Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Consilierul „te iubesc” s-a pitit printre tehnocrați

Palada Mirel

Pun mâna pe telefon. „Nu vă suparați, domnul consilier Mirel Palada mai lucrează la Guvern?". După două minute vine răspunsul.

Eu privesc scena politică detașat, m-am obișnuit să văd dinții înfipți în scaun, dosurile care prind forma funcțiilor și funcții pentru care gândesc dosurile.

Așa că, lămurit în privința organului numit onoare, extirpat fără durere din ființa unora dintre politicienii dâmbovițeni, trec la control, cu unealta jurnalistului - întrebarea.

Și primesc răspunsul: „Ultima oară când am verificat, domnul Palada nu-și dăduse demisia. Dar nici nu l-am văzut prin Guvern, de când s-a schimbat cabinetul”.

Poate a pățit ceva, zic, îngrijorat de soarta omului. Până la urmă și domnul Palada e om, chiar dacă a fost demis din funcția de purtător de cuvânt al Guvernului României, după ce a declarat răspicat, pe Facebook, că vrea să "execute electric" un ziarist. 

Păi dacă nu era om, după derapaj, l-ar mai fi păstrat cineva, așa cum a făcut-o domnul Victor Ponta, pe postul de consilier guvernamental, șef al Direcției de Strategii Guvernamentale? Sau ar fi putut, dacă nu era om, ca noi toți, domnul Palada, să cumpere o casă de la RAAPPS, pe Mihai Eminescu? Ce zic eu? Că e om o dovedeşte şi replica plină de afecţiune dată ziariştilor de la Hotnews, care l-au întrebat cum și din ce bani a luat-o. Un simplu și lămuritor: "Și eu te iubesc!".

Așadar, îngrijorat de situația domnului Palada, încerc să dau de dânsul, desigur, în locul preferat de domnia sa: Facebook.

A scris acum 37 de minute, respir ușurat. E bine. Se vede că e în apele sale și din tonul postării: "Accidentul din clubul Colectiv a reprezentat, din pacate, un pretext excelent pentru cinicii care profita de suferinta oamenilor pentru a-si atinge scopurile. Cu ajutorul sau l-au dat jos pe Ponta. Tot cu ajutorul sau vor sa-l buseasca pe Raed Arafat si, in general, sa modifice sistemul sanitar dupa logica, ideologia si interesele neocon si neoliberale reprezentate de PPE, de Basescu, mai nou de Iohannis si de cei din spatele sau.

Ciinelui de servici Tolontan i s-a dat drumul din lant si i s-a servit si materie prima proaspata, sa fie din nou coada de topor in indeplinirea atributiilor de servici. Si da-i cu coada de topor in stinga si in dreapta. Acum, cel mai recent chichirez: infectiile nosocomiale".

Nu mi-am permis să schimb niciun cuvânt, să mai adaug virgule, sau să reglez cuvintele, nu se cade, domnul este la seviciu, acasă, dar și pe rețelele de socializare, consilier guvernamental și șef al Direcției de Strategii.

Discuția mea pe telefon cu Guvernul continuă. „Am mai verificat. Azi, cel târziu mâine, în Monitorul Oficial se publică decretul de eliberare din funcție. I-ați grăbit puțin plecarea”.

Mă simt cumva vinovat, nu vreau să grăbesc pe nimeni, nici măcar pe domnul premier Ciolos. Deși, poate, sunt printre dumneavoastră nerăbdători care și-ar dori ca și prin consiliile de administrație, comisii, comitete, administrație locală și centrală să bată un vânt de „tehnocratizare”, fără dezamăgiri ulterioare.

PS. Imaginea este reală și, da, din câmpul de rapiță iese transparent domnul Palada - îmi place să repet- actual consilier guvernamental, șef al Direcției de Strategii în guvernul tehnocrat.

UPDATE, ora 22:50 - Monitorul Oficial


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca tot va dati toți destepti si drepti de ce nui urecheati pe mafioti vostru din limberali PDLcare vau încurcat cu furaciunile lor toate ițele din capul vostru de teseți numai pînze de păianjeni sa vînați muște și cai verzi pe pereți. Palade poate sa referit la un anume gen de ziarist in solda mafiotilor care critica tot ce e normal si laudă furturile si minciunosi. Ori acesti tip de biala autiimuna numit cancer trebuie tinut ib friu cu grija, lăsat sasu exprime ideiile numai ca satura si humor pentru corectarea greselilor.
  • Like 0
 • Exceptional articol!Si plin de adevar,din pacate.palada isi duce traiul tot la guvern.
  • Like 0
 • fanel check icon
  Pana la alegerile pierdute de Victor Ponta, Mirel Palada era un om normal cu care se putea comunica. Dupa alegerile respective si-a ales sa se inchida intr-un turn de greseli. Din pacate nu a inteles multe din tot ceea ce a patit. Aveam senzatia ca vorbind despre rugby in toate scrierile lui pe blog, a inteles cum uneori jocul se mai poate si pierde. Se pare ca nu. Pacat, mare pacat! Imi e dor de omul Mirel Palada.
  • Like 0
 • Acum gata ,e pitit in rapita, si sa stea acolo pana-l vom chema noi .
  • Like 0
 • Oameni de genul acesta au intotdeauna un comportament agresiv,tupeu cat cuprinde si o nerusinare care te face sa rosesti tot tu ! Nu au eleganta celor care stiu sa piarda . Ba chiar mai mult, impart pumni,palme si injuraturi la toata lumea . E si asta un dialog , mai penibil , dar sa-i zicem dialog . Interesant este felul in care anumiti indivizi de genul acesta incercau sa pozeze in elite ,confundand ierarhia valorilor, ei de fapt ramanand aceeasi amarati proletcultisti cu limbajul lor de lemn.Sincer, il compatimesc. Dar oare cine l-o fi impins in fata ? Drumul unui politician trece prin sindicat?
  • Like 1
 • Domnul Pandaru, noi va rugam sa le grabiti plecarea.....Sper ca aveti o lista cu mai mult de un nume... In calitatea d-voastra de jurnalist, bineinteles.
  • Like 0
 • Oare nu se poate observa usor domnule Claudiu Pandaru ca toti politicienii din Romania sunt "strow men" oameni de fatada. Daca pleaca Bran va veni Stan! Opozitia controlata este o technical veche si ultra folosita Domnule Pandaru (oare pe cine pandesti?).
  • Like 0
  • @ Cornel Diamandopol
   Corect: straw men, oameni de paie. Expresia exista si in romaneste. Astia sunt mai degraba impostori. Mai e mult pana la instaurarea meritocratiei.
   • Like 0
 • Așteptăm curățenie rapidă, de sus în jos, la toate nivelurile! Competență, nu politruci!
  • Like 0
 • Sper ca si Bogdan Stanoevici sa fi disparut in negura istoriei. Sper!
  Cu Gabi Firea va fi mai greu, ca e perseverenta.
  • Like 2
 • Poate Omu' se contopea si el cu natura...astepta revelatia furnicilor; credeti ca gata bati din palme si mai descoperi cate o strategie ?
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult