Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Coadă la primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală. Andrei Baciu: "Există doze pentru toți cei care vor să se vaccineze"

Centru drive-thru

Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis joi în Piața Constituției, iar zeci de oameni s-au așezat de dimineață la coadă, în mașini, pentru a se imuniza.

Centrul, care funcționează între orele 8:00 - 20:00, are patru fluxuri, vaccinul administrat fiind cel de la Pfizer-BioNTech.

„Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizibil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (...) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. 

Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit Digi24.

În primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane, a anunțat Primarul Capitalei Nicușor Dan.

„În această dimineață a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piața Constituției, primul centru de vaccinare drive-thru din București. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitației Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susținând astfel popularizarea acestei soluții extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureștenilor.

Îndemn cu această ocazie oamenii să vină să se vaccineze la noul centru de vaccinare: fără programare și direct din mașină”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult