Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Conferința Microsoft Envision Forum. „9 din 10 executivi consideră că transformarea digitală este cea care îi va ajuta să își dezvolte businessul”

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Violeta Luca, General Manager, Microsoft România, a vorbit despre potențialul de digitalizare în România.

‘’Din punct de vedere disponibilitate, readiness, adopție suntem într-o zonă de dezvoltare accelerată foarte bună. Vedem din ce in ce mai mult potențial de a fructifica avantajele tehnologiei. Practic, am depășit momentul în care mai mulți executivi spuneau ‘’nu e cazul’’,  ‘’nu acum’’. 9 din 10 executivi consideră că transformarea digitală este cea care îi va ajuta să își dezvolte businessul; 5 din 10 oameni văd mai degrabă aspectele pozitive ale inteligenței artificiale și ale încorporării capabilităților de AI în procesele de afaceri, independent de industrie”, a spus ea.

Un studiu făcut recent de Microsoft România  împreună cu IDC, pe un eșantion reprezentativ de companii din țară, arată că 81% dintre oameni spun că este important să obțină o îmbunătățire a eficiențelor în cadrul companiei și în subsetul de întrebări este o indicație clară către nevoia de automatizare care proiectează o îmbunătățire a productivității cu 81%, se arată într-un comunicat al Microsoft.

‘’Cred că avem o bogăție în ceea ce privește cunoștințele și numărul de oameni pregătiți și simt nevoia să transmit tuturor să iasă din zona de ‘’nu avem’’,  ‘’nu putem’’,  ‘’suntem prea mici și prea în spate’’ și să ne concentrăm pe ce putem face și cum putem aborda piețe mai multe,  cum putem exporta valoare din România. Cum spuneam, cred sincer că suntem într-un moment foarte bun în ceea ce privește dezvoltarea de soluții și produse, scalate ulterior pe industrii și avem potențial să dublăm - poate chiar să triplăm - soluțiile dezvoltate în România și care ulterior să fie preluate la nivel global”, a continuat Violeta Luca. 

Philippe Rogge, preşedintele Microsoft Europa Centrală şi de Est, a vorbit despre modul în care AI redefinește transformarea digitală. 76% dintre executivii din România consideră că AI schimbă modul în care se vor desfășura afacerile în următorii cinci ani. De asemenea, majoritatea companiilor care au avut o evoluție pozitivă simt o nevoie accelerată de a implementa strategii bazate pe AI pentru a-și spori dezvoltarea afacerilor, conform CEO Survey, realizat de PwC în 2019.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult