Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Un centru de vaccinare de tip drive-through ar putea fi amenajat în Piața Constituției

vaccinare drive-through

Centru de vaccinare drive-through în Bogota, Columbia // Foto: Daniel Garzon Herazo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

O parte a parcării din Piața Constituției ar urma să fie transformată într-un centru de vaccinare de tip drive-through, conform unui proiect de hotărâre care va intra în dezbaterea Consiliului General al Municipiului București (CGMB), scrie portalul Buletin de București, gestionat de asociația Funky Citizens. Este vorba de un centru cu patru fluxuri de vaccinare, care va ocupa aproximativ 240 de locuri de parcare. În cazul în care proiectul va primi votul consilierilor, acesta ar urma să fie pus în aplicare de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, până pe 12 septembrie.

Sursa: pmb.ro

În centrul de vaccinare drive-through care ar urma să fie amenajat în Piața Constituției vor fi cel puțin patru echipe de vaccinare, formate din 2 asistenți medicali și cel puțin doi medici. Proiectul prevede cel puțin patru puncte de triaj medical, cu câte un asistent medical și cel puțin un medic coordonator, și un punct de așteptare postvaccinare, cu o echipă medicală coordonată de cel puțin un medic pentru patru echipe vaccinatoare.

Toate cheltuielile de organizare și funcționare ale centrului de vaccinare vor fi suportate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 

Proiectul urmează să fie votat de consilierii generali pe 27 aprilie, în ședința Consiliului General al Municipiului București, mai notează portalul Buletin de București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult