Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Comisarul Berbeceanu, consilierul ministrului de Interne, după scenele de violență din ultimele zile: „Vom fi intransigenți cu derbedeii"

infractor - Foto Facebook Traian Berbeceanu

Foto Facebook Traian Berbeceanu

Comisarul-șef în rezervă Traian Berbeceanu, șef de cabinet al ministrului de interne Marcel Vela, a anunțat că polițiștii și jandarmii vor fi intransigenți cu cei care încalcă legea și încearcă să provoace dezordine și haos, adăugând că „la violență trebuie răspuns cu violență! Proporțional”.

Declarația comisarului Berbeceanu vine după ce, în ultimele zile, s-au înregistrat violențe în cartiere măginașe din județele Brașov, Hunedoara, Prahova și municipiul București.

„Nu am să vă spun nici cu căt la sută au scăzut infracțiunile sesizate, nici câte amenzi au dat poliția și jandarmeria și nici că se acționează în sistem integrat. Pentru că nu vă interesează.

Am să vă spun însă, simplu, că vom fi intransigenți cu derbedeii, cu cei care sfidând legea ne sfidează pe noi toți.

Am să vă spun, simplu, că polițiștii și jandarmii sunt hotărăți și determinați să vă protejeze, pe voi cei multi, impunând respectarea legii și atunci când huliganii încearcă să provoace dezordine și haos.

Am să vă asigur că forțele de ordine, alea prost echipate, cu logistică necorespunzătoare și fără suficiente materiale de protecție, nu vor face un pas înapoi în a-și face datoria.

Iar vitejilor care din spatele tastaturii jignesc în mod ticălos, și specialiștilor care ne fac reproșuri și ne dau sfaturi cu privire la modul de intervenție în ceea ce privește conflictele din Hunedoara, Săcele sau București, le spun că tot polițiștii și jandarmii au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică. Cu fermitate și profesionalism i-au reținut pe derbedei, chiar dacă în sensul ăsta nu au apărut filmulețe pe net.

Și da, cred că la violență trebuie răspuns cu violență! Proporțional.”, scrie Traian Berbeceanu într-o postare pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnul Berbeceanu are dreptate,cei care nu respectă ordonanțele militare și produc dezordine, ar trebui să fie tratați ca in India,cu bastoane De cauciuc de către politisti.Ce spune Ciutacu și Romania Tv,sunt prostii ieftine, ca sa le aduca rating.La violențe sa se raspunda cu violență,altfel hotii si pungasii ,veniți de la furat, intra peste noi in case și atunci nu stiu pe unde va scoate camasa Ciutacu,ca a fost prost!
  • Like 0
 • Sunt de acord cu domnul Berbeceanu privind acțiunile poliției contra celor violenți. Trebuie să se știe că poliția aplică legea în această țară.
  • Like 0
 • N-ar strica cateva picaturi de pelin aruncate peste comentariul ,,incoruptibilului" comisar T.B. Deocamdata el nu are treaba cu notiunea de OPERATIV si fiindca veni vorba, el este cel care sta cu tastatura in fata si ,,cugeta adanc" la programul zilnic al ministrului Vela scris pe o pagina A4. Spre surprinderea lui, in politie sunt multi specialisti in ,,OPERATIV" (in afara de el!!!). Pe de alta parte, ar trebui sa fie mai ponderat in postari, cel putin pana la finalizarea ,,micilor probleme" pe care le are la Inalta Curte de Casatie si Justitie
  • Like 0
 • In seara zilei de 20 aprilie Ciutacu si Romania TV i-au aparat strasnic pe cei din Rahova si i-au criticat pentru violenta nejustificata pe jandarmi . Cu o seara mai inaite (19 apr) s-a anuntat la acelasi post ore in sir prabusirea elicopterului cu ministru de interne Vela. Apoi subiectul a fost uitat. Nici o alta televiziune si nici 0 publicatie media nu a facut acest anunt. Nici-un comentariu si nici o scuza de la Romania TV.
  • Like 1
  • @ Alexandru Woinaroschy
   1like . Pai ala este publicul sau / Ro Tv .
   • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult