Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Coadă la primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală. Andrei Baciu: "Există doze pentru toți cei care vor să se vaccineze"

Centru drive-thru

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis joi în Piața Constituției, iar zeci de oameni s-au așezat de dimineață la coadă, în mașini, pentru a se imuniza.

Centrul, care funcționează între orele 8:00 - 20:00, are patru fluxuri, vaccinul administrat fiind cel de la Pfizer-BioNTech.

„Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizibil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (...) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. 

Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit Digi24.

În primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane, a anunțat Primarul Capitalei Nicușor Dan.

„În această dimineață a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piața Constituției, primul centru de vaccinare drive-thru din București. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor.

Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult