Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Coaliția pentru Dezvoltare: ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. Are nevoie de susținere politică de la cel mai înalt nivel

Taxe

Modernizarea ANAF ar veni în sprijinul contribuabililor și ar da statului instrumentele de care are nevoie pentru creșterea gradului de colectare, consideră reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR). 

„Considerăm că la momentul actual ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. De aceea are nevoie de susținere politică venită de la cel mai înalt nivel și, în același timp, de continuarea proiectului de modernizare cu Banca Mondială, care a parcurs deja etape importante”, se arată într-o scrisoare trimisă autorităților de către CDR și consultată de Hotnews.ro.

„Dorim să subliniem speranța organizațiilor pe care CDR le reprezintă că programul de reformă al ANAF, dezvoltat în parteneriat cu Banca Mondială, va fi finalizat și implementat. În contextul eforturilor ANAF de îmbunătățire a colectării taxelor și a obiectivului comun de reducere a evaziunii fiscale, finalizarea RAMP (Proiectul de Modernizare a Administrației Fiscale din România - n.red) este cea mai eficientă cale", se mai arată în documentul menționat. 

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a afirmat recent că ANAF a cheltuit, până în prezent, doar un sfert din banii alocaţi în programul de modernizare desfăşurat din 2013 în cooperare cu Banca Mondială. Banii, 60 milioane lei, au fost utilizați pentru analize şi consultanţă, nu și pentru sistemul IT.

ANAF a încheiat în 2013 un acord - denumit Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP) - de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 milioane euro, pentru modernizarea administraţiei fiscale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult