Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Conferințele și evenimentele MoBU 2023 - Etică, dragoste și politică București, 19 – 28 mai 2023, Romaero Băneasa

MoBU

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, și-a deschis porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg. Deschiderea pentru public a fost precedată de o conferință de presă în aceeași zi, în același loc, la ora 12:30. 

Programul zilnic de vizitare va fi 12:00 - 21:00 pe toată perioada târgului.

Sub titlul Etică, dragoste și politică - conferințele și evenimentele MoBU 2023, organizatorii au reunit un program vast de evenimente culturale conexe târgului, din care nu vor lipsi conferințele pe teme actuale din piața de artă, prezentările de tip artist talk, performance-urile și proiecțiile video cu care publicul vizitator va lua contact în perioada 19-28 mai la Romaero Băneasa. Notăm succint conferința lui Pascal Bruckner, invitat special la MoBU, seria de trei paneluri moderate de Horea Avram, critic de artă, Președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă România, împreună cu invitații săi, discuțiile MoBU x Europa FM moderate de Cătălin Striblea și Marcel Bartic, discuțiile MoBU x ISCOADA cu Dănuț Bumbac și invitații săi, proiecțiile documentarului Topografia hazardului, despre Daniel Spoerri, în prezenta regizoarei Eva Pervolovici și artist talk-urile ei, masterclass-ul, prelegerile și demonstrațiile despre AI și realitate augmentată, evenimente care au loc în sala principală, cu o capacitate de 200 de persoane. De asemenea în program, la standurile expozanților vor avea loc ateliere deschise, workshop-uri pentru copii, performance-uri, live music și live painting.

„Arta contemporană se discută, gusturile nu!”, afirmă criticul Horea Avram și adaugă: „Vom sta de vorbă despre cele mai importante schimbări în arta contemporană, despre valoare artistică, proiecte, bani și impactul inteligenței artificiale în producția și distribuția artei de astăzi. Fiți alături de curatori, artiști, colecționari, manageri culturali, critici de artă, adică de cei care se pricep cu adevărat la arta actuală. Și la ce e de spus despre arta actuală!”, încheie Avram.

Cele trei paneluri din cadrul MoBU unde se vor dezbate teme de mare actualitate cu Horea Avram și invitații săi sunt programate joi, 25 mai, Arta inteligenței artificiale: în căutarea autorului, vineri, 26 mai, Despre arta actuală: Valoare artistică, proiecte, bani și sâmbătă, 27 mai, Spații independente de artă contemporană.

MoBU Târgul Internațional de Artă Contemporană București este cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale și de Est care expune împreună galerii, spații artist run, grupări de artiști independenți și artiști emergenți. Evenimentul vine ca un răspuns ferm adus pieței de artă în creștere, pune Bucureștiul pe harta internațională a piețelor de artă, și răspunde așteptărilor unui public nou, avizat, interesat de toate aspectele mainstream din arta momentului și din jurul ei.

Programul evenimentelor culturale conexe MoBU la zi este actualizat pe mobu.art/ro/program.

Biletele s-au pus în vânzare online pe mobu.art.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult