Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Coaliția pentru Dezvoltare: ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. Are nevoie de susținere politică de la cel mai înalt nivel

Taxe

Modernizarea ANAF ar veni în sprijinul contribuabililor și ar da statului instrumentele de care are nevoie pentru creșterea gradului de colectare, consideră reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR). 

„Considerăm că la momentul actual ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. De aceea are nevoie de susținere politică venită de la cel mai înalt nivel și, în același timp, de continuarea proiectului de modernizare cu Banca Mondială, care a parcurs deja etape importante”, se arată într-o scrisoare trimisă autorităților de către CDR și consultată de Hotnews.ro.

„Dorim să subliniem speranța organizațiilor pe care CDR le reprezintă că programul de reformă al ANAF, dezvoltat în parteneriat cu Banca Mondială, va fi finalizat și implementat. În contextul eforturilor ANAF de îmbunătățire a colectării taxelor și a obiectivului comun de reducere a evaziunii fiscale, finalizarea RAMP (Proiectul de Modernizare a Administrației Fiscale din România - n.red) este cea mai eficientă cale", se mai arată în documentul menționat. 

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a afirmat recent că ANAF a cheltuit, până în prezent, doar un sfert din banii alocaţi în programul de modernizare desfăşurat din 2013 în cooperare cu Banca Mondială. Banii, 60 milioane lei, au fost utilizați pentru analize şi consultanţă, nu și pentru sistemul IT.

ANAF a încheiat în 2013 un acord - denumit Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP) - de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 milioane euro, pentru modernizarea administraţiei fiscale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult