Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Comunitatea Republica și-a votat comentatorii. Top comentarii venite de la dumneavoastră

Republica vă va prezenta în fiecare săptămână un top al celor mai apreciate comentarii făcute de cititorii noștri la articolele publicate în Republica. În top vor intra comentariile care au obținut cele mai multe like-uri din partea celor care le-au citit.

Top 3 comentarii ale cititorilor la articolele Republica din ultima săptămână:

1. Sorin Sfîrlogea - comentariu cu 17 aprecieri la articolul „Cioloș și copilul. Un gest sincer sau tehnocratul tocmai a devenit politician?”, de Florin Negruțiu.

„Eu îl suspectez pe Dacian Cioloș de ceva inimaginabil pentru un politician român: sinceritate. E ceva în felul de a se purta, de a vorbi al acestui om care mă face să cred că e sincer. 

Poate mă păcălește mai bine decât alții. Dar în ultima vreme am constatat că în privința asta mă înșel destul de rar.

Așa că m-am hotărât să-i dau creditul încrederii mele. Eu cred deci ca va face lucruri bune. Și cred că ar face și mai mult dacă îl vom ajuta și noi prin faptele noastre de zi cu zi”

Citește aici comentariile la articolul semnat de Florin Negruțiu pe Republica.ro. 

2. Cristi Ciorcilă - comentariu cu 13 aprecieri la articolul „Ce măsoară megamantia IPS Teodosie?”, de Cristian Tudor Popescu.

„Imaginea asta e chiar întruchiparea BOR în toată splendoarea: chici, aroganță, primitivism, fală, trufie, mândrie, fariseism, prost gust. Exact lucrurile care se condamnă cu vehemență în biserică. Ortodoxia vorbește despre iubire, smerenie, compasiune. Unde este religia iubirii prezentă în viața de zi cu zi?”

Citește aici continuarea comentariului. 

3. Malvia Mioara - comentariu cu 10 aprecieri la articolul „Guvernul Cioloș nu mai dă bani pentru Biserică. Cum comentați această decizie?”, de Raluca Ion.

„Sănătatea și educația sunt priorități naționale, dacă ele nu progresează la standardele europene nu putem spune că am intrat cu adevărat în lumea europeană. Catredala Mântuiri Neamului nu e prioritate națională, această clădire megalomană nu ne aduce progres și nici nu diminuează rata săraciei cum ar fi normal să facă biserica. Biserica e rușinos de bogată iar oamenii dramatic de săraci. E trist”.

Citește aici restul comentariilor la articol.Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Doamnă Raluca,
  Am o părere bunicică despre condeiul personal.

  Dar nu mi-aș permite să scriu pe un site intitulat Republica.
  Iar asta, fără să fiu de felu-mi mare monarhist..

  Vorba unui clasic, sună ca naiba...
  • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult