Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Conferința Microsoft Envision Forum. „9 din 10 executivi consideră că transformarea digitală este cea care îi va ajuta să își dezvolte businessul”

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Violeta Luca, General Manager, Microsoft România, a vorbit despre potențialul de digitalizare în România.

‘’Din punct de vedere disponibilitate, readiness, adopție suntem într-o zonă de dezvoltare accelerată foarte bună. Vedem din ce in ce mai mult potențial de a fructifica avantajele tehnologiei. Practic, am depășit momentul în care mai mulți executivi spuneau ‘’nu e cazul’’,  ‘’nu acum’’. 9 din 10 executivi consideră că transformarea digitală este cea care îi va ajuta să își dezvolte businessul; 5 din 10 oameni văd mai degrabă aspectele pozitive ale inteligenței artificiale și ale încorporării capabilităților de AI în procesele de afaceri, independent de industrie”, a spus ea.

Un studiu făcut recent de Microsoft România  împreună cu IDC, pe un eșantion reprezentativ de companii din țară, arată că 81% dintre oameni spun că este important să obțină o îmbunătățire a eficiențelor în cadrul companiei și în subsetul de întrebări este o indicație clară către nevoia de automatizare care proiectează o îmbunătățire a productivității cu 81%, se arată într-un comunicat al Microsoft.

‘’Cred că avem o bogăție în ceea ce privește cunoștințele și numărul de oameni pregătiți și simt nevoia să transmit tuturor să iasă din zona de ‘’nu avem’’,  ‘’nu putem’’,  ‘’suntem prea mici și prea în spate’’ și să ne concentrăm pe ce putem face și cum putem aborda piețe mai multe,  cum putem exporta valoare din România. Cum spuneam, cred sincer că suntem într-un moment foarte bun în ceea ce privește dezvoltarea de soluții și produse, scalate ulterior pe industrii și avem potențial să dublăm - poate chiar să triplăm - soluțiile dezvoltate în România și care ulterior să fie preluate la nivel global”, a continuat Violeta Luca. 

Philippe Rogge, preşedintele Microsoft Europa Centrală şi de Est, a vorbit despre modul în care AI redefinește transformarea digitală. 76% dintre executivii din România consideră că AI schimbă modul în care se vor desfășura afacerile în următorii cinci ani. De asemenea, majoritatea companiilor care au avut o evoluție pozitivă simt o nevoie accelerată de a implementa strategii bazate pe AI pentru a-și spori dezvoltarea afacerilor, conform CEO Survey, realizat de PwC în 2019.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult