Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Un centru de vaccinare de tip drive-through ar putea fi amenajat în Piața Constituției

vaccinare drive-through

Centru de vaccinare drive-through în Bogota, Columbia // Foto: Daniel Garzon Herazo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

O parte a parcării din Piața Constituției ar urma să fie transformată într-un centru de vaccinare de tip drive-through, conform unui proiect de hotărâre care va intra în dezbaterea Consiliului General al Municipiului București (CGMB), scrie portalul Buletin de București, gestionat de asociația Funky Citizens. Este vorba de un centru cu patru fluxuri de vaccinare, care va ocupa aproximativ 240 de locuri de parcare. În cazul în care proiectul va primi votul consilierilor, acesta ar urma să fie pus în aplicare de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, până pe 12 septembrie.

Sursa: pmb.ro

În centrul de vaccinare drive-through care ar urma să fie amenajat în Piața Constituției vor fi cel puțin patru echipe de vaccinare, formate din 2 asistenți medicali și cel puțin doi medici. Proiectul prevede cel puțin patru puncte de triaj medical, cu câte un asistent medical și cel puțin un medic coordonator, și un punct de așteptare postvaccinare, cu o echipă medicală coordonată de cel puțin un medic pentru patru echipe vaccinatoare.

Toate cheltuielile de organizare și funcționare ale centrului de vaccinare vor fi suportate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. 

Proiectul urmează să fie votat de consilierii generali pe 27 aprilie, în ședința Consiliului General al Municipiului București, mai notează portalul Buletin de București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult