Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Consultant fiscal, după ce Senatul a respins ordonanța care corecta OUG 114: „E o încercare de blocare a activității economice, din rațiuni politice”

Dan Schwartz

Senatul României, unde majoritari sunt parlamentarii PSD, a respins la începutul săptămânii ordonanța de urgență a cabinetului Orban care își propune să corecteze unele din efectele OUG 114, supranumită „ordonanța lăcomiei”. 

„Noi, cei din mediul de afaceri, privim acest lucru ca pe o încercare de blocare a activității economice, din rațiuni politice”, a spus Dan Schwartz, Managing Partner al RSM Romania, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Ordonanța 114 am primit-o ca atare în Monitorul Oficial și a trebuit să înțelegem cum funcționează, care a fost rațiunea pentru care a fost adoptată, ordonanța are mai multe părți. O parte a ordonanței introduce facilități fiscale pentru industria de construcții, cealaltă parte introduce noi taxe pentru telecom și bănci. Prin ordonanța de modificare s-a încercat să se limiteze efectul negativ produs de OUG 114 asupra mediului de afaceri prin introducerea de noi taxe. Și s-a ajuns aici din cauza unei puternice rezistențe a mediului de afaceri, care s-a trezit peste noapte suprataxat fără niciun fel de justificare reală din punct de vedere economic. Mă refer aici la industria bancară și telecom”, a afirmat consultantul.

Potrivit acestuia, mediul de business a fost de acord cu textul actului normativ respins luni de Senat. 

„Ordonanța de modificare a fost foarte corect redactată din punct de vedere al tehicii legislative sau, cel puțin, asta este părerea mea. Am primit-o ca pe un punct pozitiv. Atunci când Senatul României încearcă să corecteze un act normativ care a fost primit fără reținere, în mod pozitiv de oamenii de afaceri, semnalul nu poate fi decât negativ. Noi, cei din mediul de faceri, privim acest lucru ca pe o încercare de blocare a activității economice, din rațiuni politice”, a susținut Schwartz.

Emisiunea „În fața ta” este difuzată de Digi24 sâmbăta și duminica, de la ora 14:00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult