Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

CNSU: Elevii vor merge la școală, indiferent de rata de infectare din localitate

Elevi la școală în pandemie

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Școlile nu se mai închid în funcție de rata de infectare cu COVID-19 din localitate, potrivit unei decizii adoptate joi seara de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU). În situația în care într-o clasă apare un caz de infecție cu SARS-CoV-2, toată clasa va trece în online pentru 14 zile, a explicat pentru Hotnews.ro ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.196/1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul:

a) permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) stabilirii modalităților de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri, a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală;”, arată decizia ce urmează să fie adoptată într-o ședință de Guvern.

Totodată, CNSU propune Guvernului să folosească în școli teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/ învățători/ educatori, „în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se arată în decizia CNSU. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cît de eficiente-s testele rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă? Aceasta-i întrebarea, una din ele.
    • Like 0
  • Incepe decimarea. Si incepe cu nevinovatii copii. Guvernul nu rezista presiunii unor parinti aliati cu antivaccinistii. Ce ar mai fi de spus? Incepem si noi, in sfarsit, sa facem ce au facut altii la inceputul pandemiei, imunizarea in masa, prin trecerea prin boala. Numai ca aia au renuntat rapid si au o rata de vaccinare mult mai mare si in crestere continua. Si o asistenta medicala incomparabil superioara noua. Scape cine poate, daca au noroc. Daca nu nu.
    • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult