Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Compania românească FintechOS primește o finanțare de 60 de milioane dolari pentru a-și accelera expansiunea globală

Sergiu Negut

Compania românească FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, companii de asigurări și alte instituții financiare, a anunțat astăzi atragerea unei investiții de 60 de milioane dolari, într-o rundă de finanțare Serie B, pentru a-și accelera expansiunea globală. Runda a fost condusă de Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, cu investiții în companii de tehnologie care cresc rapid și au ambiții globale, precum Revolut, Thought Machine, UiPath, Form3 și ICEYE.

Investitorii existenți, Earlybird Digital East, Gapminder Ventures, LAUNCHub Ventures, și OTB Ventures au participat de asemenea la această rundă. Alți investitori vor fi anunțați la o dată ulterioară.

Fondurile vor fi utilizate în principal pentru a întări poziția companiei în Uniunea Europeană și în Marea Britanie, și pentru a susține expansiunea globală, principalele piețe vizate fiind Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord. FintechOS are în plan să deschidă sedii în SUA, Dubai și Singapore, și să-și crească numărul de angajați cu 40%, recrutând în perioada următoare 120 de persoane cu experiență solidă în bănci, asigurări, tehnologie și securitatea datelor.

„În ce privește tehnologia FintechOS, planul companiei este să o perfecționeze și să extindă abordarea low-code pentru a le permite profesioniștilor din domeniul financiar să construiască și să pună rapid pe piață produse, servicii și soluții inovative, personalizate, robuste – în doar câteva săptămâni. În locul unor strategii laborioase de transformare digitală de tipul scoatere-înlocuire, care necesită timp, un înalt nivel de expertiză tehnologică, dar și investiții consistente, FintechOS le oferă instituțiilor financiare posibilitatea să înceapă cu puțin, să gândească la scară mare și să se dezvolte rapid”, se arată într-un comunicat al FintechOS.

„Când am lansat FintechOS în 2017, anticipam că soluțiile existente pentru nevoile de transformare digitală a sectorului financiar vor avea dificultăți în a livra rezultate tangibile. Noi am venit cu o abordare nouă și unică, care permite lansarea de produse și servicii într-un timp foarte scurt, pe toate canalele, într-un mod complet automatizat și personalizat. Evenimentele din ultimul an doar au mărit presiunea asupra industriei de a evolua – și, ca rezultat, vedem o cerere în creștere pentru platformele noastre. Cea mai recentă rundă de investiții ne va ajuta să creștem în ritmul alert de care au nevoie clienții noștri la nivel global.”, a spus Teodor Blidăruș cofondator și CEO al FintechOS.

„Tehnologia noastră ajută instituțiile financiare nu doar să devină centrate pe consumator, dar le ajută și să ofere produse și servicii pe scară largă. Există încă piețe insuficient deservite, unde nevoia de a crește gradul de incluziune financiară este palpabilă și urgentă. Suntem recunoscători că lucrăm cu investitori care împărtășesc viziunea noastră cu privire la modul în care industria fintech ar trebui să transforme serviciile financiare“, a adăugat Sergiu Neguț, cofondator, firector financiar & director de operațiuni la FintechOS.

Vinoth Jayakumar, asociat la Draper Esprit a punctat: „Când i-am cunoscut pe Teo și pe Sergiu, viziunea lor ne-a convins pe loc: o platformă pentru întregul proces, bazată pe date, facilitată cu o infrastructură low-code/no-code. Firmele de servicii financiare actuale au raporturi de cost-venit de până la 90%, deci vedem o nevoie uriașă și în creștere pentru programe de infrastructură care să permită digitalizarea în mod rapid, ușor și cu costuri mai reduse. Draper Esprit crede în parteneriate durabile; cu echipa de la FintechOS sperăm să construim o companie de tehnologie financiară durabilă, care va schimba în mod dramatic felul în care oamenii din întreaga lume interacționează cu serviciile financiare.”

Anul trecut, pe fondul crizei induse de pandemia COVID-19, cererea de soluții tehnologice capabile să le asigure băncilor și asigurătorilor continuitatea în business, adaptarea la noua economie digitală și îmbunătățirea experienței de client a crescut vizibil. Cererea pentru soluții FintechOS, nativ construite pentru astfel de nevoi, a atins un vârf în 2020, în special pentru tehnologiile care fac posibile integrarea online, înființarea sucursalelor virtuale și asistența online prin video la distanță și co-navigare.

Obiectivul global al FintechOS este, potrivit unui comunicat, să accelereze rata anuală de creștere a companiei, aceasta fiind de circa 200% în prezent.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult