Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

CNSU: Elevii vor merge la școală, indiferent de rata de infectare din localitate

Elevi la școală în pandemie

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Școlile nu se mai închid în funcție de rata de infectare cu COVID-19 din localitate, potrivit unei decizii adoptate joi seara de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU). În situația în care într-o clasă apare un caz de infecție cu SARS-CoV-2, toată clasa va trece în online pentru 14 zile, a explicat pentru Hotnews.ro ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.196/1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul:

a) permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) stabilirii modalităților de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri, a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală;”, arată decizia ce urmează să fie adoptată într-o ședință de Guvern.

Totodată, CNSU propune Guvernului să folosească în școli teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/ învățători/ educatori, „în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se arată în decizia CNSU. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cît de eficiente-s testele rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă? Aceasta-i întrebarea, una din ele.
    • Like 0
  • Incepe decimarea. Si incepe cu nevinovatii copii. Guvernul nu rezista presiunii unor parinti aliati cu antivaccinistii. Ce ar mai fi de spus? Incepem si noi, in sfarsit, sa facem ce au facut altii la inceputul pandemiei, imunizarea in masa, prin trecerea prin boala. Numai ca aia au renuntat rapid si au o rata de vaccinare mult mai mare si in crestere continua. Si o asistenta medicala incomparabil superioara noua. Scape cine poate, daca au noroc. Daca nu nu.
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult