Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Comisia Europeană vrea condiţionarea finanţării în perioada 2021-2027 de respectarea statului de drept

Comisia Europeana - getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

Banii europeni vor fi condiționați de respectarea statului de drept, potrivit unei propuneri de buget pentru perioada 2021-2027, prezentate miercuri de Comisia Europeană în Parlamentul European.

„Respectarea statului de drept reprezintă o condiţie prealabilă esenţială pentru buna gestiune financiară şi pentru eficacitatea finanţării din partea UE. Comisia propune, prin urmare, un nou mecanism care să protejeze bugetul UE de riscurile financiare legate de deficienţele generalizate care afectează statul de drept în statele membre”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, potrivit News.ro.

Uniunea va putea să suspende, să reducă sau să restricţioneze accesul la finanţarea din partea UE în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept. O astfel de decizie ar urma să fie propusă de Comisie şi adoptată de Consiliu prin vot cu majoritate calificată inversă.

Comisia Europeană a propus, miercuri, bugetul pentru perioada 2021-2027, care este ”un răspuns onest la realitatea actuală, în care se aşteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securităţii şi a stabilităţii într-o lume instabilă, într-un moment în care Brexit va lăsa un gol considerabil în bugetul nostru”, mai arată sursa menționată.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Miroase a golănie ,dacă un stat nu se aliniează politicii de extremă stânga ( progresiste ,normal) şi dă dovadă de deviaționism de la adevărata şi singura doctrină cu adevărat democratică şi se abat din drumul făuririi viitorului luminos al omenirii şi al omului nou atunci îi tăiem banii . Tare ! Cum nu mai e la modă să-i aduci pe calea cea dreaptă cu tancul apelăm la alte mijloace şi ce e cu adevărat frumos vorbim de aceleaşi țări cu trecut deviaționist care nu înțeleg şi nu au înțeles nici în trecut Ungaria 1954 ,Cehia şi Slovacia 1968 ( Cehoslovacia la vremea aceea) ,Polonia 1981 a ratat la mustață un episod asemănător ,că alergia la extrema stângă poate dăuna grav ,,sănătății" . U.E.a incepe să arate a URSS tovarăşi . MINUNAT !
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult