Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Comisia Europeană vrea condiţionarea finanţării în perioada 2021-2027 de respectarea statului de drept

Comisia Europeana - getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

Banii europeni vor fi condiționați de respectarea statului de drept, potrivit unei propuneri de buget pentru perioada 2021-2027, prezentate miercuri de Comisia Europeană în Parlamentul European.

„Respectarea statului de drept reprezintă o condiţie prealabilă esenţială pentru buna gestiune financiară şi pentru eficacitatea finanţării din partea UE. Comisia propune, prin urmare, un nou mecanism care să protejeze bugetul UE de riscurile financiare legate de deficienţele generalizate care afectează statul de drept în statele membre”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, potrivit News.ro.

Uniunea va putea să suspende, să reducă sau să restricţioneze accesul la finanţarea din partea UE în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept. O astfel de decizie ar urma să fie propusă de Comisie şi adoptată de Consiliu prin vot cu majoritate calificată inversă.

Comisia Europeană a propus, miercuri, bugetul pentru perioada 2021-2027, care este ”un răspuns onest la realitatea actuală, în care se aşteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securităţii şi a stabilităţii într-o lume instabilă, într-un moment în care Brexit va lăsa un gol considerabil în bugetul nostru”, mai arată sursa menționată.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Miroase a golănie ,dacă un stat nu se aliniează politicii de extremă stânga ( progresiste ,normal) şi dă dovadă de deviaționism de la adevărata şi singura doctrină cu adevărat democratică şi se abat din drumul făuririi viitorului luminos al omenirii şi al omului nou atunci îi tăiem banii . Tare ! Cum nu mai e la modă să-i aduci pe calea cea dreaptă cu tancul apelăm la alte mijloace şi ce e cu adevărat frumos vorbim de aceleaşi țări cu trecut deviaționist care nu înțeleg şi nu au înțeles nici în trecut Ungaria 1954 ,Cehia şi Slovacia 1968 ( Cehoslovacia la vremea aceea) ,Polonia 1981 a ratat la mustață un episod asemănător ,că alergia la extrema stângă poate dăuna grav ,,sănătății" . U.E.a incepe să arate a URSS tovarăşi . MINUNAT !
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult