Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Consultant fiscal, după ce Senatul a respins ordonanța care corecta OUG 114: „E o încercare de blocare a activității economice, din rațiuni politice”

Dan Schwartz

Senatul României, unde majoritari sunt parlamentarii PSD, a respins la începutul săptămânii ordonanța de urgență a cabinetului Orban care își propune să corecteze unele din efectele OUG 114, supranumită „ordonanța lăcomiei”. 

„Noi, cei din mediul de afaceri, privim acest lucru ca pe o încercare de blocare a activității economice, din rațiuni politice”, a spus Dan Schwartz, Managing Partner al RSM Romania, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Ordonanța 114 am primit-o ca atare în Monitorul Oficial și a trebuit să înțelegem cum funcționează, care a fost rațiunea pentru care a fost adoptată, ordonanța are mai multe părți. O parte a ordonanței introduce facilități fiscale pentru industria de construcții, cealaltă parte introduce noi taxe pentru telecom și bănci. Prin ordonanța de modificare s-a încercat să se limiteze efectul negativ produs de OUG 114 asupra mediului de afaceri prin introducerea de noi taxe. Și s-a ajuns aici din cauza unei puternice rezistențe a mediului de afaceri, care s-a trezit peste noapte suprataxat fără niciun fel de justificare reală din punct de vedere economic. Mă refer aici la industria bancară și telecom”, a afirmat consultantul.

Potrivit acestuia, mediul de business a fost de acord cu textul actului normativ respins luni de Senat. 

„Ordonanța de modificare a fost foarte corect redactată din punct de vedere al tehicii legislative sau, cel puțin, asta este părerea mea. Am primit-o ca pe un punct pozitiv. Atunci când Senatul României încearcă să corecteze un act normativ care a fost primit fără reținere, în mod pozitiv de oamenii de afaceri, semnalul nu poate fi decât negativ. Noi, cei din mediul de faceri, privim acest lucru ca pe o încercare de blocare a activității economice, din rațiuni politice”, a susținut Schwartz.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult