Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Coaliția pentru Dezvoltare: ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. Are nevoie de susținere politică de la cel mai înalt nivel

Taxe

Modernizarea ANAF ar veni în sprijinul contribuabililor și ar da statului instrumentele de care are nevoie pentru creșterea gradului de colectare, consideră reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR). 

„Considerăm că la momentul actual ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. De aceea are nevoie de susținere politică venită de la cel mai înalt nivel și, în același timp, de continuarea proiectului de modernizare cu Banca Mondială, care a parcurs deja etape importante”, se arată într-o scrisoare trimisă autorităților de către CDR și consultată de Hotnews.ro.

„Dorim să subliniem speranța organizațiilor pe care CDR le reprezintă că programul de reformă al ANAF, dezvoltat în parteneriat cu Banca Mondială, va fi finalizat și implementat. În contextul eforturilor ANAF de îmbunătățire a colectării taxelor și a obiectivului comun de reducere a evaziunii fiscale, finalizarea RAMP (Proiectul de Modernizare a Administrației Fiscale din România - n.red) este cea mai eficientă cale", se mai arată în documentul menționat. 

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a afirmat recent că ANAF a cheltuit, până în prezent, doar un sfert din banii alocaţi în programul de modernizare desfăşurat din 2013 în cooperare cu Banca Mondială. Banii, 60 milioane lei, au fost utilizați pentru analize şi consultanţă, nu și pentru sistemul IT.

ANAF a încheiat în 2013 un acord - denumit Proiectul de Modernizare a Administraţiei Fiscale (Revenue Administration Modernization Project - RAMP) - de împrumut cu Banca Mondială, în valoare de 70 milioane euro, pentru modernizarea administraţiei fiscale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult