. Pe de alta parte ce pretentii rationale intelectuale de constructie logica obtiuni pertinente sincere de intelegere a mecanismelor externe poti sa ai de la niste retarzi melomani romani care in fiecare zi freaca ciunga politicii batraciene mioritice ?...nici una. Si acum sa fim seriosi chiar si CTP-ul in afara de ciasloavele prafuite alte anticilor chitibusari de litere credeti ca are vreo EDUCATIE aleasa ?. ceva de genul sangelui albastru ?.credeti ca ar fi MORAL sa-i faceti templu ?.eu nu cred....avand in vedere banalitatea asemanarii corporale sau intelectuale cu a oricarui humanoid trecut prin hatisul istoricelor. Domnilor am mai spus-o problema FUNDAMENTALA este la popoare si a Romaniei la fel ceea ce alegi aia ai...te reprezinta un smecher politic ?.aia pentru ca te regasesti in smecheria lui si l-ai votat...te reprezinta un discotecar ?.aia pentru ca te regasesti in play-listul lui si ca l-ai votat....te-au fraierit furandu-ti votul ?.aia e esti prost si-l mai votezi odata. Asta mai ales in cazul national romanesc cand ai majoritate redarda iar voi va asteptati sa iasa niste SOMITATI.
  ( ultimul comment pe ziua de azi )
  • Like 2
  • @ Radu Panaitescu
   corne check icon
   don panaitescu, lasand la o parte faptul ca ai probleme si cu scrierea si cu gramatica, nu stii sa "dai" un "comment" nici macar la sictir. probabil ca esti idiot si nu ai aflat pana acum. sper ca nu reprezinti si matale vreo institutie (fiindca bag de seama ca idiotii is razbatatori in vremurile noastre), astfel incat mica mea replica sa ramana ce si-a propus: o informatie transmisa prieteneste.
   hai sictir! (nu te supara, nu e pe bune, e "la sictir")
   • Like 3
  • @ corne
   Gasiti placeri perverse in a "pizdifica" ( "scuzati-mi gramatica" ) comentariul meu ? Domnule si domnilor din aceiasi bransa de analisti de corectitudine asa zisa gramaticala nu uitati faptul ca ceaslovul numit DEX poate fi folosit chiar si in situatii cand trebuie intelesa logica mesajului mult mai important nu numai pentru semnalizarea unei amarate de cratime cu trufie securistoida. Si in fond CE DORITI ? "comment" din lb.engleza ?.asta-i problema idiotimii mele ? Mentionez ca tastatura personala nu scrie cu caractere romanesti poate asta un posibil motiv de dilema. Chiar va rog sa va vaccinati de virusul tupeismului tip toapa !
   • Like 1
 • Ce prostioare indruga aici nenea CTP? Pai cum adica de la Hitler nu mai atacase nimeni atat de scelerat democratia americana? Pai nimeni, dar absolut nimeni in istoria SUA nu a reusit sa ingenuncheze democratia americana mai grav decat chiar americanii, cand l au votat pe Tramp. Americanii au dovedit ca pot fi cu muuuult mai rudimentari in ale democratiei chiar si decat romanasii, care nu si au permis sa l voteze pe Becali original (nu copia din SUA).
  • Like 1
 • Bună seara!
  - Zbang și zbânț!
  Cel nebun e în vremuri.
  279,
  n-t p
  • Like 1
  • @ Purice Narcis-Teofil
   Cât 1000 de cuvinte bine scrise.
   • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult