Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Corina Crețu, după atacurile dure la adresa ei venite de la colegi din PSD: „Aș fi înțeles să fiu considerată trădătoare de partid și de țară, dacă am fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau”

Corina Crețu - FB

(Foto: Facebook/Corina Crețu)

Comisarul european Corina Crețu denunță atacurile „șocante” la adresa ei, după ce a vorbit de prețul studiului de fezabilitate al spitalelor regionale.

„Nu știu dacă ați urmărit, dar aseară, ca la un semnal, după ce am zis că studiul de fezabilitate al spitalelor regionale costă 1,8 milioane euro (și nu 250, cât se avansase în spațiul public), am început să fiu atacată într-un mod șocant.

Aceste atacuri pornite ca la un semnal la adresa mea și mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzată că sunt vândută intereselor străine, în condițiile în care toți știu câte eforturi am făcut, preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană de Dezvoltare, salariile funcționarilor din România care lucrează pe fonduri europene, fazând zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp și pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea mă lasă fără cuvinte”, scrie pe Facebook comisarul european Corina Crețu.

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a lansat joi seara la Antena3 un atac dur la adresa Corinei Crețu, despre care a spus că „reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles” și „nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles”. 

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a afirmat recent că, potrivit BEI, costul pentru spitalul regional din Iaşi este de 530 milioane de euro, iar restul de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului român. 

„ Aș fi înțeles să fiu considerată trădătoare de partid și de țară, dacă am fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi de timp.

Repet, din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afara Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aștept un răspuns la o scrisoare adresată de către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie.

Nici un alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condițiile în care România a depășit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar și pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Târgu Mureș-Iași, Craiova-Pitești, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centură Bucureștiului, etc.”, adaugă Corina Crețu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca mâine o să mârâie pesedeii că e plătită de Soros, de multinaţionalele care nu ne lasă să facem autostrăzi şi de statu' paralelipipedic
  • Like 1
 • Pai PSD mai are de scapat de Corina Cretu , ca in rest au ramas hotii hotilor si cretinii perfecti minati in prima linie de hoti sa le faca mendrele.
  In rest pentru doamna comisar am foarte putina empatie , cind te tavalesti cu porcii o sa sfirsesti rau. Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti.
  Noi romanii nu mai intelegem asta pentru ca de ~ 80 de ani ne balacim intr-o promiscuitate comunisto- mafiota.
  Cit despre organul PSD-ului care iese prin slit si urineaza pe te miri cine , ce sa mai vorbim . Probabil primul semn de insanatosire al climatului politic romanesc este cind il vom uita pe Codrin Stefanescu .
  • Like 2
 • Tradatorii sunt altii, dar nimeni nu le spune pe nume.

  Curaj si succes, Corina Cretu.
  • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult