Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Comisia Europeană vrea condiţionarea finanţării în perioada 2021-2027 de respectarea statului de drept

Comisia Europeana - getty

(Foto: Guliver/Getty Images)

Banii europeni vor fi condiționați de respectarea statului de drept, potrivit unei propuneri de buget pentru perioada 2021-2027, prezentate miercuri de Comisia Europeană în Parlamentul European.

„Respectarea statului de drept reprezintă o condiţie prealabilă esenţială pentru buna gestiune financiară şi pentru eficacitatea finanţării din partea UE. Comisia propune, prin urmare, un nou mecanism care să protejeze bugetul UE de riscurile financiare legate de deficienţele generalizate care afectează statul de drept în statele membre”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, potrivit News.ro.

Uniunea va putea să suspende, să reducă sau să restricţioneze accesul la finanţarea din partea UE în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept. O astfel de decizie ar urma să fie propusă de Comisie şi adoptată de Consiliu prin vot cu majoritate calificată inversă.

Comisia Europeană a propus, miercuri, bugetul pentru perioada 2021-2027, care este ”un răspuns onest la realitatea actuală, în care se aşteaptă ca Europa să joace un rol mai important în asigurarea securităţii şi a stabilităţii într-o lume instabilă, într-un moment în care Brexit va lăsa un gol considerabil în bugetul nostru”, mai arată sursa menționată.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Miroase a golănie ,dacă un stat nu se aliniează politicii de extremă stânga ( progresiste ,normal) şi dă dovadă de deviaționism de la adevărata şi singura doctrină cu adevărat democratică şi se abat din drumul făuririi viitorului luminos al omenirii şi al omului nou atunci îi tăiem banii . Tare ! Cum nu mai e la modă să-i aduci pe calea cea dreaptă cu tancul apelăm la alte mijloace şi ce e cu adevărat frumos vorbim de aceleaşi țări cu trecut deviaționist care nu înțeleg şi nu au înțeles nici în trecut Ungaria 1954 ,Cehia şi Slovacia 1968 ( Cehoslovacia la vremea aceea) ,Polonia 1981 a ratat la mustață un episod asemănător ,că alergia la extrema stângă poate dăuna grav ,,sănătății" . U.E.a incepe să arate a URSS tovarăşi . MINUNAT !
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult